Anna Strandlind: Vad är lyx för dig?

Att få älska och bli älskad – är det en lyx? Nej, egentligen inte. Det är ett grundläggande mänskligt behov. Och kanske den största rikedom som finns!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Ibland, mitt i allt vardagsbestyr, så glömmer vi att ta hand om oss själva. Jag kan emellanåt vara så upptagen av att se om andra och mina djur, att mina egna stunder av ”lyx” och det där lilla extra försvinner.

Vad är lyx egentligen? Vad innebär det?

Nu när jag börjar tänka på detta så inser jag att lyx kan innebära att få uppleva och dela glädje och kärlek med andra människor och med djur. Det kanske inte är det första vi tänker på när vi hör ordet lyx, men visst kan det vara det? Eller hur!

Jag tror att vi förknippar ordet lyx med att leva i rikedom, och det där lilla extra som vi kanske inte alltid har i livet.

 

Om jag och du skulle träffas och prata om vad lyx är, så tror jag att vi skulle uppleva lyx på olika sätt. Men kanske ändå på ett väldigt liknande sätt. Mycket utgår från vad vi har för tankar, känslor och ”ryggsäck” med oss. Utifrån detta upplever vi saker olika och våra värderingar styr vår riktning i livet.

Oavsett vad vi tycker, så är grunden för oss alla att älska och att bli älskade. Det är något vi har gemensamt. Är detta lyx idag? Att få uppleva och känna denna kärlek. Är det något vi tar för givet?

 

Jag kan absolut känna en lyx i att få älska och ta emot kärlek i livet. Det är stort. Detta borde ju inte vara lyx egentligen, för att få ge och ta emot kärlek är grundläggande behov för oss människor. ”Att älska och att bli älskad”.

Tyvärr skenar många iväg idag och letar efter något som är lyxigt att köpa, istället för att uppleva lyx i hjärtat. Jag vet att änglarna vill att vi alla ska ha det materiellt bra. Det är deras önskan. Men om vi inte kan uppleva en så kallad lyx i hjärtat, så kan vi inte uppskatta den materiella lyxen vi skaffar oss i livet. Vi kan ibland ”rycka i fel strå” och skapa ett mönster som vi egentligen inte vill ha.

 

För mig är lyx att få känna mig tillfreds med mig själv. Att uppleva stark kärlek i livet, till människor och djur. Jag älskar även att klä upp mig, sminka mig och göra det där lilla extra emellanåt – få träna och kanske åka på spa. Allt detta är lyx för mig. Men först och främst behöver jag känna mig tillfreds med mig själv, för att kunna uppskatta det andra.

Jag vill leva ett lyxigt liv, men det som är lyxigt för mig behöver inte vara lyxigt för dig. Det lilla kan bli stort, och även lyxigt, beroende på hur du väljer.

 

Varmaste kramen från mig,

Anna

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.