Möt kvinnorna som guidar dig till ditt bästa jag: Människor har mer makt än de tror

I den andliga relationspodden Råd från ovan bjuds du som lyssnare in till spännande samtal om personlig utveckling, ur ett andligt perspektiv. Det är en podd för dig som vill inspireras till att utveckla dig själv, jobba med dina skuggsidor och få verktyg för att förändra din energi. Nära har träffat kvinnorna bakom podden, den andliga coachen Susanne Ivarsson och journalisten Jacqueline Fahlander.

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Angelica Gavazzenia

I ett vackert sekelskifteshus mitt på Östermalm i Stockholm, bara ett stenkast från Strandvägen har mediet och coachen Susanne Ivarsson sin mottagning. Hit kommer människor som står inför ett vägval, behöver stöttning eller råd i livsfrågor. Här ska jag möta Susanne och poddkollegan och journalisten Jacqueline Fahlander som tillsammans har den andliga relationspodden Råd från ovan.

Med ett varmt mottagande blir jag ledd in i ett rum som fullkomligt badar i ljus. Susannes rum är stort och luftigt, högt i tak och den mesta inredningen är vit. Det känns som att axlarna sjunker en aning och att lugnet tar plats i bröstet när jag kliver in på den fluffiga mattan.

Susanne och Jacqueline möttes för första gången för cirka 16 år sedan. Då som klient och coach. Idag är de nära vänner. Då var Jacqueline gravid med sitt första barn och hade blivit rekommenderad hit av en bekant som varit hos Susanne. Jacquelines bekant berättade att Susanne kunde ta kontakt med Andra sidan och erbjöd coachande samtal. Det väckte Jacquelines nyfikenhet.

– Jag har alltid haft en dragning till det man inte kan se. Jag är själv medial, men jag har inte alltid varit medveten om det, säger Jacqueline när vi alla tre slår oss ner med en kopp te.

– När jag klev in i Susannes mottagningsrum blev det väldigt tydligt för mig att jag skulle komma tillbaka, fortsätter Jacqueline.

– Men man ska inte tro att det är någon smekmånad att komma hit! Susanne är tuff och stryker inte medhårs, säger hon leende och tittar på Susanne.

– Om du upplever att du har negativa beteenden som hela tiden upprepar sig så har du fastnat i din själsliga utveckling, säger Susanne.

– Känner du dig motiverad till en förändring så kan jag hjälpa dig att se dig själv. Här i rummet sker en drillning i personlig utveckling. Egots energi ger människor känslor av lidande och det är alltid något som saknas. Det är kraftlöst att fortfarande gnälla på det som man inte fick som barn, mamma gjorde si eller pappa såg inte mig, det kommer inte att kunna ta dig vidare om du inte lösgör dig från detta. Det är lätt att fastna i allt vad livet innehåller och jag har respekt för det, men det är inte kraftfullt och du kommer inte känna den glädje i livet som är möjlig att känna, säger Susanne.

– Jag gick igenom allt som skavde i mitt liv med Susanne, säger Jacqueline. Min personliga utveckling gick hand i hand med min andliga utveckling.

– För andligheten kan annars bli en flykt från att ta tag i det som är jobbigt, säger Susanne. Att gå på seans och meditera är spännande och härligt, men vi är här på jorden för att arbeta med oss själva och för att utveckla våra själar och få en närmare kontakt.

– Vi har alla ett val och ett ansvar för hur livet utvecklar sig, fortsätter Susanne. Tolkar man livet på ett sätt, och går i den riktningen då kommer det att bli så. Men människor vill inte alltid ta ansvar, de skyller gärna på någon annan.

rad-fran-ovan-susanne-jacqueline.jpgJacqueline (till höger) har fått många goda råd av Susanne genom åren. Idag är de nära vänner.

En ström av klienter

Jacqueline var återkommande klient hos Susanne och några år senare började Jacqueline skriva andliga artiklar och använde Susanne som bollplank. En artikel skrev hon åt tidningen Amelia som ledde till att de båda blev inbjudna till programmet Malou efter 10 i TV4.

– Efter det kraschade Susannes hemsida, på grund av alla som ville boka en tid, berättar Jacqueline.

