Näras profiler siar om 2023: Det här året handlar om mod

Näras duktiga profiler har siat om vad som ska ske under 2023. De är alla överens om att vi har skakiga tider framför oss, men bjuder även på tröstande och inspirerande ord som trots allt väcker framtidshopp.

Text: Redaktionen
Foto: Getty Images

Benny Rosenqvist, medium

Lågkonjunkturen blir inte långvarig. Vi kommer knappt nudda vid den, så är den över. Ukraina kommer vinna i kriget mot Ryssland och Putin kommer inse sin förlust. Han får många emot sig, även ryssar. Huspriserna sjunker, tillfälligt, och aktiemarknaden kommer bli ganska stabil, trots världsläget. Det händer mycket i världspolitiken. EU blir mer enat och Tyskland starkare ekonomiskt.

Under 2023 kommer England känna av det tuffa beslutet att inte vara med i EU. Nu kommer de ekonomiska följderna av detta. Tyvärr kommer det en hel del naturkatastrofer. Det är Moder Jords sätt att ropa på hjälp. Det är översvämningar och bränder, men inte i Europa. Miljömedvetenheten ökar och politiskt går det mer och mer ut på att följa överenskommelser vad det gäller miljön.

Världen går mot en bättre miljö. Det kommer att hända något med bränslet, energin. Det är något nytt för världen. Ett miljövänligt transportmedel används i ny form. Det kommer ett nytänkande kring bilar, luftvärmepumpar, fabriker och liknande som kommer påverka energin de närmsta åren.

Covid kommer inte bli värre. Sjukdomen kommer att ses som en vanlig förkylning, och människor dör inte alls i samma omfattning.

Läs en längre spådom från Benny här: Benny siar om 2023: "Det kan låta osannolikt, men..."

Pierre Hesselbrandt, medium

Vi står inför många förändringar år 2023. Jag ser flera stora demonstrationer och någon kaosartad situation som förändrar världsläget. En stor person mister livet eller sin position. Jag ser också en utländsk person som försöker få till fred. Men det blir kämpigt.

Även om jag gärna vill tänka positivt så mycket det bara går, så måste vi vakna! Det gäller att hålla ihop och visa empati, omtänksamhet och stå upp för de svaga, för de kommer behöva det. Det gäller att inte överkonsumera. Jag ser att allt fler köper begagnade saker. Det kommer bli mer ansvar för den enskilde individen att finna bättre hälsa. Fattigdom känns kännbart återigen, men på ett annat sätt som vi inte varit vana vid i modern tid.

Dyra elräkningar och inflation kommer vi få dras med något år eller två. Då är det viktigt att vara tacksam för det man har och kanske läsa böcker, tända stearinljus, gå ut i skog och mark. Och visa mer kärlek för nära och kära men även för de vi möter på gatan. Ett vänligt ord eller en komplimang kommer ge mer än du tror.

Det gäller att ha andligheten i behåll, att ha tidningen Nära till hands kan också inge trygghet då vi profiler gör vårt yttersta i varje nummer för att inspirera er.

Anna Strandlind, medium

Jag ser ett nytt mod i Europa då kulturer förs samman och ett nytt regelverk kommer att införas. Detta kommer innebära en del konflikter i början men i slutet av året sker en förbättring i vissa länder. Mycket handlar om rättvisa och mod!

Jag ser en kvinna från en annan kultur, eller som är väldigt influerad från andra kulturer, som kommer träda fram och göra stora avtryck i Europa. En frid och förlåtelse eller fred kan ske i mitten av året. Jag ser en lösning i en konflikt.

Jag ser också ett växande inom miljöfrågor och reningsverk, något nytt är på väg att hända. Det finns också en man som kommer att göra framsteg i fredspolitiken som inte är offentlig just nu, han är en fredsmäklare av något slag och känns andlig. Det är stora beslut som ska tas i samhället.

Jag som brinner för djur och vill föra deras talan får fram att en ny lag om vård eller omhändertagande är på gång detta år. Det handlar om hur djur behandlas i världen och här sker något nytt som leder till goda resultat.

2023 handlar om mod och att vara en ljusets krigare för oss alla, även på en individnivå.

Anna-Lena Vikström, sierska

Energin 2023 känns mycket lättare än 2022, som att luften går lättare att andas igen. Det här verkar vara kvinnornas och andlighetens år! Jag ser olika grupperingar men också att kvinnor skapar andliga grupper som inte fokuserar på företagande utan ett nätverk, det leder till att det andliga området blir mer accepterat.

I början av året ser jag att det blir en kall vinter. Jag ser motsättningar inom världspolitiken som påverkar alla länder. Det blir en politisk turbulens i USA som även påverkar Sverige. Jag ser en översvämmad stad med skyskrapor och ett terrorattentat i en annan stad, men det är inte i Sverige.

