Djuren fruktar aldrig döden!

Djuren är trygga inför döden, de vet att en ny dörr öppnas för dem.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock

Döden kanske skrämmer de flesta av oss människor, men den skrämmer inte djuren. För livet och Andra sidan är samma sak för dem. Livet tar aldrig slut!

Jag har aldrig upplevt Andra sidan för oss människor. Men däremot fick jag ta del av ”djurens” Andra sida. Den starka erfarenheten hände mig i början av 1990-talet och har sedan dess alltid tröstat mig när jag arbetar med sjuka djur.

I min första bok "Lyssna när djuren talar" (Forum 2000) berättar jag om min upplevelse. På den tiden gick jag hos en massör som också arbetade med Body Harmony. Det gjorde mig nyfiken. ”Du kan uppleva tidigare liv”, sa den kvinnliga massören till mig. Jag gjorde som hon sa, men utan större förväntningar. Jag andades djupt och direkt kändes allting väldigt behagligt. Jag bara var!

Plötsligt kom en svartvit muskulös hingst galopperade bakom mina slutna ögonlock i helfigur. Han var vacker och stolt och hade en enorm utstrålning som ingav mig trygghet och förtroende. Hingsten hade kontroll över alla de andra hästarna som galopperade omkring och till slut samlades de bakom honom. Vi befann oss i en dal där gräset var grönt och saftigt, och jag såg allt så tydligt och klart, till och med daggdropparna på varje grässtrå! Jag hade aldrig sett ett sådant saftigt grönt gräs förut. Färgerna var praktfulla och det rådde ett stort lugn. Hästarna galopperade förbi mig och sist kom Sigge, min häst som jag tvingats avliva ett par månader tidigare. Jag kunde känna hans närvaro så starkt!

När jag slog upp mina ögon var jag helt förvirrad och nästan lite chockad. Inför varje tanke jag tänkte, var det som om min blick zoomades in likt ett kameraobjektiv. Allt var så lugnt och vackert att jag ville dit igen. Jag längtade!

Jag insåg att livet inte endast innebär förlust, död och sorg. Det finns en mening med allt, även döden. En ny dörr öppnas för den som lämnar jorden, men även för den som stannar kvar.

En labrador kommunicerade till mig precis innan hon lämnade jordelivet: ”Vi ger av hela våra hjärtan och kärlek till alla oavsett vilka ni är. Vi skänker lika mycket kärlek till våra ägare, som till alla andra vi träffar under vår tid tillsammans med er människor. I livet utan slut!”

That’s Amore!
Mia Mattsson-Mercer 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.