Astrologen om Världshoroskopet: ”Stora förändringar väntar”

Näras astrolog Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt vill sprida kunskap om hur vi alla kan använda stjärnhimlen för att finna svar. Och även få förståelse för vad som sker runt om i världen nu. Astrologin är också ett bra sätt att bättre förbereda sig på framtiden, den egna och världens.

Text: Madeleine Walles
Foto: Carin Sigeskog, Shutterstock

Ett av astrologen Helena-Magdalenas stora intressen är Världshoroskopet, att se vad som kommer att ske på Jorden framöver. Då kan hon bli lite mer förberedd både på det stora, omvälvande och på att planera sina egna aktiviteter på bästa sätt. En kunskap som hon gärna delar med sig av.

Det är framför allt de yttre planeterna Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto som påverkar kollektivet; mänskligheten och världen. Helena-Magdalena ger ett exempel på hur hennes kunskap som astrolog varit viktig vid personliga beslut.

LÄS ÄVEN: Kinesiska zodiaken: Ditt tecken och vem du passar med

– I september 2019 och i slutet av samma år uppmärksammade vi astrologer planetmötet skulle vara 2019 - 2020, då Jupiter, Saturnus och Pluto skulle mötas i Stenbocken. Varje gång detta hänt har det varit stora förändringar i världen. Saturnus står för begränsningar, stora organisationer, länders gränser. Pluto står för liv och död, transformation och virus.

Ändrade sina resplaner innan pandemin

Dessa planeter skulle alltså mötas. Jupiter kom in och Jupiter expanderade, vilket fick allt att växa väldigt stort, förklarar Helena-Magdalena.

– Jag och min man Jörgen planerade en längre resa i mars 2020. Men när jag såg att detta planetmöte var att vänta, sa jag till Jörgen att vi står inför en världsförändring. Jag kunde inte säga vad som skulle ske, men jag förstod att världen skulle förändras och att det handlade om gränser som stängs och förflyttas.

– Eftersom något väldigt stort var på gång föreslog jag min man att vi skulle göra resan i januari i stället.

LÄS ÄVEN: Räkna ut din personliga siffra för år 2024 – så här gör du!

Paret tidigarelade alltså sin resa som bland annat gick till Mexiko.

– Jag minns hur jag stod i ett Mayatempel och kände en kraftig rysning i hela kroppen, säger Helena-Magdalena. Jag förstod att mycket kommer ske mycket över ett par år. Men vad vi stod inför, visste jag inte.

– Vi tog oss hem och landade i Göteborg den 25 januari 2020. Strax därefter var vi mitt i en världsomfattande pandemi, med gränser som stängdes och ett virus spred som sig över hela Jorden.

Astrologin ger oss information om framtiden

Den katastrof som kom hade ingen riktigt kunnat förutse. Men Helena-Magdalena och andra astrologer hade skrivit om att vi stod inför en stor förändring, och det är så hon menar att förutsägelser via astrologin kan användas.

– Vi kan få viktig informationen genom att läsa av hur planeter förflyttar sig över himlavalvet, säger hon.

LÄS ÄVEN: Astrologen förklarar: Det här är kardinala, fasta och flexibla stjärntecken

I februari 2022 startade kriget i Ukraina, då var det flera klienter och poddlyssnare som hörde av sig till Helena-Magdalena och påminde henne om att hon förutspått stor risk för krig våren 2022.

– Jag vet att jag i min och Bennys Rosenqvists nyårspodd inför 2022 pratade om att det var tufft med planeterna som visade på en risk för krig. Kanske var det en kombination av att jag är både astrolog och får till mig syner som medial, men jag fick helt enkelt en känsla av att kriget skulle komma.

Planeterna går in i andra stjärntecken

Hur förhåller hon sig då till att få den här typen av information i förväg?

– Genom att se och läsa av planethimlen får jag tillit till att det är en större mening med det som sker, säger Helena-Magdalena. Det är en del av den händelseutvecklingen.

– Mänskligheten är under utveckling nu. 2023 - 2024 och med starkt fokus på 2025 kommer alla de yttre planeterna att byta tecken. De går in i ett annat stjärntecken.

LÄS ÄVEN: Det här säger ditt stjärntecken om dig – enligt mediet Benny Rosenqvist

Helena-Magdalena förklarar detta med att om vi tittar på Neptunus och Pluto så är det bara vart 15:e - 20:e år som de går in i ett annat stjärntecken, alltså väldigt sällan. Och när de väl flyttar på sig, sker stora förändringar. Så när alla yttre planeter flyttar sig samtidigt, innebär det att vi står inför stora händelser – vilket är exakt vad som väntar i världen nu.

Pånyttfödelse väntar

Helena-Magdalena förklarar sin bild av framtiden – om en ny värld ska kunna födas i större ljus, kärlek och harmoni än vi lever i nu, då behöver det gamla komma upp till ytan för att rivas sönder.

– Ibland måste man städa bort det gamla för att få in det nya, säger hon. Det är detta vi kan se idag. Vi har ett väldigt gammalmodigt krig som utspelar sig i Europa. Det gamla kommer upp till ytan för att saker ska förändras.

LÄS ÄVEN: Kan man vara född i fel stjärntecken? Astrologen svarar

Många hör av sig till Helena-Magdalena och andra astrologer och medier i sin oro, till dem har vår astrolog följande budskap:

– I två års tid, fram till 2026 – 2027, kan vi inte göra så mycket mer än ”hålla i hatten”. Det kommer att storma rejält för att allt det nya ska kunna födas. Det sker mycket som är tufft runt om i världen, men också mycket som är positivt. Se bara på den tekniska utvecklingen och på andlighetens otroliga uppgång där människor söker sitt själsliga jag. Vi får inte glömma detta och pånyttfödelsen i världen.

Det gamla måste rivas upp innan det nya kan byggas

– Astrologiskt sett har jag en känsla av att 2025 kommer att vara ett år med väldigt stora förändringar för världen, då de yttre planeterna lämnar jordens och vattnets element för att gå in i eldens och luftens element.

Jord står för världens resurser – el, pengar, inflation, mat. Det gör också vattnet som visar att vi ska vakna upp och vara i känslan av vad som är värdefullt för oss, förklarar hon. Eld står för entusiasm och handlingskraft, nya projekt och nystart och luft är det intellektuella, att lära nya sätt.

LÄS ÄVEN: Kärlekshoroskop: Vilket stjärntecken passar du bäst med?

Helena-Magdalena sammanfattar allt så här: Parallellt med att det gamla faller så kommer vi att se nya ledare i världen, nya uppfinningar och nya sätt att leva som blir lättare för människan.

– Om jag ska möblera om totalt hemma, måste jag först riva upp och skapa kaos innan jag kan få ordning och rensa bort. Det är så vi kan se på det som sker i världen nu, avslutar hon.

Lär dig mer om astrologi i Helena-Magdalenas webbkurs

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.