Jag ser också en demonstration där alla går klädda i likadana kläder. Till våren stabiliseras det politiska läget. Under hösten kommer nya förändringar i världen som har med Ryssland att göra. Det blir ett avtal mellan länder i Europa. I Sverige ser jag i slutet av året en framtidstro och några små askar som alla vill ha, kanske en ny uppfinning. Ja, ibland är det inte lätt att tolka bilderna man ser!

Ewa Olsson, medium

Året börjar lite oroligt. Det dyker upp skandaler, politiskt och inom andra områden. Det kommer bli ett sanningens år, vi vill ha förändringar och hela världen står upp tillsammans. Vi vill inte hålla fast vid gamla mönster, utan känna frihetskänslan.

Vi kommer bli mer medvetna och släppa taget om det som inte längre är viktigt för oss. Många kommer att uppleva en rofylldhet efter en stormig tid och hitta en tro, släppa oron och hjälpa varandra. Medvetenheten kommer att stiga extremt mycket hos en del personer. Vi kommer att tänka mer på vad vi vill och vad som är viktigt för oss. Tillsammans tar vi hand om projekt och hjälper varandra.

Sommaren blir lugn och vi tar oss tid för återhämtning. Hösten blir lite turbulent igen, men mycket lugnare än tidigare år. Vi kommer att bli bättre på att ta hand om vår natur och våra djur. Jag ser också en björn som vandrar neråt mot söder. Jag vet inte riktigt vad det betyder men björnen är ju en symbol för styrka.

Jag ser också unga människor som utvecklar solceller eller något annat som bidrar till bättre energiförbrukning.

Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt, astrolog och medium

Under 2023 och de kommande åren kommer vi se stora förändringar för mänskligheten. De yttre planeterna kommer alla att byta tecken! Redan första kvartalet byter Saturnus och Pluto tecken, vilket skapar stora kollektiva förändringar.Under första halvan av året kommer människan kollektivt vilja ha mer kraft att påverka sina liv, vi kommer fortsätta se olika demonstrationer. Det känns som att politiken försvagas på grund av olika konflikter och att människor vill ha större frihet och makt.

Ekonomin förblir skakig, framför allt under första halvan av året. Det kommer också bli alltmer fokus på hur vi behandlar miljön. Jag ser stormar och översvämningar. Jag ser också att allt fler människor vill bli mer självständiga. Många vill odla, jaga och fiska, som en ny grön våg. Ur allt detta kommer något gott. Människor kommer närmare varandra och hjälps åt mer.

Jai Thornell, hypnoterapeut

Det blir ett rörigt år med många större uppmärksammade och omvälvande världshändelser, allt från politiska skandaler och avslöjanden till miljökatastrofer som påverkar många människor. Periodvis kommer det att kännas som om det mörka och jobbiga växer sig starkare, men sanningen är att ljuset ökar i mångdubbel omfattning. Allt som sker händer för vårt uppvaknande. Därför är det viktigt att vi andliga lägger all egen agenda åt sidan, samarbetar och ser till att vi samlas i olika konstellationer. Att kalla sig för ljus- och mirakelarbetare kommer kräva att vi agerar, inte bara pratar.

Jag får också en förnimmelse av unika händelser från rymden som kommer att både påverka och förundra oss alla, det känns som att vi får kontakt och att detta är en början på en ny utvecklingsfas för oss på denna planet.

Tanja Dyredand, modern shaman

Runornas magi talar enligt gammal fornnordisk sejd och vi välkomnar ett år med ledorden transformation, balans, glädje och kreativitet! 2023 är utvecklingens år, bjud därför in tålamod, tillit och tacksamhet. Står du inför vägval ska du i år inte bara följa ditt hjärtas kall, utan också ta hjälp av vad ditt intellekt råder dig att göra. Hitta en balans mellan mage, hjärta och hjärna.

Till uppförsbackar hittar du bäst styrka genom att sluta kritisera och inte vara så hård mot dig själv. Påminn dig själv om din egen storhet och att du är kreatören av ditt liv. Ta hjälp av kreativitetens helande energi och förändra utmaningar till möjligheter, samt stå upp för det du tror på. Kom ihåg att när en dörr stängs kommer en annan dörr öppnas när tiden är inne. Din transformation pågår på många olika plan, inte bara det som känns eller syns. Lita på processen och att den sker i enighet med ditt högsta jag.

Ställ dig frågorna: Vad gör mig glad och balanserad i själen? Vad får mig att bibehålla glädje och balans? Låt sedan svaren sätta riktning för ditt 2023, älskade du!

Läs vad våra profiler siade om 2022:

Benny Rosenqvist siar om 2022: Det här är kvinnornas tid

Anna-Lena Vikström siar om 2022: Kasta dig in i möjligheternas år

Jai Thornell siar om 2022: Ta hand om ditt välmående

Ewa Olsson siar om 2022: Ett riktigt kvinnoår!

Anna Strandlind siar om 2022: Jag ser en god förändring

Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt siar om 2022: De gamla strukturerna kommer ersättas

Pierre Hesselbrandt siar om 2022: Det går sakta framåt

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.