Lyssna till din feminina kraft – det kan förändra hela ditt liv

Den feminina kraften ruvar i oss alla. När du låter den växa når du klarhet om dina naturliga rytmer, vad som varit bortträngt och hur du vill använda ditt liv. Så lyssna till den feminina kraften som viskar i dig och utvecklas till ditt mest strålande jag.

Text: Ann-Charlotte Runnvik
Foto: Shutterstock

Den feminina kraften, shakti, finns i alla oavsett om vi är kvinnor eller män. Det menar Rebecca Campbell, andlig lärare och författare till boken Feminin kraft. Men under lång tid har den varit tystad och nedtryckt i världen.

– Världen har dominerats av en patriarkal maktordning där få härskar över många. Fylld av konkurrens och tävlan. Det är något vi alla försökt anpassa oss till för att nå framgång i livet. Men år 2012 trädde vi in i en ny tidsålder där shakti kan stiga och stärka oss. Den feminina kraften frigörs och skapar balans. Världen förändras.

Rebecca arbetade tidigare som prisbelönt creative director i London. Det andliga intresset väcktes redan som barn, men av rädsla för att bli ifrågasatt eller hånad var hon noga med att dölja det.

– Utåt sett levde jag ett framgångsrikt liv. Jag jobbade hårt, var lojal, uthållig och klagade aldrig. Det ledde till att jag slutade lyssna på mitt inre. I stället för att lyssna på min kropp proppade jag i mig smärtstillande tabletter. Under dagarna drack jag mängder av kaffe och på kvällen blev det rödvin. Det var en flykt. Mitt ego sa att jag var betydelsefull, men min själ var fullständigt utbränd.

Följde kallelsen från sin själ

Vändningen kom under en pilgrimsfärd som Rebecca gjorde med två väninnor. Efter resan började hennes liv falla sönder. Ju hårdare hon försökte hålla fast i jobb och kärleksrelationer desto mer rämnade allt. Till slut insåg hon att hon måste kliva ut ur sin andliga garderob och följa kallelsen från sin själ.

– Det var inledningen på en två år lång process där hela mitt jag kalibrerades av shaktis kraft. Jag kände mig mer rädd och levande än någonsin. Idag lever jag ett helt annat liv där jag lyssnar på mitt andliga jag. Och jag arbetar med att hjälpa kvinnor att hitta och följa sitt andliga kall, så de kan skapa harmoniska liv som är rätt för dem.

Rebecca tror på reinkarnation. Att vi alla bär minnen från tidigare liv där vår feminina kraft blivit tystad. I olika liv har vi varit såväl kvinnor som män. Vi har också haft skiftande roller av att vara den som tystat och den som blivit tystad.

– Det är inte konstigt att vi är rädda för den förändring som sker nu. Våra själar avgav nämligen tystnadslöften för att skydda oss själva. Nu är tiden kommen att bryta dessa löften. Du har valt att födas nu för att vara med och förverkliga denna nya ordning. När du lyssnar på den kvinnliga kraften i dig och hedrar din kropp når du klarhet. Då förstår du hur du är kallad att stödja den kvinnliga kraften i dig själv och i världen.

Längtan att förändra ditt liv

Dessa insikter kommer inte över en natt. Rebecca poängterar att vi först måste läka själva. Innan vi kan vara med och läka världen. Ofta har smärtan ärvts i generationer. Det gäller att komma till insikt om den smärtan och bryta cirkeln.

– Jag har själv nått insikter i möten med äldre generationer, kvinnor i min släkt och genom pilgrimsfärder. Jag har också varit med om ritualer som fört mig från flickaktig jungfrulighet till mognad och vishet.

Längs förändringsresan har hon träffat andra som är i samma process. Rebecca kallar dessa för Magdalenasystrar. Kvinnor som är stödjande själsfränder i din andliga resa. När du börjar intressera dig för din feminina kraft kan du känna en längtan att förändra ditt liv. Kanske är det shakti som stiger för att du ska finna ditt sanna kall.

– I mitt arbete har jag upptäckt att det finns sju arketyper för det feminina uppvaknandet kopplade till våra chakran. De visar hur du är kallad att använda din feminina kraft för att hjälpa till att läka världen. Du är knappast ensam att längta efter förändring. Så börja utforska din feminina kraft. Den nya tidsåldern har bara börjat.

rebecca-campbell.jpgNär du lyssnar på den kvinnliga kraften i dig når du klarhet, säger Rebecca Campbell.

Utveckla din feminina kraft genom 4 arketyper

Arketyperna har inget med fysisk ålder att göra. De är steg mot mognad och vishet. Varje fas har en ljus sida och en skuggsida. För att utvecklas behöver du acceptera och respektera kraften i båda.

Jungfrun
Ljus: Varmhjärtad, inspirerande, lekfullt sinne, äventyrlig, fri och sexuellt oberoende.
Skugga: Naiv, självcentrerad, lättpåverkad, oerfaren, dålig självkänsla.

Modern
Ljus: Hängiven, uppmuntrande storsint och omtänksam.
Skugga: Krävande, svekfull, överbeskyddande, kontrollerande, glömmer egna behov.

Den gamla
Ljus: Kraftfull, vis och orädd. Har slutat bry sig om vad andra tycker. Öppnar upp för sin intuition, röst och skaparkraft.
Skugga: Brutal, besegrad, tröttkörd, självömkande.

Den vilda visa kvinnan
Ljus: Står i kontakt med universum. Känner sig som del av ett större sammanhang med allt levande. Har lämnat strävan efter att förverkliga sig själv. Följer sitt kall. Ohämmad och klok.
Skugga: Hänsynslös, galen, arg och svartsjuk.

