Så kan du skydda ditt hem från negativa energier – det tar bara 5 minuter

Här får du tre enkla steg för att hålla negativa energier borta, och istället låta positiva energier spridas i ditt hem. Och det tar bara fem minuter!

Text: Anna Flodberg
Foto: TT

1. Gör ditt val!

Det finns flera olika produkter du kan använda för att rensa ut och skydda ditt hem. Använd just din favorit eller favoriter och gör dem redo. Kristaller, speciellt selenit och ametist är bra val. Essentiella oljor eller rökelser av lavendel, citron och frankincense är också potenta. Smudge sticks av salvia eller palo santo är också effektiva för utrensning. Även lite rocksalt kan göra susen.

 

20210527-Rensa-ditt-hem-5-minuter-1020.jpg

 

2. Förbered dig!

Ta några djupa andetag och lyssna på din kropp. Om du känner dig spänd, arg, ledsen eller negativ på något sätt, säg det högt: ”Jag släpper ut all negativ energi.” Om du behöver hjälp med att växla om till en mer positiv attityd, be dina spirituella guider om hjälp och upprepa ett mantra som får dig att känna dig stark. Det kan vara något så enkelt som: ”Jag är glad, jag är lycklig, jag är trygg, jag är älskad.”

 

20210527-Rensa-ditt-hem-smudgestick-1020.jpg

 

3. Tacka!

Ta nu fram det val du förberett för din utrensning. Om du har flera att välja bland, kan det vara en bra idé att meditera på om du dras till någon av dem mer än någon annan. Tacka innan du börjar och fokusera på din intention. Placera kristaller och salt framför dörrar och fönster. Om du använder smudge sticks, aromaoljor eller rökelser, gå runt med dessa och sprid röken eller stänk oljan framför alla ingångar.

Visste du att!

Salvia, kanel, rosmarin och lagerblad är alla vanliga kökskryddor som kan användas för att rensa ut negativa energier när du använder dem i matlagning.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Läs mer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.