Så rensar du ditt hem med en pendel!

Med hjälp av en slagruta kan man få kontakt med andar och spöken, samt rensa hem på störande energier. Bara fantasin sätter gränser för vad man kan göra med det spännande verktyget!

Text: Åsa Inefjord
Foto: Shutterstock

Olika typer av slagruta

Klyka: Den traditionella slagrutan, av trä från en trädgren av mjukt material, formad som ett Y. Man håller den med båda händerna och den nedre spetsen ska peka horisontellt framåt. Spetsen slår uppåt eller neråt när man hittar det man söker. Bra material att tillverka den av är al, rönn, hassel, sälg eller björk. Man kan även tillverka en klyka av plast.

Pekare: Vanligast idag. Den enklaste formen av pekare gör man genom att klippa av en kemtvättsgalge och bocka den i rak vinkel där den ena delen passar in i handen och den andra delen är cirka 25–30 centimeter. Det bästa att använda är dock en pekare som är gjord så att den del av pekaren som man håller i handen går in i ett rör där den kan rotera.

Pendel: Pendel är också ett vanligt instrument att mäta med. Man använder en tyngd i en tråd, kedja eller snöre. Formen bör vara symmetrisk och av lämplig tyngd i förhållande till tråden som är 10–25 centimeter lång. Det finns olika typer av pendlar, utformningen varierar beroende på vad pendeln ska användas till. Man bör vara ganska stilla när man använder pendel, det kan vara svårt när man går omkring och rör sig. Man håller pendeln mellan tummen och pekfingret så att pendeln kan svänga fritt.

LÄS ÄVEN: Mediet Benny Rosenqvist rensade Lenas hem: "Jag har tagit bort ungefär 150 andar"

Så använder du slagruta

Känn först att du har blivit bekant med din slagruta och kan känna in energier. Sedan kan du komma igång! Börja med att lära dig hur ett Ja- och ett Nej-svar ser ut. Ställ först några frågor som du vet bör besvaras med ett Ja.

Använder du klyka så kommer spetsen antingen att slå uppåt eller neråt. Pekare svänger antingen inåt mot kroppen eller utåt. Från början är det bra att ha en pekare i varje hand. Pendeln kan börja slå fram och tillbaka, slå i sidled eller rotera. Det svar som ges är olika för olika människor, ibland kan den svara olika beroende på vilken slagruta du använder. Det gäller att öva tills du är säker på hur din slagruta svarar Ja. Sedan gör man på motsvarande sätt för att se hur den svarar Nej.

Nästa uppgift är att få verktyget att visa positiv energi och negativ energi. Oftast svänger pendeln runt medurs för positiv energi och moturs för negativ. Pekaren börjar vrida sig åt höger för positiv energi och kan även börja rotera.

LÄS ÄVEN: Undvik currylinjer – de kan ge dig sömnproblem och obehagliga känslor

När du har kommit så här långt och ser att slagrutan ger ett svar att lita på så kan du börja ställa frågor som du inte vet om de besvaras med Ja eller Nej. Du kan exempelvis åldersbestämma föremål, som ett träd eller en gammal kyrka.

Du frågar exempelvis: ”Fanns du här för 300 år sedan?” Får man ett Ja kan man lägga på 100 år, det vill säga: ”Fanns du här för 400 år sedan?” Får man då Nej kan man fråga om trädet stod där för 350 år sedan. Får man då ett Ja så frågar man om halva värdet däremellan. Efter ytterligare några frågor så har man med den här metoden fått fram en exakt tidsbestämning.

Så rensar du hem med hjälp av en pekare eller pendel

Bengt Norberg är ordförande i svenska slagruteförbundet och pendlar bort andar och naturväsen. Här berättar han hur du kan rensa hem med hjälp av en pekare.

Kontrollfrågor
Innan du börjar måste du ha fått tydliga Ja- och Nej-svar när du ställer kontrollfrågor till dina guider. Testa dig själv genom att exempelvis lägga fram sju skedar på bordet och fråga: ”Är det mer än fem skedar på bordet?” Du bör få ett Ja. Fråga då: ”Är det mer än tio skedar?” Svaret ska bli Nej. Ställ en sista kontrollfråga: ”Är det sju skedar på bordet?” Om svaret blir Ja så är det grönt att fortsätta.

Andar kan påverka svaret
Bengt förklarar att varje gång man påbörjar ett energiarbete bör man ställa en kontrollfråga. Pekaren eller pendeln kan nämligen ge inkorrekta utslag om det är andlig energi i närheten. Får man ett osäkert utslag kan man prova att fråga något som ens guider vet svaret på, men inte anden, exempelvis: ”Heter mitt barnbarn Selma?” Får man då ett felaktigt svar behöver man undersöka om det finns spöken närvarande. Fråga då: ”Finns det spöken närvarande i rummet?” Blir svaret Ja kan man utgå från att det är de som stör svaren.

LÄS ÄVEN: Svart turmalin: skyddar mot onda krafter

Hjälp andarna över till Andra sidan
Nästa uppgift är att ta reda på hur många andar det är. Du använder samma teknik som ovan. Du kan inleda med: ”Jag är er vän, vill ni ha hjälp att komma vidare?” Troligen får du då svaret Ja. Säg då: ”Gå tillbaka till ert dödsögonblick! Ni kommer att se en ljus tunnel där nära och kära finns.” Vanligtvis börjar pekaren rotera medan detta arbete pågår. När den slutat bör man ställa en kontrollfråga till guiderna: ”Har alla spöken gått vidare?”

Tacka för hjälpen
Enligt Bengt så kan den som arbetar med pekare eller pendel för att föra över spöken till ljuset känna sig trygg med att ha beskydd av sina guider. Men glöm aldrig att tacka för den hjälp ni får varje gång ni använder pekare eller pendel. Det finns många spöken som inte vågar gå mot ljuset för att de blivit skrämda med helvetet. När de sett ljuset i tunneln har de trott att det varit skärselden som lyser där framme. Vi har en gemensam uppgift att hjälpa dessa att komma till ljuset.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.