Få kontakt med ditt inre – kristallritualen som hjälper dig att stanna upp i vardagen

I vår stressiga vardag är det lätt att tappa kontakten med sitt andliga djup. Genom regelbundna ritualer, där du stannar upp och knyter an till ditt inre kan du återuppta denna kontakt. Här får du tips på en ritual där du tar hjälp av kristallkraft.

Text: Carolina Chreisti Eriksson
Foto: Getty Images

Kristaller och stenar har använts i praktiskt taget alla kulturer för sina magiska och stärkande egenskaper. De teorier som ligger till grund för hur kristaller fungerar är en kombination av vetenskap och mysticism. Tanken är att när du placerar en kristall på eller i närheten av din kropp kan den hjälpa dig att få kontakt med jordens stärkande energi.

Vi vet att kristaller har energier eftersom vi använder den energin i tekniken som styr telefoner, tv-apparater och klockor. Det finns också förstudier som tyder på att kristallterapi kan minska stress och förbättra humör, koncentration och välbefinnande.

Så går en kristallritual till

Gör så här: Gå till en butik som säljer kristaller och välj en sten helt intuitivt. Undvik att läsa på om vilka egenskaper kristallerna har, utan välj den som tilltalar dig mest. Lita på att du väljer exakt den kristall som du behöver. Du kan också köpa stenarna på nätet. Som:

  • Ametist
  • Rosenkvarts
  • Tigeröga
  • Hematit
  • Citrin
  • Smaragd
  • Celestin
  • Bergkristall
  • Shungit

Hitta sedan en plats där du kan få vara ostörd och lägg stenen framför dig. Rikta uppmärksamheten mot kristallen och slut sedan ögonen.

Föreställ dig …
… att Moder Jord förstärker sin gravitation för att stötta och stabilisera dig.
… att hon skickar en stråle av kärlek till dig. Ta emot den som en våg av vitt ljus som sveper upp och ner över din kropp och in genom ditt energifält.
… att strålar av ljus och kärlek flödar ut från ditt hjärta och in i kristallen. När du låter din kärlek ta kontakt med kristallen förstärks stenens skyddande, balanserande och läkande egenskaper. Se för ditt inre hur de läkande krafterna skapar ett skyddande vitt hölje runt dig.

Tacka stenen för att den skyddar dig. Öppna ögonen och återgå till din vardag.

Efteråt: Nu kan du läsa på om kristallen du valde. När du lär dig mer om dess läkande och balanserande egenskaper kommer du själv att öka din inre styrka och viljekraft. Ju oftare du gör den här ritualen, desto mer kommer det stärka bandet mellan dig själv, jorden och hela naturen.

Källa: Boken 21 ritualer av Theresa Cheung (Livsenergi)

LÄS ÄVEN: 3 kristaller du behöver – enligt ditt stjärntecken

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.