Astroguidning vecka 44: Saturnus vänder och vi går vidare i livet

I slutet av veckan vänder Saturnus direkt igen och du kan då ta nya steg i livet. Summera vilka läxor du har lärt dig de senaste månaderna och låt lärdomarna guida dig framåt.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 44, 2023

Tiden 30/10 – 5/11

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Efter helgens mäktiga fullmåne i Oxen som avrundade höstens förmörkelsetid så blickar vi nu mot en ny vecka. En vecka som bjuder på flera olika oppositioner, då planeterna är mittemot varandra på stjärnhimlen. Det är jord- och vattentecknen som är aktiverade nu. Detta tillsammans med att Solen befinner sig i vattentecknet Skorpionen gör att det är en bra vecka för att lyssna till din intuition och följa din inre guidning.

Saturnus har varit retrograd sen i början av sommaren och vänder nu sakta framåt i Fiskarna.

 

Måndag 30/10

Inga transiter

 

Tisdag 31/10

Venus, Jungfrun trigon Uranus, Oxen 22*

Venus och Uranus strålar tillsammans och det är en härlig och kreativ energi i luften. Det ger också möjligheter för spännande möten. Kärleken gynnas i befintliga relationer och nya romanser kan också uppstå.

 

LÄS ÄVEN:Dagens horoskop

 

Onsdag 1/11

Inga transiter

 

Torsdag 2/11

Inga transiter

 

Fredag 3/11

Solen, Skorpionen opposition Jupiter, Oxen 10*

Detta är en lyckosam transit som skapar ett härligt flöde för framgång, kärlek och lycka. Det är dock viktigt att inte gå till överdrift inom något område i ditt liv, då det är lätt att gå över sina gränser när Jupiter är närvarande.

Venus, Jungfrun opposition Neptunus, Fiskarna 25*

Med Venus och Neptunus i opposition så är det viktigt att ha koll på saker och ting. Det är lätt att bli övertalad eller lurad på olika sätt. Så sätt det i relation till Jupiters tendens för att ta ut svängarna för mycket som jag skrev om ovan, så att du sover på saken innan du fattar beslut.

 

LÄS ÄVEN: Veckans horoskop

 

Lördag 4/11

Saturnus vänder direkt på 00.30* Fiskarna (där sedan 17/6)

Nu vänder Saturnus, The Lord of Karma direkt igen precis i början av Fiskarna. Saturnus har varit retrograd sen 17/6 i Fiskarna och under den tiden så har saker och ting handlat om karma på olika sätt i ditt liv. Vilka läxor har du lärt dig under denna tid? Det är bra för dig att summera dessa månader och se vad du har upplevt och lärt dig på vägen. Nu vänder Saturnus direkt igen och du kan ta nya steg i livet.

Merkurius, Skorpionen opposition Uranus, Oxen 21* 

Merkurius och Uranus är båda planeter som står för mental aktivitet. Merkurius för ditt lägre medvetande och Uranus för ditt högre medvetande. När dessa båda planeter bildar opposition så blir det hög, stressig mental aktiviet. Det kan bli som en torktumlare av tankar i huvudet, tankar som bara snurrar runt, vilket kan medföra viss stress. Tänk utanför boxen, meditera och låt nya insikter komma till dig.

 

Söndag 5/11

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.