Benny siar om 2022: Det här är kvinnornas tid

Under 2022 går vi från kaos till balans. Det får mediet Benny Rosenqvist till sig när han spår vad som händer nästa år. Ja, det börjar svajigt både på bostadsmarknaden och i ekonomin. För att inte tala om i politiken där det väntas hårda tongångar under valåret. Men, avrundar Benny, i slutet av året möter vi ett större lugn.

Text: Benny Rosenqvist
Foto: Shutterstock

Jag vill börja med att säga att 2022 blir ett mer kärleksfullt år om vi ser till relationerna oss människor emellan. Det är väldigt positivt. Däremot kan jag känna att världsekonomin blir lite gungig under våren. Priserna på både hus och lägenheter sjunker något inför sommaren. Men sitt lugnt i båten! Marknaden går upp igen. Samma sak gäller börsen, även här gungar det under våren men det stabiliserar sig till hösten och värdet på aktierna går åter upp. Jag ser även att räntan kommer att gå upp, men bara lite, nästa år.

Under hösten 2022 blir det en hel del naturkatastrofer i USA. Jag ser tornador och stormar och som så många gånger tidigare blir det stora bränder i Kalifornien, framför allt i området runt San Francisco.

Biden till sjukhus

Den amerikanske presidenten Joe Biden kommer att läggas in på sjukhus. Detta hemlighålls först, det är något problem med hans hjärta. Han överlever och kommer tillbaka i politiken, men USA:s vicepresident Kamala Harris börjar i och med detta få en starkare framtoning. Joe Biden kommer inte orka fullfölja hela presidenttiden, men när detta sker kan jag inte se.

I Kina kommer det under 2022 bli större politiska förändringar som påverkar ekonomin, det blir jobbigare för det kinesiska folket som kommer att visa sitt missnöje. Det kommer också fram att Kina har kontrollerat olika makthavare i världen och det blir en stor skandal gällande intrång i datorer och mobiler, ett hot mot säkerheten i USA och västvärlden.

I Ryssland kommer människor att protestera mer, men tystas ner, vilket leder till fler offentliga demonstrationer. Det blir på ett sätt lugnare i många delar av världen nästa år, medan det blir oroligare i andra. Sanningar kommer upp till ytan, sanningar om hur världspolitiker beter sig, sanningar om diktatur och översitteri i många delar av världen.

Här hemma i Sverige är det valår. Den 11 september 2022 är det dags för oss att gå och rösta, men innan dess ser jag att det kommer fram någon form av skandal kring socialdemokratin, detta sker under försommaren eller sommaren nästa år. Det blir ett rafflande val och väldigt hård tongång mellan politikerna där man går till personangrepp. Alla våra politiska ledare använder hårda nypor. De ämnen som diskuteras mest är vård, integration, polis och förstås kriminaliteten, som kommer att ligga allra högst. Vi kommer tyvärr att fortsatta se gängbråk, sprängningar och dödsskjutningar under nästa år. Men polisen får mer och bättre resurser i sitt arbete.

Minskad gängkriminalitet

Jag ser också att man kommer hitta nya vägar att möta kriminaliteten. Lösningarna kommer underifrån genom ett nytt sätt att använda gängen själva i arbetet för att stötta ungdomar som är på glid. Det handlar om nya insatser för att hjälpa barn och ungdomar som känner av utanförskap så att de inte fångas upp av den kriminella världen. Vi kommer så småningom att se en minskad gängkrimininalitet även om det inte sker under 2022. Men våra politiker börjar se över åtgärder och man ifrågasätter människors rätt att stanna i landet om de begått brottsliga handlingar.

Otroligt jämnt i valet

Hur går det då i valet? Vi fick en ny partiledare i Magdalena Andersson när Stefan Löfven valde att avgå under hösten. Det visar sig att hon inte är en lika god förhandlare som sin föregångare, vilket påverkar utgången av valet 2022. Det blir ett väldigt jämnt val, precis som 2018. Men det väger till slut över åt Ulf Kristerssons håll, han blir vår nye statsminister. Sverigedemokraterna blir stora i valet och Ulf Kristersson får det inte lätt att bilda regering för det är många krafter, många viljor. Kristersson kommer att ha samma problem som Löfven haft tidigare, då han inte har någon egen klar majoritet.

Det är väldigt många kvinnor som kommer fram nu, både inom politiken och som makthavare inom företagen. Den kvinnliga tiden är här och det märks inte minst under 2022. De mjuka värderingarna blir viktigare, både politiskt och finansiellt. Även de mjuka männen kommer att få bättre positioner. Nu är det inte de vassa armbågarnas tid.

Arbetslösheten i Sverige minskar. Detta är något som alla politiska partier jobbar med, det är viktigt för båda blocken att hantera denna fråga. Småföretag uppmuntras att anställa och efter valet kommer de också att bli gynnade för att möjliggöra detta.

Pandemin klingar av

Covidläget i Sverige blir så gott som lugnt 2022, det blir ingen stor ny våg. Äldre och de i riskgrupper har fått, eller får tidigt under året, en tredje spruta och under hösten 2022 kommer även resten av befolkningen, som vill, att få påfyllning med en tredje dos. Pandemin klingar av, inga nya mutationer och inga stora problem i samhället. Vi kommer att leva normalt, om än med viss försiktighet. Men vi kan se fram emot ett öppet samhälle.

Vår kung kommer under 2022 att ta ett steg tillbaka och Victoria kommer att offentliggöras mer. Han avgår inte som kung, men kommer ändå att leva en form av pensionärsliv och ansvaret fasas alltmer över på kronprinsessan.
Sammanfattningsvis kan vi förbereda oss på ett nytt år som börjar lite kaotiskt men efterhand lugnar ner sig och ger en god balans för oss svenskar. Glöm inte att det blir ett år då kvinnorna alltmer hörs och syns och att det i stort blir mer kärlek mellan oss människor.

Hur rätt hade Benny om 2021?

Vad stämde av Benny Rosenqvists spådom när han i oktober 2020 siade inför året som nu gått? Här är några punkter där han hade helt rätt:

  • ”Hemester” blir stort, vi blir mer medvetna om hur vi reser.
  • Joe Biden vinner valet i USA och får en kvinnlig vicepresident vid sin sida (detta spådde Benny innan den amerikanska valkampanjen gick i mål!)
  • Donald Trump kommer inte att godkänna valresultatet utan pekar på fusk, korruption, mygel och vill ogiltigförklara resultatet.
  • I Tyskland efterträds Angela Merkel av en man.
  • Vi kommer att börja vaccineras mot covid-19 under våren 2021. Astra Zeneca tar fram ett vaccin där det viktigaste inte är att tjäna pengar.
  • När kulturlivet äntligen kommer i gång blir det fulla salonger och vi kommer att se ett lite ändrat utbud inom artisteri, mer positiv musik.
  • Världen kommer att jobba mer med vatten, vind och sol för att utvinna energi ur naturliga källor.
  • Kramandet kommer tillbaka men vi har lärt oss att vara mer selektiva.
  • Dessutom – redan den 6 augusti 2021 sa Benny att Stefan Löfven skulle avgå under hösten!

Läs även vad våra övriga profiler har att säga om det kommande året:

Ewa Olsson siar om 2022: Ett riktigt kvinnoår!

Anna-Lena Vikström siar om 2022: Kasta dig in i möjligheternas år

Jai Thornell siar om 2022: Ta hand om ditt välmående

Pierre Hesselbrandt siar om 2022: Det går sakta framåt

Anna Strandlind siar om 2022: Jag ser en god förändring

Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt siar om 2022: De gamla strukturerna kommer ersättas

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.