10 tips från boken Doktorns hemligheter!

Här hittar du tio hälsotips som är hämtade från boken Doktorns hemligheter. Just nu kan du också tävla om 5 exemplar boken som vi lottar ut!

Lyssna till din kropp. Arbeta med den – inte mot den. Sluta äta när du är mätt, träna för att må bättre och undvik överansträngning då du är trött eller hängig.

Sjung gärna för dig själv. När vi sjunger ökar halten av det lugnande hormonet oxytocin i blodet.

Försök att inte reta upp dig på småsaker. Det är att slösa energi på fel saker. Använd bilkön till att lyssna på musik eller drömma dig bort istället.

Sluta kritisera dig själv. Det är lätt att klandra sig själv för olika misstag. Ge dig själv en paus från kritiken och se dina förtjänster och framgångar minst ett par minuter om dagen. Skriv gärna ned dem.

Allt fler positiva effekter av djupandning har upptäckts genom forskning. Genom att andas djupt nerifrån magen slappnar du av, syresätter kroppen och tränar på samma gång diafragman.

Skapa ett tryggt och ombonat hem där du trivs med att vara. Att trivas i sitt eget hem borde vara en självklarhet, men långt ifrån alla känner så. Be en vän, vars hem du tycker är mysigt, om hjälp om du behöver.

Ta en tupplur! Du behöver varken vara barn eller äldre för att behöva en tupplur. Lägg dig ned och blunda i 15 minuter så kommer du att stiga upp med ny kraft och ett lugnare sinne.

Börja varje måltid med grönsaker. På detta vis får du i dig viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Olivolja innehåller antioxidanter som är bra för kroppen. Två matskedar olivolja ska kunna lindra svår huvudvärk. Du kan även använda oljan till håret och huden.

Att börja dagen med ett glas rumstempererat vatten är ett gammalt knep. Vattnet rensar ur kroppen innan du äter frukost eller dricker kaffe. En citronskiva i vattnet ska vara särskilt hälsosamt.


Fram till och med den 17 april kan du vara med och tävla om ett av de 5 ex av boken "Doktorns hemligheter" som vi lottar ut!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.