Skapa din egen orgonit!

En orgonit består av metallspån och kvartskristall som gjuts ihop med härdplast. Kombinationen får en makalöst stark kraft som omvandlar negativ energi till positiv.

Text: Ehva Löpp
Foto: Ehva Löpp, Getty Images

Att tillverka en egen orgonit är inte svårare än att baka en sockerkaka. Det går i princip inte att göra fel. Däremot måste tillverkningen göras utomhus eftersom polyester/härdplast avger farliga ångor och en skyddsutrustning är ett måste. Den starka energi som frigörs från metall och kristaller/ädelstenar när polyestern härdar och krymper, bildar en orgonit som omvandlar elektromagnetiska fält.

En orgonit har en så kraftig energi att den skyddar både mot starka kraftfält kring mobilmaster och bostadsområden med många routrar och dataskärmar. Strålningen från en mobilmast neutraliseras genom att man placerar några orgoniter runt masten. Ungefär fyra stycken inom en radie av 400 meter räcker väl. Det kan inte bli för många orgoniter på ett ställe, men efter en visst antal är det onödigt att ha fler än nödvändigt eftersom de inte ger mer kraft.

Personer med förmåga att se auror upplever att fältet av grå energi ändras till färg med hjälp av en orgonit, att den grå dimman försvinner. Och det går att se det fantastiska resultatet direkt genom att fåglar sätter sig på radiomaster som har neutraliserats med orgoniter.

Wilhelm Reichs upptäckt

Teorierna om orgonenergi kommer från den österrikiske och amerikanske psykiatrikern och sexologen Wilhelm Reich, 1897–1957, lärjunge till Sigmund Freud. Reich upptäckte att man kan samla upp och koncentrera energi i lådor som han kallade ”orgonackumulatorer”, de bestod av trä (organiskt) och stålull (metalliskt) vilket attraherar och samlar upp energi tillsammans.

När orgonenergin flödar fritt är den hälsofrämjande och i stillastående stagnerad form är den sjukdomsalstrande. När en orgonit kommer i kontakt med stagnerade energier så “sugs” de in i orgoniten, omvandlas och sänds ut igen i positiv form. Spånets oregelbundna struktur gör att energierna reflekteras ut och “aktiverar” de stagnerade energierna i närheten. En liten bergkristall eller annan form av kvarts optimerar omvandlingsprocessen.

I slutet av 1990-talet utvecklades tekniken av den amerikanske uppfinnaren Don Croft som förädlade konsten genom att skapa nutidens orgoniter i form av små puckar/muffins med samma egenskaper, att orgonitens kraft suger in negativ energi och omvandlar den till positiv.

En orgonit för alla platser

Många har en orgonit i fickan eller i sitt hem för att må bra. Genom att placera kristaller ovanpå en orgonit så laddas kristallerna upp och förstärker sin kraft, även gröna växter och blommor frodas extra mycket av den starka energin. Många får förbättrad sömn, minskad stress- och depressionssymptom, och elöverkänsliga upplever positiva effekter.

Både djur och människor mår bra av den helande energiomvandlingen som pågår kontinuerligt. Så länge orgoniten är hel lever den för evigt och behöver ingen strömförsörjning, inte renas eller underhållas. Att placera en orgonit i vatten ger förstärkt effekt och vattnet tar med energin nedströms.

Tillverka din egen Tower Buster

Omid Doust håller kurser i att tillverka egna färgstarka orgoniter. Han har själv praktiserat hos Don Alejandro från q’eros-folket i Anderna. Här lär han ut hur du kan göra en Tower Buster. Mer info om tillverkningen hittar du på: www.cloudbuster.se

 

20210507-Orgonit-Omid.jpg

 

Du behöver:

• Muffinsformar i plåt med non-stickbeläggning är perfekt, men även glas, silikon eller porslin fungerar bra. Varje muffinsform ska vara cirka 1 dl stor.

• Små bitar eller flisor av metall/aluminiumspån. Räkna med att det behövs lika mycket spån som formarnas volym.

• En bergkristall stor som toppen av lillfingret räcker till en 1 dl-form.

• Polyester och härdare. Se till att polyestern håller rumstemperatur innan du börjar. Det går åt ungefär lika mycket polyester som spån.

Gör så här:

1. Fyll formen till hälften med aluminiumspån och lägg kvartsbiten ungefär i mitten. Fyll sedan formen med mera spån upp till 1 cm från toppen.

2. Blanda polyester med härdare. En tumregel är att använda 20 ml härdare till en liter polyester.

 

20210507-Orgonit-1.jpg

 

3. Rör om ordentligt i hela behållaren under cirka en minut så att du är säker på att allt blandat sig. Nu har du cirka 30 minuter på dig att använda den blandade polyestern.

4. Häll långsamt den blandade polyestern över spånet så att allt rinner ner till bottnen och precis så det täcker spånet. Lite bubblor gör inget, men försök att få bort så mycket som möjligt genom att röra om lätt med en träpinne. Använder du väldigt finkornigt spån måste du röra i formen för att polyestern ska sjunka till bottnen. Med grövre spån behöver man oftast inte göra någonting.

 

20210507-Orgonit-2.jpg

 

5. En kemisk reaktion sätter nu igång och snart får polyestern en geléliknande konsistens och en kraftig värmeutveckling startar, varpå polyestern härdar. Det går extra snabbt att härda orgoniterna i solljus och värme. Om du arbetar i rumstemperatur så är orgoniterna hårda på cirka en timme.

6. När allt har svalnat tas den färdiga orgoniten ur formen. Oftast ramlar den ut själv när man vänder formen upp och ner. För att det ska gå lättare kan du smörja formen med ett tunt lager av silikonspray innan du börjar. Orgoniterna kan lukta lite av resterna från lösningsmedlet som finns kvar, men det försvinner snabbt om de förvaras varmt, gärna i solen.

 

20210507-Orgonit-3.jpg

 

Placera ut din orgonit i hemmet, någonstans du tycker den behövs, eller bär den med dig i väskan eller fickan.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Läs mer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.