Vägen till lycka: Andlig boostcamp

Stärk dina andliga muskler och öppna upp för mer magi och glädje i livet. Med ett femveckorsprogram blir detta möjligt och du kan hantera vardaglig stress och oro genom att börja prioritera det som du verkligen mår bra av.

Text: Susanne Hovenäs
Foto: Jessica Lund

Hon hade precis börjat sin semester och tänkte njuta av sommarledighet i flera veckor. Då kom idén som en blixt från en klar himmel, som en nedladdning.

– När det kommer till att handleda och utbilda andra får jag ofta vägledning från universum, säger Lina Lanestrand när vi ses en solvarm augustidag.

Lina kunde inte värja sig utan satte sig ner och skrev ner alla övningarna till femveckorsprogrammet som fick namnet Andlig boostcamp.

– För kroppen finns det fysiska bootcamps där man bygger muskler snabbt. En andlig boostcamp ger oss styrka på insidan, i hjärtat och i själen och hjälper oss att öppna upp för livets magi och mirakler, förklarar Lina Lanestrand.

Sund inre hälsa

Man kan se kursen som ett intensivare träningsläger och precis som vid fysisk träning, när du har gjort de första passen, är det enklare att fortsätta när muskler blivit starkare.

– Psykisk ohälsa och stress är ett allvarligt problem idag och jag tror att behovet är stort för en sund inre hälsa som kan hjälpa oss att fatta grundade kloka beslut. Meditation ingår i boostcampen och att utöva det varje dag, oavsett om det är stor eller liten dos, minskar stress.

Rent praktiskt kan man göra programmet när som helst, men man behöver vara beredd att investera och avsätta tid under fem veckor för att få resultat. För att verkligen få effekt rör det sig kanske om att göra någonting varje dag i cirka 30 minuter. Vissa övningar integreras helt i vardagen, att lyssna på din intuition kan du till exempel öva när du fattar beslut.

Finns det några bieffekter?

– Du lär dig kanske att sätta gränser som gör att du slutar göra sådant som inte är bra för dig. Det kan vara utmanande och väcka konflikt hos andra. Man ska komma ihåg att det här inte är en egogrej – för att finnas till för andra behöver man först finnas till för sig själv.

Efter kursen kommer du kanske att tappa geisten för din egen andliga praktik i perioder och känna mindre kontakt med din intuition, men när du en gång upplevt den så vet du att den finns och du vet hur du stärker kontakten igen.

– Om du till exempel upptäcker en ny artist, så lyssnar du intensivt en tid, för att sedan inte lyssna alls, men du kommer aldrig att glömma musiken, den finns där i dig, förklarar Lina.

Det här är Lina:
Ålder: 43 år.
Bor: I Huddinge, söder om Stockholm.
Familj: Man, två tonåringar (dotter 14 år och son 17 år).
Gör: Shaman, transformativ coach, beteendevetare, lärare i energimedicin och ledarskapsutbildare.
Aktuell: Medverkar i antologin ”Skiftet” (Siljans Måsar Förlagshuset).
Hemsida: www.linalanestrand.se, www.skandinaviskaenergimedicinskolan.se


Andlig boostcamp

Kursens syfte är att hjälpa dig att lära känna din andlighet på ditt sätt. Genom olika övningar öppnar du upp för mer magi och glädje i livet. När detta blir mer närvarande i ditt liv, så kan du hantera vardaglig stress och oro och prioritera det som du mår bra av. Du kan göra kursen digitalt där du kan få vägledning och stöd med föreläsningar, veckoschema och meditationer varje vecka. Se länk nedan. Varje vecka fokuserar du på tre delar som du anpassar utifrån ditt liv. Vill du göra kursen på egen hand hittar du veckobeskrivningarna i Nära nr 12, 2020.

Kursen bygger på fem tema-rubriker, en per vecka:

1. Ut-med-junk

Ge din andliga boost-camp bästa förutsättningar genom att rensa ut gammalt och skapa utrymme för nytt.

2. Ge intuitionen plats

Stärk och utveckla din intuition för att leva ett mer helhjärtat liv som är i samklang med din själ.

3. Fyll på!

Fyll på dig själv med det som din själ längtar efter samtidigt som du mediterar och ger dig själv själslig näring.

4. Tacksamma

Ju mer du fokuserar på det som du är tacksam för nu - desto mer får du att vara tacksam för. 

5. Välkomna magin

Upplev magin i naturen och livet självt samtidigt som du öppnar upp och välkomnar magin att ta plats i ditt liv.

 

Till den kostnadsfria online-kursen!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.