Att känna villkorslös glädje varje dag

Hunden Kiki är en av de klokaste tikar som krönikören Mia någonsin träffat. Hon kommunicerade underbart med valpar och barn

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Privat
Kärleken har allting, du kan till och med höra vingslagen från änglarna, berättade min 10-åriga dotter Olivia. ”Hör du dem, mamma?” frågade hon mig.

Olivia tittade mig in i ögonen. Hennes ögon speglade en blandning utav kärlek och vishet. ”Mamma, vi kanske inte kommer att vara tillsammans i nästa liv!” 

Jag rykte till när jag hörde hennes ord. ”När du har lärt dig dina läxor kommer du inte tillbaka till mig. Du stannar bland stjärnorna.”  

Som mamma blev jag djupt förfärad över att min Olivia satt och var ledsen och funderade över något sådant just nu. Min själ värmdes av hennes ord. Att hennes minnen från Andra sidan fortfarande fanns kvar inom henne här på jorden. 

Det var samma sårbara kloka kärlek som existerade bland gatuhundarna som jag träffade dagligen. Deras ögon var fulla av kärlek och kunskap. De hade lärt mig vad villkorslös kärlek innebar och jag försökte följa deras levnadssätt. Nu, lärde de mig hur jag skulle känna villkorslös kärlek till mig själv. 

I gruppen existerar de kloka tikarna som lär mig att våga känna villkorslös glädje varje dag. Vad som än händer under dagen. Hur var det möjligt?
”Vi tänker inte så mycket utan tar varje situation som den kommer. Ett samspel existerar tillsammans med de övriga familjemedlemmarna. Vi är i konstant flöde och är medvetna i varje litet ögonblick om hur vi känner, reagerar och sänder. Då blir det alltid rätt. Det visar vem du är. Stress och otydliga signaler skapas från människan, inte ifrån oss själva.”

Jag kände att det var rätt! De är alla i ett med sig själva inuti sina energier, som skapar en ridå av styrka runtomkring dem. De lever i nuet. 

Till alla gatuhundar som öppnat mitt hjärta och ser till att mitt hjärta förblir öppet. Jag har alltid fått mer än än jag någonsin gett.

That’s Amore!
Mia Mattsson-Mercer

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.