Ametist: Allt du behöver veta om den populära healingkristallen

En av de mest älskade kristallerna är healing­stenen ametist. Den hjälper dig att komma till ro vid meditation, öppnar din andliga kanal och används ofta vid healing. Har du svårt att sova kan du prova att placera en ametist i närheten av din säng.

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Shutterstock

Det här är ametist

Ametist är en sten med starka och renande vibrationer! Du kan använda den vid meditation och healing, eftersom den har en förmåga att lugna kroppens nervsystem.

Stenen kan hjälpa dig om du vill bli av med ett beroende, den har en lugnande förmåga och hjälper dig till klarhet. Stenen stärker din intuition och andliga närvaro.

Egenskaper: Minskar stress, stärker din intuition, har en helande förmåga, skyddar mot negativa energier och lindrar sömnproblem och huvudvärk.

Färg: Violett, lila.

Chakra: Kronchakrat.

Rening: Placera inte kristallen i direkt solljus, eftersom färgen kan blekna. Rena istället i rinnande vatten och i fullmånens ljus.

Namnet ametist kommer från grekiska och betyder oberusad. Ametist ansågs ha en tillnyktrande funktion. Därför gjorde greker och romare dryckesbägare av ametist för att de inte skulle bli förgiftade av drycken. Använd stenen när du mediterar. Den hjälper dig att stilla dina tankar och öppnar upp din andliga kanal!

 

Tips!
Ametist lindrar vid mardrömmar och rädsla för mörker. Placera en ametist i närheten av sängen om du har ett barn som har svårt att sova.

Läs mer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.