Astroguidning vecka 17: En ny era tar sin början

I veckan sker en transit som är så kraftfull att den påbörjar en helt ny era. Ditt liv kan komma att ta nya riktningar på flera olika sätt.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 17, 2024

Tiden 22/4 – 28/4

 

En ny vecka står för dörren! En ny era står också för dörren nu när Jupiter och Uranus bildar konjunktion vilket du kunde läsa om i förra veckans astroguidning.

Denna transit är så kraftfull och påbörjar en ny tidsera.

Såsom i himlen så ock på jorden och vi ser stora förändringar ske omkring oss ute i världen. Det är ett laddat läge och mycket kan komma att förändras i världsläget och snabbt kan det gå. Vi får hoppas och tro att allt som sker nu leder fram till positiva förändringar för lång tid framåt. Transiter på himlen skapar nya cykler och under dessa dagar skapas dessa nya cykler. Det sker ute i världen men också inom dig på ett personligt plan.

När en så pass betydande transit som ett möte mellan de yttre planeterna sker så tar livet nya riktningar på olika sätt. Jupiter expanderar och Uranus frigör och skakar om så känn efter vad som sker i ditt liv nu. För att få insikter om vilken typ av genombrott du kan uppleva, reflektera över vad som eventuellt hände i ditt liv 2010–2011, 1997, 1983, 1968–1969, så kan du få en hint om energierna som präglar oss även denna vecka.

Planeterna rör sig som ett tåg, på rad, men nu har Jupiter gått om Uranus och är loket i tåget. Så Jupiter drar hela tåget nu, vidgar vyerna och skapar en större verklighet för oss alla.

Det är tre tecken som är besökta;

Jupiter, Uranus och Solen rör sig genom Oxen. Venus och Merkurius rör sig genom Väduren, Neptunus. Mars och Saturnus kommer efter i Fiskarna.

Utöver det har vi Månen som bildar opposition till Solen som alltid vid fullmåne. Så onsdagen bjuder på en mäktig fullmåne i Skorpionen.

På torsdag vänder äntligen Merkurius direkt igen på 16* Väduren. Så nu kan missförstånd klaras ut, tekniken sluta strula och saker och ting flyta på mer smärtfritt.

 

Måndag 22/4

Inga transiter

 

Tisdag 23/4

Inga transiter

 

Onsdag 24/4

Fullmåne i Skorpionen 4*

Fullmånen i Skorpionen styrs av mäktiga, transformerande och kraftfulla Pluto. Solen och Mars har begynnande kvadraturer till Pluto och det är spända energier som behövs transformeras och frigöras nu.

Känn efter var du sitter fast och lyssna till var du hittar din motivation och drömmar. Mars bildar samtidigt en konjunktion till Neptunus så det är dina drömmar och visioner som leder dig ut ur spända situationer. Tillsammans med energier av Jupiter/ Uranus och Mars sextiler så är denna fullmåne fullbordan, avslut och det är dags att satsa på att följa dina drömmar nu.

 

Torsdag 25/4

Merkurius direkt på 16* Väduren

Efter att ha varit retrograd i Väduren sen den 2/4 så vänder nu Merkurius direkt igen. Så i denna intensiva aprilmånad så har du också haft möjlighet att samla ihop lösa trådar i ditt liv och nu kan du göra de förändringar du har längtat efter. Det blir ofta som en ketchupeffekt när energierna rör sig framåt igen och vi alla fått möjlighet att få en större klarhet i våra liv. Så, om du inväntar besked eller vill få klarhet i saker och ting så kan du se fram emot det nu.

 

Fredag 26/4

Inga transiter

 

Lördag 27/4

Inga transiter

 

Söndag 28/4

Inga transiter

 

 

Med anledning av en astrologiskt intensiv april för oss alla så har jag gjort flera olika blogginlägg om händelserna i april. Du hittar dem alla på min blogg: https://www.helena-magdalena.se/blog-1

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.