Anna Strandlind: Vad innebär det att vara snäll?

Att vara snäll kan ju innefatta så mycket men jag tror också att snällhet kan misstolkas och anses som svaghet eller att vara till lags…

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Min känsla är att för det mesta så strävar alla människor från grunden att göra rätt handlingar och vilja väl. Om godhet och snällhet är grunden i det man gör så blir det långsiktiga resultatet bäst.

Det finns dock ingen som är perfekt, de som tror att man är det ska vi vara lite försiktiga med. Vi kan aldrig bli helt perfekta men vi kan göra det vi kan för att vara snälla och goda, eller bestämma oss att bli bättre.

Att fatta besluten att utföra snälla saker ligger alltid hos oss själva. Det är alltid handling som räknas! Jo, men tanken är väl viktig kanske du tänker? Jag vill påstå att handling är det som ger resultat. Det man gör av godhet och snällhet, hur ska den andra personen annars kunna uppleva det goda som du delar med dig utav?

Det är stor skillnad på att tänka negativa tankar och göra dem i verkligheten. Alla vi tänker väl negativa tankar ibland men det handlar om att få kontroll på våra tankar och handlingar. Bli väl medveten om vad vi själva sänder ut innan man tycker och tänker om andra.

Vi har så mycket annan kontroll i livet som vi upplever som så betydelsefulla. Ingen är av ren godhet men vi kan bli medvetna och utveckla oss själva, eller bättra oss. Alla vinner på detta!

Det enda som vi ska försöka att göra, är att så gott det går agera i snällhet  och av godhet. Dina änglar vill hjälpa dig mer än gärna och dela med sig av deras kraft! De ser dig som en fantastisk kraftfull person med dina brister. Ja, det är så fint…De tycker du är skapt av rent ljus och änglar dömer aldrig utan ser dig precis som du är! Släpp in dem och be om vägledning som är god för alla.

Snällhet är att vara modig att stå upp för det som är rätt! Säga ifrån när något är fel eller när någon behandlas illa.

I snällhet finns inga ”baktankar” av egoistiska skäl om det är godhet som styr. Den äkta snällheten tycker jag handlar om när man tar eget ansvar över sitt liv och inte hamnar i någon sorts offerroll eller martyrskap.

Att våga stå upp för den man är och inte tillåta sig att bli kränkt eller utsatt på något sätt som känns obehagligt. Det är också att ta ställning och stötta andra när man ser att någon blir ledsen eller lidande.

Jag vill avsluta med att vi alla får inte glömma att vara snälla och inte döma oss själva. Med insikt kommer utveckling så bli medveten vart du är på väg. Universums kärlek och kraft hjälper oss. Ta emot denna godhet!

Varm kram!

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.