Så använder du ett trollbord!

Mediet Pamela Gunnarsson kom av en slump i kontakt med ett trollbord för 20 år sedan och upptäckte därmed sin egen medialitet. Trollbordet blev hennes redskap mellan henne och guiderna och hon har fått andekontakt med både Evert Taube och Astrid Lindgren!

Text: Kersti Hilding Hansen
Foto: Paulina Holkenberg

Trollbordet kom till Sverige från Finland redan under 1700-talet. Ett trollbord består av tre ben och en rund träplatta upptill. Materialet ska vara al och det ska inte finnas några spikar eller skruvar – bara lim. Här förklarar mediet Pamela Gunnarsson hur du använder ett trollbord!

● Den som vill ta hjälp av ett trollbord bör vara avslappnad. Det är viktigt att inte vara spänd till exempel i axlarna. Försök vara lugn och undvik att tänka på något. Du ska bara slappna av!
● Lägg händerna på bordet framför dig. Det lättaste är att placera ”ja-benet” till vänster, ”nej-benet” till höger och räknebenet rakt fram, med utgångspunkt från den som frågar. (Om det inte funkar – vänd bordet).
● Det ben som de svarar genom kommer att lyftas upp i luften. Räknebenet slår i golvet för varje siffra/bokstav. A = 1, B= 2, C=3 osv.
● Det allra bästa är att vara två personer vid bordet.
● Skriv gärna upp bokstav för bokstav och siffra för siffra.
● Ha respekt för trollbordet – du kan dra till dig mer än du tror.

Den som är intresserad av att köpa ett trollbord kan mejla till Pamela, som har kontakt med en trollbordsbyggare. 

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.