Lär dig utöva magi: Så skapar du kraftfulla energier

Magi handlar om att rikta sin energi för att påverka skeenden. Så snart vi gör rituella handlingar eller ceremonier för att förändra något för oss själva eller vårt liv jobbar vi med magi. Det viktigaste är att skapa en intention för att lyckas med magiska handlingar!

Text: Tia Jumbe
Foto: Shutterstock

Vad är magi?

Magi betraktas inom många kulturer och religioner som en kraft som ligger utanför de naturliga lagarna. Denna kraft kan användas för att påverka händelser på ett sätt som inte kan förklaras av vetenskapen.

Inom andligheten är magi en del av ett praktiskt utövande - alla kan nämligen utöva magi. Så snart vi gör en ceremoni av något slag, en ritual eller någon annan övning som syftar till att förändra något inom oss eller vårt liv, så utövar vi magi.

LÄS ÄVEN: Få kontakt med ditt inre – kristallritualen som hjälper dig att stanna upp i vardagen

Magiska övningar och ritualer

Alla kan som sagt lära sig att utföra magiska handlingar. För att blir mer kraftfull i din magi kan du lära dig grundläggande koncept om de verktyg vi använder inom magin, till exempel energi, intention, ritualer och symboler.

Det är också bra att regelbundet träna på att göra olika magiska övningar, ceremonier och ritualer. Skapa gärna en särskild plats för dina ritualer, så att den magiska energin kan växa sig stark där. Ta gärna in symboler och ritualer i din magiska praktik och ägna dig åt meditation och visualisering.

LÄS ÄVEN: Gör ett eget altare: 8 tips för att skapa en magisk plats

Så fungerar magi

  • Magi innebär att arbeta med flödet av energi. När du gör ceremonier, ritualer och övningar jobbar du med att rikta energin för att uppnå ett resultat.
  • Tankens kraft. Den intention vi sätter vid magiska handlingar påverkar energin, men också vårt medvetande genom att skapa tro och förväntan, och påverkar våra handlingar och omständigheter.
  • Magi skapas också i samarbete med Universum, guider, änglar och andra andliga entiteter.

LÄS ÄVEN: Den överraskande kraften i dagliga ritualer: Ger trygghet & mening åt våra liv

Finns svart magi?

Magi som syftar till att skada, manipulera eller skänka olycka till någon annan är svart magi. Det kan till exempel handla om att förtrolla, kasta en förbannelse över någon eller manipulera någon annans beteende. Det ska vi inte ägna oss åt. Magi ska enbart syfta till att skapa positiva förändringar för oss själv eller i vårt liv.

LÄS ÄVEN: Har jag verkligen drabbats av svart magi?

6 vanliga magiska symboler

magiska-symboler.jpg

1. Pentagram. Dem femuddiga stjärna representerar de fem elementen jord, luft, vatten, eld och ande och kan användas för att rikta och fokusera energi.

2. Keltisk knut/triquetra. Symbolen som bildar en sluten ögla associeras bland annat till enheten av kropp, själ och ande.

3. Ouroboros. Ormen som biter sin egen svans och bildar en cirkel. Den symboliserar återfödelse, kontinuitet och evighet.

4. Ankh. Den egyptiska symbolen representerar livet och odödlighet inom egyptisk mytologi och anses kunna skydda mot onda krafter.

5. Runor. Våra egna anrika skrifttecken var till en början magiska verktyg. Varje runa kan användas för att rikta energi eller förutsäga händelser.

6. Hamsa. Fatimas hand används för skydd mot onda ögon och negativ energi i många kulturer.

LÄS ÄVEN: Ditte-Maries pentagram höll andarna på avstånd: ”Skönt att få sova i lugn och ro”

Magiska symboler och deras kraft

I magiska sammanhang används ofta symboler, vilka beror på tradition och kultur. Vissa av dem symboliserar arketyper eller universella mönster vars energi är rotad i vårt kollektiva omedvetna. Andra får kraft eftersom de används i ceremoniella sammanhang. Vi kan också med vår intention tillskriva symbolerna kraft, och de kan ha en inneboende energi som påverkar kraften.

LÄS ÄVEN: Grundkurs i runor och runtolkning med Thorwald Lorentzon

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.