Frigörande kristallmeditation i 4 enkla steg – släpp taget om sådant du är färdig med

Bli en fri själ! Låt kristallernas magiska egenskaper hjälpa dig på din resa mot att bli sann mot dig själv. Så att du kan öppna upp ditt inre seende och leva ett liv i harmoni.

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Getty Images

Medvetenhet och närvaro är nyckeln till inre frid. Tillåt att mentala och känslomässiga blockeringar från detta, eller ett tidigare liv, löses upp. Bli medveten om vad som hindrar dig från att leva ett liv i frihet.

3 kristaller som ger frihet:

20220308-Akvamarin-1500.jpg

Akvamarin

Egenskaper: Renhet, klarhet, kommunikation, tydlighet.

Det här är akvamarin: Stödjer dig att kommunicera dina känslor, din kommunikation med dig själv – din sanning. Akvamarin betyder havets vatten (aqua = vatten, mar= hav) så låt orden och känslorna flöda likt ett rinnande vatten, tillåt dig själv att vara lika ren och transparent.

Chakra: Halschakrat.

 

20220308-Lapiz-lasuli-1500.jpg

Lapis lazuli

Egenskaper: Ger fokus, frihet och beskydd.

Det här är lapis lazuli: Skapar närvaro och ett expanderat sinne. Påminner oss om det eviga, gränslösa, himmeln. Det är en dörröppnare till andra dimensioner och ditt inre seende.

Chakra: Hals- och pannchakrat.

 

20220308-apatit-1500.jpg

Apatit

Egenskaper: Inre kraft, inspiration, målsättning.

Det här är apatit: Hjälper dig att växa och utvecklas. Den bidrar till positiv utveckling och hjälper dig att komma tillbaka på rätt spår igen.

Chakra: Hals- och hjärtchakrat, beroende på färg.

Meditation för frihet

  • Sätt dig bekvämt med en eller flera kristaller som symboliserar frihet. Låt kristallerna ligga lätt i dina händer.
  • Slut ögonen och ta några djupa andetag så att du landar inför din meditation. Föreställ dig sedan att du sitter intill en vacker å. Vattnet flyter sakta förbi.
  • Föreställ dig att ett löv flyter fram på ån. Ta upp lövet i din hand och föreställ dig att du lägger ifrån dig sådant som du inte längre vill ha i ditt liv på lövet. Det kan vara en person som du är färdig med, en händelse som du går och ältar, en vana du vill bli av med, eller något annat. Lägg något som symboliserar det du vill göra dig fri från på lövet.
  • Sätt ner lövet i vattnet och se det flyta i väg. Känn hur du blir fri från det du lagt på lövet. Du är en fri själ och kan själv styra över ditt liv!

Affirmation: "Jag är sann mot mig själv"

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.