Anna Strandlind: Bli en livsnjutare – det är ditt liv!

Att njuta av något gott, av något roligt, av trevligt sällskap förhöjer tillvaron. Lägg gärna till ett ”mmm” eller ”ahhhh” för då njuter du automatiskt ännu mer. Prova får du se!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

En tanke som slog mig häromdagen var: ”Tänker livsnjutare annorlunda än andra? Talar de och rör de sig annorlunda? Gör de något som många andra missar i livet? Jag tror det…

En livsnjutare kan ofta känna det där lilla extra som till synes inte är speciellt för någon annan. Det kan vara saker som vi tar för givet. Jag har också märkt att livsnjutare uttrycker sig mer målande och med ord som höjer situationer, gör dem bättre. Det är alltid lika roligt och inspirerande att möta dessa människor som verkligen njuter av sina dagar.

Är man lat om man njuter av livet?

Jag tror dock att livsnjutare kan ha en stämpel på sig att vara lata och inte få så mycket gjort, men jag tror inte det är sant. Det finns säkert människor som är lata, men det beror inte på att de njuter av livet. Allt som går att höja i livet är bra, det förstärker upplevelser.

Min upplevelse av livsnjutare är enbart positiv. De kan gilla sådant som andra ser som negativt och plocka ur ”godbitarna ” från de mesta. Jag läste om en forskning som visar att de människor som använder uttrycken ”mmmm” och ”ahhhh” oftare, njuter mer. Och njutningsgraden ökar direkt.

Att våga uttrycka det vi känner och visa det med glädje, stärker inte bara oss själva utan även andra. Och du kan faktiskt vara en livsnjutare på jobbet också. En dag när jag åt på en salladsbar satt jag bredvid en ung man som verkligen njöt av sin mat. Jag tittade på honom i smyg för han lös upp när han såg på sin tallrik som var fylld av grönsaker i vackra färger. Han skrattade tyst och använde ljudet ”mmm” på ett lågmält sätt. Jag bara log och verkligen njöt av min tallrik också. Det smittade av sig.

Lär dig att skapa mer njutning

Att njuta av sitt liv lär oss att inte ta saker och ting för givet. Något som kan vara bra att säga till sig själv är: ”Det här är mitt liv!”. Då vill du automatisk njuta mer. Livsnjutare vet det, för de har funderat på vad livet är.

Så vad gör du på dagarna? Var tillbringar du din tid? Det är ditt liv, så njut mer. Skapa annars mer njutning om du inte är nöjd.

Jag är en livsnjutare, det här är mitt liv!

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.