Hästen som ville fortsätta med sin medicinering

Hästen Crispy hade någonting att säga till djurkommunikatören Mia.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shuttrstock
Dagens första klient var en stor vacker svart häst. Jag satte mig ned på stolen utanför hans box och tog upp block och penna. Men jag blev snabbt avbruten av hästen som stod bakom mig. Han försökte ivrigt fånga min uppmärksamhet.

Nu är det inte vanligt att ett annat djur försöker gå in och avbryta min kommunikation med ett annat djur. Men den här hästen gav sig inte. 

Jag vände mig om och tittade på den vackra hingsten som såg ut som om han försökte komma ut genom gallret. Hjälp! Jag har så ont i min mage, det bränner. Det gör ont och jag äter något som ger mig extra syra i magen!

Jag skrev ned vad han skickat till mig i mitt block och fortsatte sedan med min klient. Hingsten slutade vara ivrig efter att ha fått min uppmärksamhet och vände sig om för att titta ut genom sitt fönster. 

Ägaren och jag började samtala och jag kände mig tvungen att berätta vad hans häst bakom mig hade framfört om sin mage. ”Va!?” utropade han för att sedan stå tyst en stund. ”Jag har medicinerat honom för dålig mage, men vi slutade för han verkade må bättre!”

Jag såg hur tränaren tittade länge på sin häst med oroliga och lite sorgsna ögon. Jag förklarade att vi människor kan se en förbättring hos våra djur och slutar många gånger för tidigt med medicineringen och problemet uppstår igen. 

Ungefär som när vi äter antibiotika. Vi mår bättre efter ett par dagar men fortsätter kuren under en längre tid.

Det som gav hästen extra syra i magen var alla äpplena han och de andra hästarna fick under dagen. Tränaren ropade till sin hästskötare, ”Inga äpplen till Crispy utan byt ut dem till morötter!”

Crispy gnäggade lågt som om han visade att han var nöjd med beslutet.

That’s Amore!
Mia Mattsson-Mercer

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.