Brandon Bays läkte själv bort sin tumör!

År 1992 fick Brandon Bays veta att hon hade en enorm tumör i magen. Men med goda hälsovanor och bearbetning av sina känslominnen lyckades hon läka sig själv. Tumören var borta. Kort efter skrev hon ner sina erfarenheter i boken ”Resan”, som snabbt blev en succé. Idag reser hon över hela världen och hjälper människor att läka sig själva med metoden som kallas Resan-terapi.

Text: Louise Örvell
Foto: Marie-Therese Karlberg och pressbilder

Det är en iskall förmiddag i april. Nära har fått en exklusiv intervju med författaren, föreläsaren och healingexperten Brandon Bays under ett besök i Sverige. Brandon öppnar dörren med ett stort leende. Vi befinner oss på ett fyrstjärnigt hotell mitt i centrala Stockholm. Brandon är ute på världsturné och har flugit till Stockholm för några dagars jobb. Hon avslöjar att hon anlände sent och inte kom i säng förrän klockan 01.00 natten innan. Trots det syns inte ett spår av trötthet. Tvärtom! Hon är full av energi och ögonen glittrar.

 Brandon var mitt i livet när hon vaknade en morgon med insikten att hon måste ta itu med det som hade fått hennes mage att växa. Hon visste att något var fel, men hade länge blundat för det. Hon kunde väl inte vara sjuk? Hon som arbetade med hälsa och levde så medvetet. Brandon åt vegetarisk kost, drack rent filtrerat vatten, bodde vid havet och andades frisk luft. Hon reste jorden runt och höll seminarier om hur man skapar god hälsa.

 Det som växte i magen visade sig vara en tumör, stor som en fotboll. Chocken var total. Läkaren hävdade att operation var hennes enda alternativ, men Brandon var övertygad om att hon kunde läka sig själv.

– Det hände något när jag kom ut från sjukhuset efter att ha fått beskedet. Det var som att tiden stod still och all rädsla sjönk undan. Jag kände ett lugn och en visshet om att jag hade blivit ”väckt” och att tumören var en gåva, att den hade något viktigt att lära mig, säger hon.

 Vid den här tiden hade hon jobbat som terapeut i tio år och var utbildad i neurolingvistisk programmering, näringslära, kinesiologi, irisdiagnostik och medicinsk hypnos. Hon och hennes man Bob rörde sig med kända namn som Tony Robbins, John Gray och Deepak Chopra och som terapeut hade hon i många år hjälpt andra med deras läkeprocesser. Hon hade länge jobbat utifrån synsättet att klienten själv vet hur hon eller han ska läka. Nu skulle hon få använda all sin kunskap på sig själv.

– Jag visste att om bara en enda person hade lyckats bota sig själv på en fysisk –cellulär nivå så var varje mänsklig kropp kapabel till att läka cellerna, säger hon.

Huset brann ner
Läkningen tog sin början. Hon bestämde sig för att känna tillit i processen och att lita på att hon skulle bli vägledd. Hon ändrade kosten och gick från mat som redan innehöll 65 till 70 procent färsk frukt och råa grönsaker till en helt obehandlad kost. Hon fick tag på en massageterapeut som hjälpte till att frigöra de emotionella problem som fanns lagrade i kroppen.

 Så började det! Ett idogt arbete sattes igång och tumören krympte vecka för vecka. Efter sex och en halv vecka, när hon var på återbesök till läkaren så var tumören borta.

 Idag är det 27 år sedan hon fick tumören. Det skakade rejält i Brandons liv även året efter. Ett halvår efter att hon upptäckte tumören brann hennes och hennes dåvarande mans hus ner.

 Hon befann sig i en tv-studio i New York när hon fick nyheten och hon bokade första bästa plan hem till Malibu. Väl på plats hade allt utom hennes meditationsrum brunnit.

– Jag hade gurus på väggarna, så jag tror att jag fick hjälp. Om det inte hade varit för mitt meditationsrum så hade elden spridit sig över vägen och då hade förmodligen alla hus på andra sidan vägen brunnit ner. Det kändes som att universum pratade med mig, säger hon.