Förutom uppmärksamheten i tv har Susanne aldrig tagit plats på den andliga arenan, hon har aldrig stått på mässor eller varit med på andra andliga evenemang.

– Jag ser inte mig själv i de sammanhangen så det har inte varit aktuellt, säger Susanne.

Under alla år som hon varit verksam har hon aldrig marknadsfört sig. Klienter har rekommenderat vidare och Susanne har varit fullbokad.

– Jag har en tillit till att de som söker mig, ska komma till mig och att det finns ett högre syfte med mötet, tillägger hon.

Under åren som gått har Susannes och Jacquelines relation mynnat ut i en varm vänskap och en dag kom Jacqueline med idén att starta en podd ihop.

– Podden är ett sätt att nå ut bredare och väva ihop mina personliga erfarenheter med Susannes kunskaper. Vi har fått jättefin feedback från lyssnarna, vilket är superkul. En del som inte alls har varit inne på andlighet har upptäckt den biten och de som är andligt intresserade har dragit lärdom av den personliga utvecklingen. Och många skriver att de lyssnar på avsnitten flera gånger!

Råd från ovan är ett samtal mellan Susanne och Jacqueline där varken kristaller, husrensningar eller tarotkort tar plats. I stället läggs ribban högre där ämnen om hur man arbetar med sig själv, relationer, karma, tidigare liv, rädslor och energier diskuteras. Det är en podd för den som söker djupare mening med livet och som vill bli inspirerad att börja jobba med sig själv.

Stor livsförändring

Susannes gedigna kunskap tillsammans med Jacquelines egna erfarenheter skapar ett fint samtal. För Jacqueline beskriver att hon gjort en livstransformation. Att hon ser ett tydligt ”före” och ”efter” i sitt liv och att hon nu har en så mycket renare energikanal, tack vare arbetet med sin personliga utveckling.

– Jag kan knappt relatera till den jag var tidigare – en person utan självtillit eller självkärlek. Jag vill så gärna sprida det här till andra, att det finns ett annat sätt att existera. Det går att vakna upp varje morgon och känna stark lycka.

Susanne fyller i och förklarar:

– Det som har hänt är att Jacqueline tidigare var mer styrd av egot än sitt hjärta. Hjärtflödet skapar goda känslor till och för sig själv. Dessutom ger flödet möjligheten att känna sig ödmjuk och respektfull i relationer med andra. Egots krafter kan känna avundsjuka, svartsjuka, girighet och rädsla, vilket leder till att människor är olyckliga, de känner en brist och har jobbiga och negativa känslor.

– Det går att komma till ett annat tillstånd, flikar Jacqueline in, men vägen dit är tuff. Man behöver reflektera kring sina känslor och beteenden, framför allt de som inte är så sympatiska. ”Varför reagerade jag på det här sättet, i den här situationen?” Det är först när man ser sina egna mönster som man kan bryta dem.

– Precis, och när man lyfter upp ”det negativa” i ljuset så förlorar det sin kraft, fortsätter Susanne. Man kan behöva göra det flera gånger och bearbeta avundsjukan, eller var det nu är man tittar på. Det krävs mycket jobb för att minimera egots energi.

Efterhand som Jacqueline började jobba med sitt ego och utvecklade hjärtats energi öppnades också kanalen till andevärlden upp ännu mer.

– Jag ser och hör också andevärlden, precis som Susanne. Jag gick en mediumutbildning men kände inte att jag ville jobba med att förmedla budskap från döda anhöriga. Jag är mer intresserad av att kommunicera med andliga guider. Ju högre frekvens du har desto högre energier kan du kommunicera med. Mitt fokus har legat på att rena både min energi och min kropp för att min kanal ska bli så klar som möjligt.

– Och det går inte att hoppa över den personliga utvecklingen utan du måste ta i itu med allt som skaver i ditt liv och dina relationer tills du en dag kommer till en punkt då det inte längre finns några knappar att trycka på, säger Jacqueline och tillägger:

– Fast precis när man tror att man har nått den punkten, dyker det alltid upp någon jobbig situation eller känsla som påminner en om att man inte riktigt är framme vid målet, och då är det väldigt skönt att ha Susanne att prata med.

rad-fran-ovan-podd.jpgSusanne hjälper klienter att komma vidare i den själsliga utvecklingen.

