Lina jobbar med kundalini bodywork: ”Varje människa är så otroligt kraftfull”

Det bor en healer i alla människor! Vi har alla en förmåga inom oss som går att väcka och som kan hjälpa oss att leva våra liv fullt ut, det menar Lina Larsson. Hon lämnade jobbet som flygvärdinna och hjälper idag människor att aktivera sin energi med kundalini bodywork.

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Gugge Zelander

Lina Larsson är som ett väsen. Vacker, med sitt blonda hår och isblå ögon. Ödmjuk, med sitt sätt att förklara och lyssna. Mystisk, när hon berättar om sina upplevelser och sin kraftfulla healingförmåga. Om vi ska prata energier är hon vid första anblick mer yin än yang, men det känns som att det finns väldigt mycket glöd inom henne. En mäktig själ som är lätt att tycka om.

Lina bjuder in till Yogagården, en liten oas i hjärtat av Malmö, där hon hyr in sig. Här har hon kurser, meditationer, workshoppar och sessioner med olika teman. Hon är utbildad reikimaster och även kundalini bodywork-lärare.

– Kundalini bodywork är ganska nytt här i Sverige, det är bara jag och två till som är utbildade i Malmö. Och så finns det en i Stockholm, säger Lina när vi slår oss ner med var sin tekopp.

LÄS ÄVEN: Nära testar kundalini bodywork: ”Jag vill använda kraften till att hela mig själv”

Men hur hamnade hon här? Hon som har en bakgrund som flygvärdinna. Ett yrke bland molnen, men som känns ganska långt från den andliga världen.

– Jag mådde inte alls bra, jag kände en enorm stress från flygbranschen. Jag hade ångest, kände tryck över bröstet och hade svårt att ta djupa andetag. När pandemin kom och allt stängdes ner jobbade jag extra i en klädbutik och minns att jag fick ont i hela kroppen så fort jag kom dit.

– Jag kände att jag behövde ta reda på vad det var och vad jag behövde göra för att läka.

LÄS ÄVEN: Så tolkar du andevärldens tecken: Färger, djur, siffror och tarotkort

Fick healing på distans

Lina som alltid varit dragen till det andliga men aldrig riktigt utforskat det sökte på internet och hittade en kvinna som höll på med reikihealing. Lina hade inte hört talas om det men kände att hon ville prova.

– Eftersom det var pandemi var healingen på distans och jag var lite tveksam till om det verkligen skulle fungera.

Men det gjorde det!

– Vid den tiden gnisslade jag tänder och hade IBS, men jag kände hur healingenergin vibrerade i käken och att det bubblade i magen. Och jag upplevde en otrolig skillnad i kroppen!

Stressen och ångesten började sakta avta. Lina testade även emotion code, som är en energibehandling som identifierar obalanser i kroppen, och kände att hon fick tillbaka sin energi.

Lina-Larsson.jpg

Trauman hindrar oss från att vara autentiska

Efter det dök hon in i allt, plöjde böcker om andlighet, astrologi, healing och utbildade sig till reikimaster i Malmö.

– Utbildningen var väldigt utvecklan­de för mig, det kom upp ångest och smärta under tiden som healing­processen och kursen pågick.

– Vi har alla ett bagage av trauman och känslor som påverkar oss och som hindrar oss från att vara vårt autentiska jag.

Vi är alla energi och har en förmåga att självläka, men det finns saker som påverkar kontakten med vår inre healer, så som stress, avgaser, fel sorts mat och att vi inte rör på oss, till exempel. Det gör att vår kropp inte kan helas av sig själv på det naturliga sättet. Vi behöver ge den rätt förutsättningar.

LÄS ÄVEN: Skyddsängeln räddade Gunillas liv – vid tre olika tillfällen

Fick lära sig om kundalinienergin 

Så fick hon höra om kundalini bodywork och tyckte det lät spännande med en annan form av healing och bokade en biljett till Costa Rica där läraren och grundaren Elliott Saxby höll sin utbildning i lite mer än två veckor.

– Det var en spännande utbildning där jag kunde öppna upp mer för mitt spirituella arbete. Vi lärde oss olika metoder och övade mycket om dagarna. Samtidigt som vi lärde oss om kundalinienergin så rensade vi ut trauman från våra energifält och det kunde ibland bli ganska intensiva processer, så för mig var det också viktigt att vila och återhämta mig.

Lina berättar att man i kundalini bodywork går in och jobbar på tre plan; det fysiska och emotionella, psykiska och i energifältet.

– När vi aktiverar vår egen kundalini så kan vi i kundalini bodywork hjälpa kroppen att nå balans, genom att låta energin flöda och lösa upp obalanser inom oss. Under en session tar man bort, läker och transformerar låga frekvenser så som negativa känslor, oro och rädslor från vårt energifält och vår kropp.

– Genom att ta bort smärta, rädsla och trauma från kroppen så kan vi börja leva från vårt hjärta och få tillgång till vår fulla kraft, och komma tillbaka till vårt autentiska jag.

Lina menar att när vi tar bort låga frekvenser som är stagnerade blir vi mer högfrekventa, mer fyllda av kärlek.

