Läsarna berättar om sina kärleksmöten!

Kärleken kan vara bubblande som sockerdricka, överväldigande som livet själv eller tryggt som när mormor klappar din kind. Näras läsare öppnar sina hjärtan och delar med sig av varma upplevelser fyllda av kärlek!

Foto: Shutterstock

”Min mormor, 94 år, har precis gått bort. Hon var en fantastisk ängel. Dömde aldrig och såg gott i alla. När hon precis innan hon lämnade detta liv höll sina händer om mina kinder var det så magiskt. Hon talade om för mig hur mycket hon älskade mig och att vi kände likadant inför det andliga. Det var så fantastiskt, men också sorgligt. Både hon och jag visste ju att hon snart skulle lämna oss. Mormor gav oss så mycket kärlek ända in i slutet. Vilken fantastiskt fin människa! Hon ger mig fortfarande tröst och mycket kärlek."
Maria

”Vi skulle välja kattunge hos uppfödaren, trodde vi. Gärna en helvit. Och blåögd. Men så kom dagen med stort D. Jag hann inte så mycket som att sätta mig vid högen av alla söta små ullbollar då ett fläckigt litet yrväder, inte vit, kröp upp i min famn och vidare in i min tröjärm på koftan. Behöver jag säga att jag föll pladask?! Det var ett kärleksmöte på hög nivå!"
Yasmin

”Det var som en jordbävning inom mig när jag träffade min själsfrände och man!"
Laila

”Kärleken som förändrade mitt liv är nog kärleken till livet! Efter att jag fick bröstcancer för tio år sedan, och föll ner i ett svart hål, växte sedan min livsglädje. Det är en kärlek som är starkare än de motgångar som livet utsätter oss för med jämna mellanrum, ja, det som faktiskt kallas livet!"
Veronica

”Då vi troligtvis inte kunde få egna barn, startade jag och min dåvarande man en adoptionsprocess. Efter drygt ett år fick vi en liten tjej från ett barnhem i Polen. Efter ytterligare två månader fick vi hem henne. Vilken känsla att vara mamma till fina Annika! Troligtvis för att vi adopterade blev jag, mot alla odds, gravid! Drygt ett år efter Annikas ankomst kom nästa kärlek. Kärleken övervinner allt!"
Ingegerd

”Kärlek är att kunna känna kärlek även i mörkret. Kärlek är någon som finns där – när man själva inte finns."
Eliisa

”Jag jobbar som barnsköterska på en regionvårdsavdelning på sjukhus. Hos oss finns det de svårast sjuka barnen och många av dem dör. Jag ser deras kamp de utkämpar för att bli friska, återställda och överleva. Jag känner en sådan kärlek för dessa barn och den kamp de utkämpar."
Britt

”Jag har träffat mannen i mitt liv. Han har fått mig att förstå vikten av en kram. Och att man faktiskt är två när man dansar. Vi har båda egenheter och svårigheter, men vi lär av varandra hela tiden."
Camilla

”När jag insåg att vi alla är en del av universum väcktes en stor kraft inom mig. Helt plötsligt så var jag inte ensam, utan en del av alltet, från det lilla till det stora. Så magiskt! Upptäckten skedde långsamt, stegvis, med små glädjefyllda insikter som poppade upp i min vardag lite här och där. Det var som om tillvaron undan för undan fylldes på med stänk av sockerdricka som bubblade runt omkring och i mig. En berusande känsla som gör att min värld numera ser annorlunda ut. Jag känner mig humorfylld, modig, nöjd och tillitsfull."
Iréne

”Jag skrev till ett medium för 30 år sedan. Hon skrev att jag skulle träffa en man som hade två barn och en hund. Han skulle bo vid någon slags bro och ha en sluttande, lummig tomt. Jag hade väl spådomen i tankarna några år men glömde sedan bort alltihopa. Förra sommaren satt jag på verandan och pratade i telefon med min syster. Hon hade också skrivit till ett medium samtidigt som jag, och jag har ingen aning om hur eller varför, men plötsligt började vi prata om dessa brev. Det visar sig att den kille jag träffade 2013, och som sedan blev min sambo, har två barn, en hund och bor i ett hus precis vid Borensbergs slussar! Tänk att mediet hade rätt för 30 år sedan! Min syster och jag både skrattade och blev häpna, och förundrades över hur rätt mediet hade! Jag berättade om brevet för min sambo (som numera är min man!). Han är lite skeptisk till spådomar, men till och med han blev lite undrande hur väl det stämde!"
Erika

