Astroguidning vecka 10: Nu startar en månad med stora förändringar

Helena-Magdalena förutspår en härlig vecka med kärlek och nytänkande. Stora händelser väntar på planethimlen – spännande!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 10, 2023

Tiden 6/3 – 12/3

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Under veckan som kommer så har vi en stor och betydelsefull transit – Saturnus, Lord of Karma, karmaplaneten lämnar nu Vattumannen och går vidare in i Fiskarna. Under sin tid i Vattumannen, där han gick in i mars 2020, har vi sett hur det har handlat om gränser (Saturnus) kontra frihet (Vattumannen) med stora delar av vår värld i total lockdown. Saturnus kommer röra sig genom Fiskarna till maj 2025. Detta är den första av två stora transiter som sker i Mars, den 23/3 byter även Pluto tecken till Vattumannen, så mars månad är en månad med stora förändringar.

Samma dag som Saturnus byter tecken har vi också en vacker fullmåne i Jungfruns tecken. Vi kan se det som en fullbordan av tiden vi har befunnit oss i för nu går vi vidare in i en ny tid. Som jag skrivit tidigare så kommer alla yttre planeter byta tecken under de kommande två åren och vi står inför stora förändringar.

Veckan bjuder på hela tre sextiler så det är en härlig vecka med flow, nytänkande och kärlek!


Måndag 6/3

Solen, Fiskarna sextil Uranus, Oxen 16* 

I dag strålar Solen och Uranus tillsammans i en härlig energi. Det inspirerar dig, ger dig nya tankar och du kan få spännande nyheter. Tänk utanför boxen och gör det du längtar efter att göra.

 

Tisdag 7/3

Saturnus går in i Fiskarna

Nu lämnar Saturnus Vattumannen efter flera års transit och går vidare in i Fiskarnas andliga tecken. Fiskarna styr drömmar, illusioner och vårt själsliga jag. Tecknet styr också över religioner och Saturnus står för tuffa läxor och vi ser just nu i världen hur religioner ställs mot varandra på ett utmanande sätt, vi kan se det som ett exempel på vad som utmanas med Saturnus i Fiskarna.

Saturnus står också för strukturer, begränsningar och regler och det kan du uppfatta nu som att du vill att din tro får vara precis så som du önskar. Det kan också ge dig en längtan att fördjupa din tro, genom att lära dig mer. Om du är född i Fiskarna eller har flera planeter i Fiskarnas tecken eller i det 12:e huset som är Fiskarnas hus så kommer du påverkas extra av denna transit.

Fullmåne 17* Jungfrun

Merkurius, kommunikationens planet, är härskare för denna fullmåne i Jungfrun. Mars, Jupiter och Merkurius energier är starka nu, framför allt Mars bidrar med handlingskraft, mod och att det är dags att släppa taget om det gamla och välkomna det nya.

Veckans positiva aspekter strålar tillsammans med Månen på tisdag.

 

Onsdag 8/3

Inga transiter

 

Torsdag 9/3

Inga transiter

 

Fredag 10/3

Inga transiter

 

Lördag 11/3

Venus, Väduren sextil Mars, Tvillingarna 24* 

I dag möts himlens kärlekspar Venus och Mars i en härlig sextil på himlavalvet. De befinner sig i Väduren respektive Tvillingarna så kärleken är rättfram och kommunikativ. Det är perfekt att sätta ord på dina känslor och visa vad du vill.

Merkurius, Fiskarna sextil Uranus, Oxen 16*

Merkurius och Uranus sprider härlig energi till varandra, Uranus kommer med goda nyheter och Merkurius som är pigg och nyfiken hänger på. Så din dag i dag präglas av nyfikenhet, spännande nyheter och nya tankar!

 

Söndag 12/3

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen eller i Näras dagshoroskop och veckohoroskop.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.