Hunden Simon hjälpte sin husse över till Andra sidan

Husdjur känner ofta av hur sin ägare mår och oroar sig för deras hälsa.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
Husdjur och ägare som lever tillsammans skapar ett väldigt starkt gemensamt band. Då är det inte så konstigt att husdjuret också kan oroa sig för sin ägares hälsa.

Djuren känner av och försöker sända trygghet till sin ägare, även om ägaren inte känner det på samma sätt som barnen gör. När djur och barn ser på varandra pulserar bådas energifält lika snabbt av ren glädje. Som två ljussken som dansar med varandra i en stillsam kommunikation. 

En vacker labrador oroade sig över att en familjemedlem umgicks med fel sorts man. Hunden önskade att sin matte skulle finnas där när skilsmässan skulle inträffa. Det visade sig att hennes dotter levde i ett destruktivt förhållande! 

Varje natt under ett par dagars tid lade sig katten Jenka på sin mattes bröst. En vecka senare fick matten lunginflammation. Efter behandlingen har Jenka aldrig mera lagt sig på sin mattes bröst. Katten visste i förväg att matten började bli dålig.

En väldigt klok Border Collie lyssnade till namnet Simon. Sedan valp hade han funnits vid sin älskade ägares sida, de hade fått åtta härliga år tillsammans.
 
Simon och hans husse levde tillsammans i en stuga ute på landet, långt från storstaden. De var alltid utomhus och hittade på saker. En dag insjuknade Simons husse och fick läggas in på sjukhus. Han hade cancer!  När hussen åkte in och ut på sjukhuset för kemoterapi, ylade Simon hjärtskärande.

Han visste och kände sin husses smärta. En familjemedlem försökte ta hem Simon till sitt hem, men Simon ylade och försökte gräva sig ut genom dörren. Simon fick åka tillbaka till det tomma huset, men han var tyst och låg och väntade tålmodigt i hallen. 

Husse ville dö i sitt eget hem och fick sin önskan uppfylld. När hussen kom hem log han för första gången på väldigt länge, när Simon slickade hans magra kind.

Simon kände att hans ägares hjärtslag slog tystare och tystare. Han lade sig närmre sin husse, för att visa att han fanns där. Hussen kunde nu tryggt släppa taget om livet, men Simon kunde inte föreställa sig ett liv utan sin husse. Att aldrig få höra hans röst igen, inga uppmuntrande visslingar. 

Men samtidigt ville inte Simon frukta döden eller över att bli lämnad ensam. Detta var inte slutet utan början till något annat. Simon visste att de skulle ses igen, mycket snart. 

That’s Amore!

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.