Har alla djur något att säga?

Beroende på hur djuren har blivit uppfostrade så har de olika mycket att berätta, menar djurkommunikatören Mia

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
Det skiljer sig från fall till fall, precis som med oss människor. Om jag går till en psykolog kan jag sitta i timmar och berätta om mitt liv och mina erfarenheter. Men, min mamma skulle inte säga ett enda ord. Hon är som en mussla!

Omplaceringshundar har alltid mycket att berätta. Djur som tidigt haft ett aktivt liv har mera att säga än ett djur som gått hemma i en gård. 

En ödla som sitter i ett akvarium kommer nog mest att prata om temperaturen och något sådant imponerar inte på ägaren.

Framförallt så är det mina ord på djurets känslor och bilder som kommer till mig. Men hundarna jag träffar är väldigt känslosamma och ser livet med positivitet och kärlek. 

Något jag märkt är hundar från olika kulturer blir ”uppfostrade” olika. Svenska hundar med disciplin och kärlek, medan många tyska hundar är väldigt disciplinerade. 

Så visst finns där kulturella skillnader också bland våra vovvar, det märks tydligt i kommunikation mellan oss.
 
De italienska hundarna är väldigt bortskämda med kärlek och det är så det ser ut i mitt hem. Jag fnissar åt min grupp av hundar som har massor av kärlek men inte mycket till disciplin. 

That’s Amore!
Mia Mattsson-Mercer

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.