Upptäck dina tidigare liv!

Har du någon gång kommit till en främmande plats och känt att du varit där förut? Kanske har du tittat in i en främlings ögon och känt starka känslor som du inte kan förklara? Det kan vara sekvenser från tidigare liv! Näras medium Benny Rosenqvist vet att ett av hans tidigare liv utspelade sig i antikens Rom!

Text: Benny Rosenqvist
Foto: Shutterstock

Första gången jag fick en känsla att av att jag levt på en annan plats i ett tidigare liv var när jag som 21-åring, nyförlovad, steg av flygplanet i Rom, i Italien. Bougainvillean blommade och värmen slog emot mig. Ju närmare stadskärnan jag kom desto mer hemma kände jag mig.  

Det märkliga var att jag hittade överallt, som om jag visste var alla platser låg. Jag sa till min dåvarande pojkvän Jörgen att om vi går runt hörnet här så kommer vi till ett torg med en fontän, sen är vi vid hotellet. 

Jörgen tittade frågande på mig och sa: ”Men du har ju aldrig varit här förut, hur kan du veta det?” Jag bara kände det. Det var något med gatstenarna när jag trampade på dem, som att känslorna jag en gång känt väcktes till liv i ”min” stad. Byggnaderna och mentaliteten i Rom passade så bra ihop med min själ.  

Vi bodde på ett hotell nära Piazza Navona, detta vackra torg! Jag fick en känsla av att allt var så bekant. Jag kände en kärlek djupt inom mig och förstod att min själ hade hittat tillbaka till en plats där jag en gång levt. 

När jag kom till den antika delen av ”mitt” Rom, Colosseum, var det som om jag steg in i en film. Ruinerna var inte längre några ruiner, utan ett praktbygge! Jag såg kejsaren sitta på sin balkong, såg tigrar som röt. Jag hörde skrik från gladiatorerna som kämpade för sina liv och jubel från publiken. Det var en stämning av hopp och förtvivlan.  

Det är ju väldigt speciellt med tidigare liv, att man ibland bara känner en positiv känsla med en annan människa. Det är stort! Det är som att man fortsätter där man en gång slutade, man bara känner varandra helt enkelt. 

Du kan möta en människa som varit en släkting, mamma eller en vän i ett tidigare liv. Samma uttryck får relationen i detta liv. Har din kompis varit din mamma i ett tidigare liv så kan kompisen bete sig lite ”mammigt”.  

Men man kan också få en intuitiv känsla av att man ska akta sig för en människa. Det kan vara att personen har gjort dig illa i ett tidigare liv.  

Jag har sökt mycket i mina tidigare liv med hypnos, med hjälp av en klinisk hypnotisör. Under hypnos kom jag tillbaka till ett annat liv i Rom då jag var i senaten. Jag blev utsatt för en komplott av dem som stod nära mig. 

Jag fick också reda på att jag blev skjuten i en duell. Det var ett medium som senare bekräftade att födelsemärket jag har på bröstet är stället där kulan träffade.   

Via meditation har jag sedan sökt vidare i mina tidigare liv och har även skrivit en bok om detta, ”En resa i min själ”. Med hjälp av min meditationsskiva kan du själv gå tillbaka till dina tidigare liv. Med meditation kan du upptäcka vilka du levt med och vad de haft för betydelse för dig i ditt liv nu och då.  

Så res i din själ, res i dina tidigare liv och finn en del av ditt själsliga jag, nu! 

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.