 Kort efteråt deklarerade hennes man Bob att han hade blivit kär i en annan kvinna, så inom loppet av ett år stod hon utan man och hus. Och eftersom de inte hade huset försäkrat så var hennes ekonomiska situation i botten. Dessutom hade hennes styvdotter hört av sig och sagt att hon inte längre ville ha någon kontakt. Allt raserades runt henne. Hon kände en stark sorg och ilska, men något inom henne sa” Fly inte, ifrågasätt inte, bara tillåt det komma”.

Brandon berättade det inte för någon eftersom hon ville processa allt själv.

– En stor våg av smärta kom igenom mig. Efter det kom känsla efter känsla och jag försökte bara vara närvarande. Efter sex dagar kom jag ut på andra sidan. När den jag trodde att jag var försvann fann jag den jag verkligen var. Idag ser jag händelserna som en gåva, säger hon.

Turnerar runt hela världen
Det tog ett tag innan Brandon bestämde sig för att dela med sig av sin historia. Hon funderade mycket på hur hon skulle få människor att känna tillit till att kroppen vet hur den ska bota sig själv utan att de behöver göra något för att få det att hända. Till slut kände hon att hon måste dela med sig av sin egen personliga resa och nå ut med budskapet att man kan läka sig själv. Så hon bestämde sig för att skriva boken Resan.

 Idag turnerar Brandon runt om i hela världen. Hon besöker två, tre länder i veckan och har hållit seminarier i 49 länder. Hundratusentals personer har läkt med hjälp av metoden, från alla möjliga olika sjukdomar. Många har även fått hjälp med att hantera stress, ångest, depression, beroendeproblematik, relationsproblem och läkt från sexuellt eller fysiskt våld.

 85 till 90 procent av de som kommer till seminarierna har inga fysiska åkommor men känner sig tomma, avstängda eller deprimerade. De känner att de har en stor potential, men vet inte hur de ska leva fullt ut.

 Enkelt uttryckt kan man säga att om man får en stark känsla och trycker ner den så utsöndras ämnen i kroppen som i sin tur blockerar cellerna. är cellerna är blockerade över tid blir man sjuk.

 När man gör Resan-metoden så läker man gamla cellminnen så att nya celler kan bildas. Resan är en metod som går till kärnan av vad som orsakade känslan.

– Man kanske tror att metoden handlar om fysisk healing, men egentligen handlar det om själsligt uppvaknande, att komma i kontakt med vem man verkligen är, säger hon.

 En annan person som har studerat cell-läkning utifrån ett strikt vetenskapligt perspektiv är doktor Deepak Chopra. Istället för att fokusera på misslyckanden och vad som får människor att dö valde han att fokusera på framgång och gjorde en livsstudie av processen bakom dem som överlevt och botat sig själv från allvarlig sjukdom.

Energin tillhörde någon annan
Brandon har mött människor över hela världen och hon älskar att höra berättelser om hur människor har läkt. Hon minns särskilt en 17-årig tjej från Nya Zeeland som hade blivit diagnostiserade med tre hjärntumörer. Läkarna sa att de inte kunde operera och att hon skulle dö inom ett år. Hon hörde talas om Brandons bok och sa ”Jag ska göra som Brandon. Jag ska läka mig själv”. Hennes mamma gjorde processen på henne en gång i veckan. När hon röntgades ett år senare så var tumörerna borta.

– Flickan och hennes mamma kom till ett av våra seminarier och gjorde intensivprogrammet. Mamman var som ett nervvrak eftersom hon hade varit så orolig över att hennes dotter skulle dö, så vi fick jobba dygnet runt med henne, säger hon.

