Jai Thornell: Alla du möter är änglar!

Jai Thornell att vi människor slutar döma andra och leva i vår egovärld. Vi är alla en vacker själ och en gudomlig ängel. Oavsett vem vi har framför oss så borde vi se hen som det.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Tänk dig att det stod en ängel mitt framför dig. Du omfamnas av ljuset och dess underbara kärlek. Vilken fantastisk känsla eller hur? Tänk dig nu att det står en människa framför dig – det kan vara en kärleksrelation, en kollega på jobb som du ogillar eller en grovt kriminell brottsling. Nu känns det annorlunda än med ängeln eller hur? Ändå är denna människas själ också just en ängel. Men nu bedömer vi istället människan och låter medvetet bli att se den personens storhet som också är där. För det finns inga människor utan en själ. 

Hur kan det vara så att det nu är människan, relationen till den personen och hens handlingar i mänsklig skepnad som ska avgöra vår tanke om hen? Som människa är vi förgängliga, våra handlingar glöms och vi döms inte av någon eller något i andevärlden eller av Gud. Så varför då döma och värdera nu?  

Människor har ego och varje gång du värderar eller dömer någon som bra, dålig, fin, äcklig, vacker, hemsk så är du i din egovärld. Jag har sagt det förut men påminner om det igen – inte sällan hör eller ser jag människor som är sökare eller verksamma inom det andliga som värderar och dömer andra. Det är för att de dömer sig själva. Jag har själv gjort det. Jag är inte stolt över det men jag har ändrat på mig. För att jag är värd det. Och för att alla andra är värda det. Jesus sa; ”Den som är utan skuld kan kasta första stenen”. Det är sant.

Det är lika sant att bakom form och materia är vi alla en vacker själ, en gudomlig ängel och de kommer till oss i våra liv för att vi ska se det, att vi ska se ljuset. Inte mörkret. Ett barn som är bråkig behöver kärlek, inte skäll. Barnet i oss följer med oss in i det vuxna livet och ställer till det. Så det finns många bråkiga, skadade barn som går omkring i en vuxen kropp. Och det innefattar oss själva – våra barn inom oss som vi inte helat, behöver vår omtanke och omsorg. 

Vår själ är hel och komplett – och det betyder att alla andra människor du ser också är det. Se allas storhet så ser du även din egen. Alla du möter är änglar.

Namasté
Jai
www.loveit.se

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.