Madeleine Walles: Ett budskap rakt in i hjärtat

Madeleine berättar om den otroliga bilden hennes vän lyckats fånga, och om det som skedde precis när budskapet i himlen uppenbarade sig.

Text: Madeleine Walles

Tecken, stora som små, gör mig alltid väldigt trygg. De värmer själen och jag känner mig extra omhändertagen för en stund. Ler för mig själv och tackar tyst. Oftast är dessa tecken inte så märkvärdiga, men jag väljer ändå att tro att det är ett budskap från Andra sidan.

Så en dag kommer ett tecken som är så överväldigande att jag fullständigt tappar andan. Jag ryser i hela kroppen och det jag ser är svårt att ta in, för det är så vackert. Och otroligt kärleksfullt.

Bilden dyker plötsligt upp på mitt Instagram-konto. Den visar en himmel som fyllts av vackra molnslöjor, men mitt i har molnen skingrats och bildar ett hjärta. Nu menar jag inte något som ”med lite god vilja” kan tolkas som ett hjärta. Utan ett hjärta som är så tydligt som om en ängel tagit sin pensel och ritat det, just för dig. Sin allra vackraste kärlekshälsning.

Den första tanke som slår mig är att det är fejk, det går ju att skapa bilder med teknikens hjälp. Men eftersom jag känner personen som lagt ut den här bilden väldigt väl, förstår jag direkt att så är det inte. Jag vet att hon aldrig skulle visa upp en bild om den inte var sann. En annan sak som slår mig är att det finns ingen kommentar till bilden. Den talar helt och hållet för sig själv. Men frågorna från följarna visar att andra tänkt precis som jag. ”Är det här på riktigt?”, ”Hur är det möjligt?”. Själv är jag bara förstummad.

Nästa dag ringer hon, vännen som tagit bilden och jag hör direkt på hennes röst att något har hänt. Så berättar hon hur hon fick en ingivelse om att gå ner till stranden, den här soliga eftermiddagen. Hon tog med sin kaffetermos och slog sig ner på bryggan vid havet där hon bor. Så var det något som fick henne att lyfta blicken mot himlen. Och där fanns hjärtat. Hon hann precis ta en bild med sin telefon innan himlahjärtat, sekunden efter, försvann i molnens nya formationer.

Vår intuition är stark och även min vän kände i detta ögonblick att bilden hon fångat betydde något. Att det var något hon skulle dela med sig av. Men det fanns inget att säga. Bara känslan att den skulle förmedlas vidare.

Samma kväll fick hon beskedet. En väldigt kär vän som varit sjuk ett tag, hade somnat in just denna dag. Inte bara det, utan i exakt samma stund som hjärtat visades på himlen, lämnade hennes själ kroppen.

Jag blev alldeles skakig när jag hörde detta, men kände också kärlek och sa till min vän att mitt i det otroligt sorgliga så fanns en tröst i det vackra tecken hon fått. En hälsning från en människa som i sitt jordeliv hade det varmaste hjärta man kan tänka sig. Och en godhet och en glädje till livet som var så stark. Den glädjen, och hälsningen, kan vi nu ta med oss i våra fortsatta liv.

Varm kram

Madde-signatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.