”Mitt största kärleksmöte var när mitt barn förlöstes alldeles för tidigt. Jag fick upp henne på bröstet och hon försökte öppna ögonen. Kärleken till detta lilla barn, som vi döpte till Liv, är så stor. Tyvärr ville himlen ha tillbaka sin ängel."
Camilla

”Jag har en bästa vän som är min själsfrände. Vi är så lika som om vi vore systrar. Vi kompletterar varandra och jag älskar henne så mycket. Hon är ”den visa” och jag är ”den lite vrångare” av oss. Vi har känt varandra sedan gymnasiet och upplever att vi bara får starkare och starkare band mellan oss."
Rebecca

”Min stora kärlek mötte jag för 25 år sedan på ett lokalt dansställe. Vi klickade och det kändes som om vi känt varandra hela livet. Nu, 25 år senare, är vi fortfarande lika kära och bästa vänner. Vi har verkligen roligt tillsammans och utforskar så mycket av livets goda som vi kan."
Tina

”I tidig ålder började mitt sökande efter kärlek. Jag väntade och väntade. Tålamodet prövades och emellanåt räckte inte tålamodet till så irritationen växte. Varför måste jag gå här och vänta? Jag började se mig omkring och började fokusera på kärlek och inte längtan till kärlek. Plötsligt upptäckte jag hur mycket kärlek jag hade omkring mig. Kärleksfulla föräldrar, syskonkärlek, oväntad vänskapskärlek, tillfällig kärlek, min katts kärlek, långvarig kompiskärlek. Kärlek kommer i så många former och när jag upptäckte det så kom Han som jag väntat på."
Emma

”För några år sedan fick jag insikten att den viktigaste människan i mitt liv är jag själv. Detta drabbade mig som ett blixtnedslag – att verkligen älska mig själv för den jag är och respektera mig själv. Det är ingen lätt kärlek, men en sann kärlek. Den visar kärleken från mitt hjärta till alla andras hjärtan. Kärleken övervinner och segrar genom att utgå från sitt eget hjärta."
Lisbet

”En av mina första kärlekar kom in i mitt liv när jag fyllde fem år. Det var min första hund. Hon lärde mig om villkorslös kärlek, bus och ansvar. Hon var en sann vän som jag kunde dela allt med, hon fanns där i både glädje och sorg. Hon lärde mig att se saker ur olika perspektiv. Att inte sätta mig själv i första rummet, hur jobbigt ett beslut än var. Hon var äkta ljus och kärlek och hon är med mig inombords än i dag. Jag älskar henne för alltid."
Jessica

”Mitt första barn. Obeskrivlig villkorslös kärlek. Mitt andra barn, mitt tredje barn och mitt fjärde barn. Man undrar hur det kan bo så mycket kärlek i kroppen. Sen kom barnbarnen och det bara fortsatte. Kärlek på hög nivå. Det är bara att fortsätta att älska. Det är gratis och mycket näringsrikt, för kropp och själ!"
Marianne

”Efter en stökig barndom förstod jag att jag överlevt tack vare den kärlek som min farmor gett mig. Och det är den kärleken som gör att jag idag kan ge mig själv kärlek, och samtidigt känna förståelse för att andra behöver kärlek."
Marie

”Hade barnet bett mig plocka ner månen skulle jag gjort det, om det gått. Så mycket kärlek fins det!"
Lotta

”Jag blev mobbad i skolan, men mina föräldrar lärde mig älska mig själv. Tack vare deras kärlek hittade jag tillbaka."
Ninna

”Jag känner en varm, trygg och stilla känsla i min kropp. Ett bultande hjärta fullt av längtan och glädje. En spirande känsla av förväntningar, drömmar och framtidstro. Ett hjärta som vågar älska fullt ut, utan rädsla och begränsningar. En känsla av att äntligen få uppleva den villkorslösa kärlek som jag längtat och drömt om. En stolthet av att våga möta mitt inre och älska mig själv fullt ut."
Ann-Louise

”Kan man se och känna olika sorters kärlek till olika människor så kan man också utveckla en positiv utstrålning. Jag är säker på att flera personer som jag har en stark relation till har jag mött i något av mina tidigare liv. Ett sådant möte var extra starkt. Det öppnade verkligen min dörr ytterligare till mitt andliga tänkande."
Ann-Sofie

”Jag var på en andlig kurs med 22 andra män och kvinnor! Kursen var kärleksfull och man kände att här kunde jag vara mig själv! Ingen kritik, inget tissel och tassel! Bara kärlek! När jag körde hem så var jag i en kärleksbubbla som varade länge! "
Birgitta


Skicka gärna in berättelsen om ditt eget kärleksmöte till: Insandare@tidningennara.se  Skriv "Kärleksmöte" i ämnesraden. 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.