Öppna ditt hjärta för andra människor

Det är lätt att ta saker och ting för givet. Vardagen flyter på och ibland ser man inte allt man har i sin omgivning att vara tacksam över. Vi bad Näras läsare dela med sig av sina bästa tips för att känna tacksamhet i vardagen. Låt dig inspireras!

Text: Redaktionen
Foto: Shutterstock

Jag är gärna i naturen och lyssnar på ljuden. Det är som att man lyssnar på tystnaden. Jag njuter av stillheten och livet.
Ann-Charlotte

Jag har en tacksamhetsburk och när jag känner tacksamhet för något skriver jag det på en lapp och lägger i burken. Då ser man allt man har att vara tacksam för tydligt.
Karin

Jag tänder stearinljus i köket, tar sedan fram min mormors handskrivna receptbok och börjar att baka. Då får min själ ro och jag blir lycklig.
Jeanette

Att ta en långpromenad i naturen och riktigt känna att vi hör ihop och använda ögon och själen då mår jag som bäst.
Anita

Tacksamhet är att på morgonen vakna och känna att jag är pigg och alert en dag till trots att jag har varit pensionär i snart tio år.
Ingrid

Jag satt och tänkte på om jag gjort allt jag borde i livet, eller om jag kunde ha gjort något mer. Så kommer min 35-åriga dotter och säger: ”Mamma, jag är så lycklig, så jag är avundsjuk på mig själv”.
Ulla

Det finns inget bättre än att glädja en annan människa, det som behövs kan vara ett leende, en kram eller att säga något positivt. Att behandla alla människor så som du själv vill bli behandlad. Alla på jobbet säger att jag jämt är glad, jag tycker om att få de jag jobbar med sedda.
Jennifer

Jag använder alla mina sinnen känsel, lukt, smak, syn och hörsel när jag är ute i naturen. Då kommer lyckan och glädjen alldeles gratis.
Marie-Louise

Jag ber till änglarna, ringer en god vän, läser, lagar god mat till min man, mediterar och far och städar och tvättar fönster åt en gammal väninna.
Carola

Jag äter hälsosam vegankost, motionerar och tränar yoga. Fotograferar mycket där jag ser det stora i det lilla!
Molly

Jag börjar varje morgon med att ta några minuter i sängen. Tänker på min intention för dagen. Denna tanke följer med mig under hela dagen och ger mig extra lycka i livet.
Camilla

Jag landar i tanken varje dag och tackar för allt jag fått i livet. Jag tränar på att fokusera på det positiva och plocka bort det negativa. Den positiva känslan kommer då av sig själv.
Susanna

Lycka är när jag är på min yogamatta tillsammans med mitt barnbarn. Att se och känna hans glädje får mitt hjärta att svämma över!
Pia

Jag känner tacksamhet för att min familj är friska. Och varje gång jag får chansen att hjälpa någon annan medmänniska. Detta ger mig sann glädje. Öppna ditt hjärta för andra människors behov, det är mitt tips!
Margot

Läs mer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.