Förmedlar andars budskap

Men hur går då en session med Susanne till, undrar jag nyfiket.

– Vi börjar med ett samtal om varför klienten är här. De kommer för att något skaver och livet är svårt på något sätt och att de känner lidande i någon grad. Något som gör att livet inte är som det borde vara. Det kan vara en relation, arbetssituationen eller ett beteende, till exempel.

– Andevärlden är påkopplad dygnet runt, men det är inte alltid jag behöver deras hjälp, ibland kan jag lösa situationen själv. Men det är klart, budskapen från andevärlden är ofta väldigt effektfulla, om klienten är mottaglig för den typen av budskap. Och de säger ju alltid sanningen, andevärlden har aldrig fel.

Kräver eget arbete

Susanne har sett och känt av andevärlden sedan hon var barn. Hon bodde på landet i ett gammalt hus där det fanns mycket energier som hon på olika sätt kommunicerade med.

– Det var rätt tufft som barn, eftersom jag inte alltid förstod vad som pågick, ibland skrämde det mig, speciellt de andar som inte var positivt laddade. De fanns i mörkret och jag kunde känna dem när jag sprang från ladan där vi hade djur, till huset där vi bodde.

Idag har hon lärt sig att hantera andevärlden och det pågår ständiga samtal med Andra sidan.

– Jag har haft en respektfull indianman som har väglett mig genom livet tills jag fann det jag är här för att göra – allt det andliga arbete som sker i detta rum.

– Guider har gjort och gör väldigt mycket arbete här på jorden, säger Susanne. De har en mycket ren energikanal och hjälper människor att utvecklas.

– Det finns tyvärr ingen ”quick fix”, du kan åka på retreater och läsa självhjälpsböcker i all oändlighet utan att det sker någon förändring. Det kan kännas härligt en stund men det har inte skett någon verklig process i dig.

Om du vill åstadkomma förändring behöver du arbeta med dig själv här och nu. Det kan vara jobbigt och ta tid men om du vill känna dig glad och levande finns ingen snabb väg för ett förändrat medvetande.

– Vi har en förhoppning om att podden kan hjälpa människor och vi vill därför nå ut till så många som möjligt, säger Jacqueline.

– Människor behöver förstå att de har mycket mer makt i sina händer, än vad de tror. När du lever som människa så har du stor möjlighet att påverka ditt liv. Dessvärre är det ofta en människas prägling som styr livet. Men andevärlden kan hjälpa till att styra ditt liv om du lyssnar. Utvecklingen i människan behövs, så att det kan bli en medvetandehöjning här på jorden, avrundar Susanne.

På vägen ut i hallen lägger jag märke till en platta på golvet som skvallrar om att där tidigare stått en kakelugn och vi konstaterar att vi får vara tacksamma för att vi ändå lever i den här tiden, med värme och elektricitet.

– Ja, det är på gott och ont som den teknologiska utvecklingen gått framåt, den har gett oss el, men även kärnvapen, säger Susanne och syftar på det hemska krig som pågår i Europa när den här artikeln skrivs.

Mer hjärta och mindre ego, skulle råda bot på den situationen konstaterar vi, innan vi skiljs åt.

1200x1200bb-75.jpgPodden finns att lyssna på i din podcast-app.

Det här är Susanne

Ålder: 62 år.
Bor: Uppsala län.
Familj: Tre vuxna barn och en man.
Intressen: Själslig utveckling, naturen och fysisk aktivitet.
Gör: Andlig livscoach, mentor och ledarskapskonsult.
Livsråd: Skapa dig själv levande och lyssna på din själ, den vet vad som är bäst för dig.
Podd: Råd från ovan
Kontakt: info@susanneivarsson.com

Det här är Jacqueline

Ålder: 49 år.
Bor: På Värmdö utanför Stockholm.
Familj: Sambo, en tonårsdotter och en snart utflugen son.
Intressen: Yoga, meditation, personlig och andlig utveckling, skönlitteratur, utrikespolitik, lyssna på poddar och vara ute i naturen.
Gör: Redaktör och projektledare på en contentbyrå.
Livsråd: Den viktigaste relationen i livet är den till dig själv. Så fokusera på att utveckla och vårda den.
Podd: Råd från ovan
Kontakt: fahlander.jacqueline@gmail.com

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.