Floristen Evie lever för blommor och andlighet: "Jag laddar sorgebuketterna med healing"

Kristaller och eteriska oljor är ett självklart inslag när floristen Evie Kruse skapar buketter. Hon vill att kreationerna ska ge rätt energi så att kunden mår bra. Därför mediterar Evie innan hon börjar jobba med en bukett för att få rätt information från sina guider, vilket gör varje bukett unik.

Text: Marita Nilsson
Foto: Lisa Kruse

Det finns ett ordspråk som säger att ”blommor är Guds hälsning från en annan fullkomlig värld”. Evie Kruse i Nynäshamn berättar något liknande, bara med andra ord:

– Jag tycker verkligen om alla årstider. Men på våren börjar jag se det lilla i det stora, som en liten tussilago som står i knopp. Snart blommar den och strålar unikt, som bara den kan. Jag älskar alla vårens dofter och värmen av solen!

– Andra säger i januari att ”nu börjar en ny cirkel”. Jag känner att för mig börjar en cirkel med våren.

Evie jobbar som frilans-florist. Hon tar upp beställningar via nätet och har uppdrag i hela landet.
– Jag arbetar över hela Sverige, är ständigt tillgänglig med mobilen, oavsett om det handlar om att skicka blommor eller ordna event. Allt är skräddarsytt, allt är unikt.

Men Evie är faktiskt mer än en florist. Hon arbetar med blommorna på ett annorlunda vis. Varje enskild blomma får hennes uppmärksamhet.

– Mina arrangemang är skapade med intuition, vilket ger egna uttryck i färg och form. I alla mina kreationer inkluderar jag kristaller och eteriska oljor som är förstärkta med min personliga healingenergi, förklarar Evie.

– På så sätt utstrålar kreationerna energi för olika ändamål, så som harmoni, styrka och balans. Kunderna får med sig ytterligare en dimension i uppsättningarna. De får något som gör att de kommer att må bra.

Kärleken kan ha många färger

En av Evies specialiteter är sorgebuketterna. Dessa laddar hon med healing. Hon förklarar också för sina kunder hur man kan kombinera astrologi och healing med naturens växter. Och hon skapar både stjärnteckenbuketter, årstids-, chakrabuketter samt feng shui-buketter.

– Rött behöver inte vara den enda färgen för Kärleken, säger Evie. Den som behöver lära sig att utrycka sin kärlek till någon och behöver öppna sitt halschakra, behöver en blå färg i buketten.

– Och den som behöver jobba med att lita på sin partner mer, ska ha ett inslag av vitt
i buketten. Vitt som står för ärlighet och tro.

Evie mediterar en stund innan hon börjar arbeta med växterna, för att få veta vad mottagaren behöver.
– Det finns inga bestämda mallar, säger hon. Jag kanaliserar informationen från mina guider.

Evie är född i Stockholm och hade en harmonisk uppväxt. Pappa och mamma jobbade tillsammans som jourfosterhem och tog hand om utsatta barn från olika håll.

– Så familjen var väl inte så jättestor, men den blev!
– Vi barn lärde oss att dela med oss av det vi hade. Givetvis accepterade vi barn från andra länder, vi tänkte inte ens tanken att vi inte skulle vara lika.
– Visst var livet tufft ibland, men vi lärde oss att värdesätta det vi hade. Vi ville också att andra människor skulle få det bra.

Kontakt med guider

Andligheten går många år tillbaka. Evies mamma var medial, men gick dessvärre bort när Evie var bara 18 år.
– Det var en oerhörd prövning och svår utmaning. Det blev också mitt mediala uppvaknande. Ganska omgående öppnades jag upp för meddelanden från mina guider. 

Resan som florist började 1987 då Evie jobbade extra i en blomsterbutik. Ägarinnan föreslog henne att börja plugga till florist. Hon såg Evies intresse, la märke till potentialen.

1991 kunde Evie glädjas åt sitt gesällbrev. Hon kastade sig in i arbetet. Men det fanns en längtan i henne, en längtan långt bort. Hennes pappa hade varit på jobbresa i Australien då Evie var 12 år.

– Jag fick känslan av att jag skulle till Australien...

Hon var 35 år när resväskorna stod packade. Evie reste runt med nya vänner.
– Vi billuffade runt Nya Zeeland och Australien. Vi tog dagen som den kom och bodde både i tält och i grottor mitt ute 
i naturen.

I Melbourne fann hon kärleken och gifte sig med en australiensare. Efter några år gick de åt skilda håll. Evie öppnade butik i Melbourne. Sammanlagt bodde Evie i Melbourne hela 15 år.

Hon ångrar inte ett ögonblick åren utomlands. Men ett nytt kapitel i livet var på gång att skrivas.
– Jag kom hem till Sverige för fem år sedan och fick då bo hos min syster. Min pappa hade då gått bort och mina systrar och jag kände att vi ville vara närmare varandra.

– Mitt första jobb efter utlandsvistelsen var som florist på Grand Hôtel i Stockholm. Jag sa till min syster att jag ville satsa på blommor och andlighet. Min syster sa: ”Vänta några år, det är för tidigt”.

– Hon hade rätt. Men nu känner jag att tiden är mogen.

Balkong med vy mot himlen

Idag är Evie nyinflyttad i en ombonad tvårummare i Nynäshamn. Balkongen ska invigas och blommor och växter är redan bestämda. Här ska Evie sitta och njuta i solen till sommaren.

– Jag har en vacker vy! För en vacker vy för mig är att jag kan se himlen. Den ser uppvaknande jag från min balkong. Jag behöver högt i tak för att må bra.

För Evie är blommor en självklar del av livet.
– Mina arrangemang är skapade med stor intuition som ger dem ett unikt uttryck i färg och form.

Innan hon binder en bukett, smörjer Evie in sina händer med en kanaliserad, eterisk olja. På det viset får buketten energi, som förs vidare till mottagaren. Alla kreationer får på så sätt en djupare dimension och utstrålar energi för olika ändamål.

Kombinationen blommor och andlighet är nu en naturlig livsstil för Evie och hon lyfter gärna fram sitt motto: ”Stråla som bara du kan stråla”.

Chakra-bukett

Chakra: Fjärde hjärtchakrat.
Kristall: Rosenkvarts.
Eterisk olja: ”Serenity”.
Färg: Rosa/grön.
Energi: Kärlek, förlåtelse och healing.

Stjärntecken-bukett, Oxen

Kristall: ”Apple aura kvarts”.
Eterisk olja: ”Balance”.
Färg: Vit/grön.
Energi: Jag äger.
Blommor: Vit deco kryss, vit ros och vit vaxblomma.

Det här är Evie:

Född: 1964. Skorpion/Drake.
Bor: I en underbar lägenhet i Nynäshamn.
Familj: Systrarna Lisa och Jennie, hunden Kiera och katten Bella.
Gör:  Jobbar som florist med ambitionen att kombinera blommor med andlighet.
Motto: ”Stråla som bara du kan stråla.”
Hemsida: www.eviesblomster.se
Instagram: @eviesblomster
Kontakt: ebk888@gmail.com

Läs mer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.