– Desto mer vi helar oss själva, desto mer följer vi vår intuition och hamnar ”rätt” i livet, där vi ska vara, då allt bara faller på plats och vårt liv manifesteras precis så som vi önskar.

LÄS ÄVEN: Louise lärde sig att lyssna inåt: ”Det jag har upplevt går inte alltid att förklara”

Alla har en inre healingkraft

– Men detta är något som vi jobbar med hela tiden. Livet går upp och ner i perioder. Enligt mig är vi alla här på jorden för att uppleva livet, både i de mörka och ljusa dagarna, för själen vill växa och lära sig.

Problemet är, menar Lina, att många av oss inte har lärt sig att känna sina känslor fullt ut. Vi är rädda för att känna och trycker bort känslorna och då stagnerar de i kroppen och skapar problem för oss.

– Genom livet samlar vi på oss mer av alla jobbiga känslor och till slut blir vi nästan lite avtrubbade och känner inte lika mycket längre. Det kanske många tycker är skönt, att slippa känna jobbiga känslor, men då går vi även miste om alla härliga känslor som finns att känna, som stark glädje och kärlek! Det är som att vi glömmer bort hur det är att må riktigt, riktigt bra, vara glada på riktigt och verkligen älska att leva!

– Vi lever i denna tid, för att vi ska komma ihåg att vi är spirituella och öppna upp för vår inre förmåga att läka och hela oss själva. Vi är alla naturliga healers, men det har tryckts bort från människan under många år.

– Varje människa är så otroligt kraftfull med sina energier. Om alla människor visste om sin egen inre kraft, den spirituella kraften i vår energi, då hade vi inte blivit kontrollerade och påverkade som vi blir idag.

Lina-Larsson-Kundalini-Bodywork.jpg

Transformerar rädslan

Lina förklarar att många av oss lever ett liv som är så kontrollerat, många är fast i ”ekorrhjulet”, utan att veta hur de ska ta sig ur det. Och kanske med en rädsla att de inte kommer klara sig utanför detta liv som går på ”repeat”. Inte förrän det är försent inser de att de inte upplevde allt de ville.

– Vad jag vill säga är: Vad vill DU göra i ditt liv? Oftast kanske man har en rädsla kring att uppnå det man vill i sitt liv, den djupaste, inre drömmen som kan kännas just som en dröm som är för långt bort för att greppa. Tänk om du kunde transformera den rädslan och helt plötsligt tro på dig själv fullt ut? Tro på din kraft, din förmåga och din potential?

– Det är vad jag jobbar med i kundalini bodywork, att omvandla dina rädslor! Vare sig det handlar om din inre dröm eller om jobbiga känslor du har i din vardag som påverkar dig medvetet eller undermedvetet. Det kan vara känslor som funnits med dig sedan du var barn, så du kanske inte ens vet om att du kan uppleva något annat!

Lina vill nå ut, få fler att inse sin potential, få människor att förstå att du kan leva det liv du drömmer om och hon tror att reiki och att aktivera kundalinienergin är vägen framåt.

– Jag är så otroligt tacksam att jag får göra denna resa i mitt liv. Jag ser så mycket fram emot allt som ligger framför, allt fint som håller på att ske i världen. Världen håller på att vakna till liv. Och det blir bara ljusare och ljusare.

– När det är som mörkast på utsidan, då vaknar vi på insidan. Det är yin och yang. När man tror att det är som mörkast, då växer ljuset lika starkt. Det är bara så energi fungerar. Balansen mellan ljus och mörker finns alltid där. Och när vi tagit oss ur mörker så väntar ett otroligt starkt ljus!

LÄS ÄVEN: Så blir du mer jordad – 4 enkla steg för att bli ett med naturen

Det här är Lina

Ålder: 27 år.
Bor: I Malmö.
Familj: Sambo.
Gör: Jobbar med reikihealing och håller utbildningar i reiki, kundalini bodywork enskillt, samt i grupp, har även gruppsessioner i meditation. Utbildar mig just nu till hypnosterapeut och i höst blir jag färdigutbildad kundalini-yogainstruktör.
Aktuellt: Spirituellt retreat på Österlen 31 aug–3 sept.
Andlighet för mig: ”Människan. Vi alla är en spegelbild av varandra. Om varje människa når sin egen andlighet så kan den nå sin egen inre guru. Eftersom allt finns inom dig, du är universum. Du behöver inget utifrån när du har hittat dig själv och din inre potential. Enligt mig är det därför vi är här på jorden, för att lära oss att vi har allt inom oss själva. ”
Kontakt: SoulOness@hotmail.com
Hemsida: www.SoulOness.com

Linas light language – Det universella språket

Light language är det universella språket, själens språk. När vi föds förstår alla light language och genom meditation eller genom att gå en kurs kan man aktivera språket. Det sker ett helande i språket, till dig själv, eller till någon annan, då det sänds ut höga frekvenser. Detta kan ske via tal, skrift, handrörelser eller genom ögonen. På Linas instagram ”Souloness” kan du se och höra Lina använda sig av light language.

LÄS ÄVEN: Min partner hånar min andlighet – vad ska jag göra?

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.