Öva upp din intuition

Att öva sin intuition är roligt och kan göras ganska enkelt. Det kräver dock en hel del träning och acceptans när det inte fungerar! I denna krönika delar jag med mig av några övningar som du kan göra i vardagen.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Var inte för hård mot dig själv om det inte lyckas utan se till att ha roligt under tiden du gör övningarna.

 

När du åker till jobbet, skolan eller affären så kan du göra så här om du åker buss eller tåg. Känn in var du vill ställa dig på perrongen för att du ska hamna mitt framför dörren till bussen eller tåget när de stannat på hållplatsen. Försök att inte tänka fram det utan känn med magen. Intuitionen är omedelbar vilket innebär att så fort du fått känslan, bestäm dig för att du ska ställa dig på plats. Tvekar du eller börjar fundera så är intuitionen bortkopplad.

 

Om du kör bil, går eller cyklar så bestäm ett riktmärke, en plats som du vet ligger längre bort än du kan se. Du vet att du kommer att komma dit om en stund. Känns in hur det ser ut på platsen när du kommer dit. Kanske kan du se en bil med en viss färg eller någon som går med en hund. Gå på första känslan även om bilden inte är stark och klar.

 

Har du en partner så kan du leka ”fruktleken”. Sätt er tillsammans och slappna av lite. Den ena personen börjar genom att tänka på en frukt intensivt och ger signal att hon/han har satt i gång. Den andre tonar in och låter en förnimmelse komma till sig vilken frukt det kan vara och berättar det. Sedan fokuserar personen på en ny frukt och fortsätter tills man gjort det ett tiotal gånger. Skriv ner hur många rätt det blir och byt sedan så att båda får öva.

 

Om du testar någon av dessa övningar så försök göra den ett flertal gånger. Du kommer att upptäcka att ju mer du övar, desto mer rätt kommer du att få efterhand.

 

Lycka till!

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.