Shakti

Shakti är den kreativa, heliga livskraft som bor i oss alla. Hon finns i allt i universum. Shakti vilar som en orm vid ryggslutet. Kraften väcks och reser sig längs ryggraden i en spiralformad rörelse genom alla dina chakran.

Hitta ditt kall:
Du bär alla sju arketyperna inom dig. Men vem är mest lik dig?

Översteprästinnan (kronchakrat)
Hon viger sitt liv åt det gudomliga. Är en ljusledare och brygga mellan världarna. I gamla tider svarade hon för offerritualer för att solen skulle kunna gå upp och ned. Hon älskar perfektion och ser till att det finns harmoni, balans och skönhet i världen.

Siaren (pannchakrat)
I likhet med översteprästinnan är hon en brygga mellan den synliga och den osynliga världen. Hon är klarsynt, medial och känslig. Är orädd för att möta skuggorna och färdas gärna i djupet. Hon kan framstå som provokativ då hon ser igenom lögner och talar klarspråk där andra undviker att uttrycka sig.

Historieberättaren/Konstnären (halschakrat)
Hon är här för att uttrycka sig och bli lyssnad till. Hon delar sina skapelser, idéer, tankar och historier med världen. För henne är det viktigt att hitta kanaler för att sprida sina skapelser och överföra sin visdom.

Helaren (hjärtchakrat)
Hon är här för att stödja dem som har det svårt. Ser det ljusa och positiva i allt och undviker att döma. Är empatisk, älskar villkorslöst och känner allt mycket djupt. Kan behöva påminnas om att ta emot ersättning för sitt arbete.

Krigaren/Den vilda kvinnan (solarplexuschakrat)
Hon är här för att skipa rättvisa. Är aktivisten som gör skillnad i världen och talar ofta om saker som bör ändras. Kan behöva påminnas om att slåss för det hon är för, snarare än att göra motstånd mot det hon är emot.

Häxan (navelchakrat)
Hon är Jordens väktare och ser det heliga i allt. I likhet med siaren och översteprästinnan kan hon färdas genom skuggorna för att finna ljuset. Innerst i sitt väsen är hon ett med jorden och står i kontakt med det naturliga kretsloppet. Hon vet hur hon ska använda jordens element för att skapa magi. Är ofta defensiv och rädd eftersom hon blivit illa behandlad och missförstådd genom historien.

Jordemor (rotchakrat)
Hon älskar att ta hand om andra, är medkännande och omtänksam. Genom sitt stöd och sin uppmuntran hjälper hon det nya att födas fram. Är väl grundad och praktiskt lagd. Hon kan skydda det som håller på att skapas med en
lejoninnas kraft.

3 sätt att nå harmoni genom årstidernas rytmer

Vår – hopp och inspiration
Sommar – utåtriktade aktiviteter
Höst – skörd, tillbakagång, släppa taget om saker
Vinter – vila, påfyllning, återhämtning, klarhet och förnyad kraft

1. Årstidernas växlingar påverkar våra kroppar. De hör också ihop med perioder av aktivitet och vila. Lär dig av dessa rytmer för att uppleva växelverkan mellan de båda. Respekterar du årstiderna i ditt liv – eller försöker du blomma jämt? Jämför dig inte med någon annan. Du kan vara i ”höst” medan den du möter är i sin ”vår”.

2. Håll energin i dina projekt. Kraften försvagas om du gör många saker samtidigt. Planera därför dina aktiviteter i olika perioder. Fokusera på en sak i taget. Och lär dig att tacka nej, så du håller fokus och energi i dina projekt.

3. Övning:
a) Skriv en lista över årstiderna i den ordning du tycker om dem och vad de betyder för dig.
b) Titta på den årstid du gillar minst och fråga dig själv: Vilka gåvor har den här årstiden för mig som min kropp och själ behöver? Hedra det.

Följ rytmen i menscykeln för ett kraftfullt kreativt liv

Kreativiteten i menscykeln kan kopplas till månens faser, årstiderna och de fyra kvinnliga arketyperna.

Före ägglossning
Arketyp: Jungfrun
Månfas: Nymåne/tilltagande
Årstid: Vår
Gör: Lek och dröm stort och fritt. Skriv ned och gör upp planer.

Ägglossning
Arketyp: Modern
Månfas: Fullmåne
Årstid: Sommar
Gör: Ge dina tankar och koncept fast form.

Premenstruell
Arketyp: Den visa vilda kvinnan
Månfas: Avtagande måne
Årstid: Höst
Gör: Fullända och förfina. Rensa i ditt liv. Skydda dina gränser. Släpp taget om saker.

Menstruation
Arketyp: Den gamla
Månfas: Mörk/ Nymåne
Årstid: Vinter
Gör: Vila och samla kraft. Kasta ljus över framtida projekt.

Omfamna din skuggsida & hitta din medicin

Stå för den du är. Ofta finns medicinen till din läkning i det du satt i skuggan. Och det är din unika medicin till världen.

1. Gör en lista med två kolumner.
Räkna upp tio saker under var kolumn:

Positiva (ljusa) sidor - (det du tycker om med dig själv)
Negativa (mörka) skuggsidor - (det du har svårt för/ andra anklagat dig att vara ”för mycket av”?)

2. Titta på skuggsidorna med vänliga ögon: Hur kan du omfamna dem? Vad behöver du när du känner dig så? Är du känslig behöver du kanske avskildhet och vila ibland?

3. Titta på helheten: Vad skiljer dig från andra? Hur vill du använda din medicin för världen?

4. Avsluta meningarna:
Min unika styrka är…
Min medicin är…
Min gåva till världen är…

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.