Se upp för bedragande medium

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Än en gång ser jag att ”kollegor” bjuder in så kallade medium för arbete och workshops till intet ont anande sökare. Vad menar jag med så kallade medium? Jo, jag menar rena bedragare. Dessa så kallade medium har blivit avslöjade till och med på film hur de kallhamrat och utan skrupler lurar människor till att tro att andevärlden är närvarande. Det gör mig ledsen att pengar och makt gör att folk medvetet är beredda att lura, bedra och profitera på sökare inom det andliga.

För några år sedan skrev jag en bok om när jag själv råkade ut för en sådan person som tillika var min lärare och vän. När jag avslöjade honom fick jag mycket stöttning men också oerhört mycket skit från de egna leden. Jag borde minsann vara lite mer förlåtande och mer ljus och kärlek fick jag höra. Det är människor från samma kategorier som nu tar hit en engelsk kille, och det gör det fast de vet att han blivit avslöjad som bedragare, och att det ligger filmer på nätet där bedrägeriet visas. Allt för många sökare är för godtrogna, och trots att jag själv tyckt att jag varit noggrann och en aning skeptisk, så blev jag fullständigt blåst.

Det tog så hårt att jag nästan bestämde mig för att lämna det mediala och andliga. Ur ett högre perspektiv så finns varken förövare eller offer och alla är lika värdefulla som själar. Det ger dock ingen anledning att inte säga som det är; En bedragare är en bedragare och att dölja det med ljus och kärlek är inte rätt. Som Jesus sa när han röjde i templet och kastade ut Fariséerna; I ren ilska kallade han dem för hycklare – och det är samma ord jag vill använda.

Vill du undvika att bli lurad? Ta reda på så mycket fakta du kan. Att någon påstår sig kunna göra unika saker eller att han/hon är känd är ingen garanti för ett bra, sunt och fungerande medialt arbete. Medialt arbete ska utföras med högsta andliga, själsliga kärlek! Det finns många duktiga och seriösa medium som arbetar för det sanna ljuset och kärleken. Hitta dem. Och sist men inte minst – använd medium när du verkligen behöver – lär dig annars att lita på din egen mediala förmåga och din intuition.

Namasté
Jai

Fler krönikor

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.