Peridot: Kristallen som läker hjärta och själ

Med dess kärleksfulla och renande kraft är denna kristall användbar inom många områden. Vill du skapa en harmonisk energi i ditt hem ska du placera ut peridotkristallen. Men den är också effektiv vid healing och meditation för att läka själsliga sår.

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Getty Images

Peridot

Egenskaper: Helar hjärtat och hjälper dig i din personliga utveckling. Har en utdrivande och renande kraft och kan därför med fördel användas vid healing eller husrensningar.

Färg: Gulgrön eller olivgrön.

Det här är peridot: Den gröna färgen symboliserar hjärtchakrat och hjälper dig hitta balans i kärlek och relationer, både till andra och till dig själv. Peridotens kraft ger dig styrka att lyssna till ditt hjärta och följa din inre röst. Den stärker ditt självförtroende och motverkar stress och avundsjuka.

Chakra: Solar plexus och hjärtchakrat.


Grön guldsten

Peridot framkallar positiv energi och undertrycker själviskhet, svartsjuka och egoism. Därför är detta en kristall som sägs hjälpa till att lyckas med personliga relationer inklusive äktenskap.

Peridot kallas också för olivin och krysolit, som på grekiska betyder ”guldsten”.

Peridot kallades kvällssmaragd av de forntida romarna! Medan djupgröna smaragder mörknade så att de nästan såg svarta ut på natten, skimrade fortfarande peridot i levande ljus, färgen mörknade inte.

Visste du att …

Under barocktiden var peridoten en vanlig smyckessten och har även synts mycket i kyrkliga sammanhang och sägs bringa lycka i äktenskapet. Även de nordamerikanska indianerna tillbad och dyrkade denna sten.

Man har hittat peridot vid Kanarieöarna, Maldiverna och Hawaii. Den sägs nämligen komma upp till ytan vid vulkanutbrott och anses därmed vara en gåva från Moder Jord.

 

Se vad Tidningen Nära mer har skrivit om kristaller

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.