Byron Katie förändrade mitt liv!

Det finns möjlighet till ett positivt skifte, även när mörkret är som störst. Katies ”The Work” har förändrat många människors liv världen över till det bättre. Metoden fungerar för svenske Mikael Karlholm, som vill ge fler chansen att hitta sin egen inre sanning.

Text: Lovisa Mölstad
Foto: Privat/Candra Karlholm/Pressbild

I slutet av 1990-talet gick Mikael Karlholm igenom en trasslig tid privat. Kvinnan han var tillsammans med lämnade honom.

– Jag föll i det stora svarta hålet, det fanns inget att hålla i, berättar Mikael. Jag var i det djupaste mörker.

 En vän gav honom ett kassettband med ”The Work” av Byron Katie.
– Det var fascinerande att lyssna när någon fick hjälp att ifrågasätta sina tankar och uppleva skillnaden det gjorde, minns Mikael.

Mikael blev så tagen av det han hörde att han direkt bestämde sig för att åka till Amsterdam, där Katie hade ett event.

Katie talade inför kanske tusen personer när Mikael klev in i salen. Hon ställde just då en fråga till publiken, på engelska: ”Vem vill göra The Work?” Mikael skrek rakt ut att han ville det. Katie svarade varmt: ”Ja, han vill verkligen göra The Work!” Mikael fick komma upp på scenen. Sedan hjälpte hon honom att undersöka föreställningen “Min flickvän borde inte lämna mig för en annan”.

– Det blev fullkomligt klart för mig att det var jag själv som skapade mitt lidande när jag trodde på tankarna, berättar Mikael. Vändningen blev så tydlig: ”Jag borde inte lämna mig.”

– Efter att ha upplevt den djupa smärtan när jag trodde att min lycka och olycka berodde på vad någon annan gjorde blev jag nu riktad hem till mig själv. Det var en total förlösning!

Mikael följde med Katie till USA och assisterade henne. Sedan tog han The Work till Sverige. Han har bjudit hit henne många gånger för att fler ska få ta del av metoden. Lördagen den 6 juli anordnas en kväll med Katie och öndagen den 7 juli hålls ”Heldagsworkshop Radical Wisdom: The Work with Byron Katie” på China teatern i Stockholm.

– Om du känner en dragning, kom! Svara an på ditt hjärtas röst. Det är ett unikt tillfälle att möta en människa som verkligen förkroppsligar det hon pratar om. Katie lever som hon lär.

– När många vänner som älskar sanning kommer samman händer något magiskt, framhåller Mikael. Det är som att stiga in i ett energifält av fred, frihet och enhet.

Här kan du tävla om att delta på Byron Katies event!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.