Samarbetar du med din kropp?

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Din kropp och själ vill må bra ihop! Hur ser du på din kropp? Det du tycker om hos dig själv är det som du sänder ut till din kropp. Dina tankar påverkar mycket av din kropps funktion och din fysik.

Jag tror att ibland så är vi inte så snälla mot oss själva som vi bör vara. Vi lyssnar kanske inte på signalerna som kroppen sänder ut. Det är mänskligt och vi alla har väl haft perioder i våra liv då vi kanske vet att vi inte är lika närvarande i kroppen och vad den egentligen behöver. Vad ger du för känsla till dig själv? Det är din inställning till din kropp… Vår fysiska kropp talar lika mycket som själen. Det är ett samarbete!

När du står inför en förändring, som till exempel kan vara: Äta bättre mat, motionera mera, få mer återhämtningar och annat, så var snäll mot din kropp och uppskatta den, för om du inte gör detta, vad ger du den för signaler då? Hur tror du din nya förändring blir? Självklart blir det svårare än när du ser på din kropp på ett positivt sätt!

Jag brukar ofta säga detta när jag har olika träningspass som instruktör ”Friskt hjärta och att vi kan röra på oss, det tackar vi för idag!” Att se ”sitt tempel”, som är vår kropp, som helig och inget man kan ta för givet gör att man uppskattar sig själv mycket mer.

Stress kan vara något som får människor att må dåligt. Det är när man ignorerar återhämtningen som stressen bli svår att hantera. Vad behöver du för återhämtning? Det behöver inte vara vila, utan det kan vara frisk luft, fysisk träning, att röra på sig. Vår kropp är skapad för rörelse! Att sedan kombinera det med vilan är det bästa.

Det handlar mycket om din inställning och ser du dig själv som frisk och att du kan förändra, så blir din kropp starkare. Din energi går ända in till din cellnivå. Allt är energi! Det är också så att om man ältar om hur dåligt kroppen fungerar och vad man inte kan så skapar man fler sjuka ”celler” och sjukdomar.

Du kan förändra din vikt, en dålig vana eller något annat genom att läka dig själv genom rätt tankar. Du ger dig själv den högsta goda kraften genom kärlek till dig själv och det är en kraftfull healing. Bli medveten om hur du ser på dig själv och en förändring startar alltid med en positiv känsla för att hitta din nya motivation! Goda tankar är healing till dig själv. Var stolt över din kropp och dess förmåga! Hur samarbetar du med din kropp? Är du vän med ditt ”tempel”?

Varm kram från mig!

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.