 En annan stark upplevelse var när hon gjorde en process på en man i Tyskland. När Brandon gick in i hans hjärta kände hon att energi som fanns där tillhörde någon annan. Det visade sig att hans mamma hade varit med under andra världskriget och att han hade ärvt hennes minnen och fått överta all sorg. Han berättade att det kändes som att han levde med ett ok på sina axlar, att han aldrig hade känt att han tilläts leva fullt ut.

– Jag levde också med ett ok över mig. Min morfar var också med i andra världskriget och han blev skjuten i huvudet. Det måste ha varit jättetraumatiskt för mamma men hon stängde in alla känslor och vägrade prata om det vilket avspeglades på mig, säger hon.

Vill hjälpa andra
Brandon har även arbetat med människor som har förlorat anhöriga under terrorattacken i USA den 11 september. New York Times skrev en artikel om att många anhöriga till offren hade fått allvarliga sjukdomar, så Brandon åkte dit.

– Det är inte så konstigt att de hade har blivit sjuka. Det värsta som kan hända händer, men vi har inte lärt oss att hantera känslor. Dagens samhälle lär oss snarare att fly från känslor med alkohol, mat, shopping eller att titta på tv, säger hon.

 Brandon har ett hektiskt schema, men själv blir hon inte stressad. Hon äter hälsosamt, mediterar minst en timme om dagen och så ofta hon kan gör hon Resan-metoden på sig själv. När hon har hållit seminarier badar hon ofta skumbad för att rensa sig från energier.

– Jag lever och andas det jag tror på, säger hon.

 Och att man kan läka sig själv fick hon än en gång bevisa när hon för fyra år sedan fick borrelia. Hon hade känt sig dålig en längre tid utan att förstå vad det var för fel. När hon sökte vård sa läkarna att sjukdomen hade gått så långt att hon var svårbehandlad. Då bestämde hon sig för att läka sig själv. Efter åtta månader var hon återställd.

 Allt hon har varit med om, alla erfarenheter hon har fått och allt jobb hon har lagt ner har förstås bidragit till en stor själslig förändring och några år efter att hon blev lämnad av sin dåvarande man träffade hon Kevin. Tillsammans utgör de det perfekta paret. Han är lika engagerad i själslig utveckling och att tjäna sanningen som hon är.

– Jag har hittat en frid som ingen kan ta ifrån mig. Det känns som att jag är ett med universum. Det här är mitt kall. När man får en andra chans och får den här typen av ”uppvaknande” så kan man inte göra annat än att ägna sitt liv åt att hjälpa andra, säger hon och ler.

 

20190905Brandon1.jpg

 

Det här är Resan-terapi:
• Metoden går ut på att hitta undangömda känslominnen som blockerar cellerna.

• Under terapisessionen låter du hjärnan vila och fokuserar istället på känslorna.

• Tillsammans med terapeuten tar du hand om det som kommer upp, reder ut, löser upp och samtalar.

• Förlåtelse är en viktig del inom terapiformen.

• Terapin kan till exempel hjälpa dig som har fysiska besvär, depression, utbrändhet, rädsla, fobier eller ångest. Den kan också hjälpa dig som vill ta nästa steg i din personliga utveckling.

Tre vinster med att göra Resan-terapi:
- Fysisk och psykisk läkning
- Rensning av blockeringar och begränsningar
- Att finna sitt innersta väsen, sitt riktiga jag

 

Det här är Brandon Bays:

Ålder: 65 år. Född 21 augusti 1953.
Bor: Wales, England.
Familj: Gift med Kevin Billett. Styvdottern Kelley och två barnbarn.
Bakgrund: Brandon har arbetat med hälsa och healing i hela sitt liv. Hon är utbildad inom flera medicinska områden. Hennes kall är att hjälpa människor att heala sina liv.
Gör: Författare, föreläsare och healingexpert.
Motto: Att ta tillvara på livet och att leva varje dag i tacksamhet.
Det här är andlighet för mig: Att leva i sanning och att ha ett öppet hjärta.
Hemsida: www.thejourney.com
www.thejourney.com/sweden
Aktuell: Reser just nu runt över hela världen och håller seminarier om Resan-metoden.

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.