Anna Strandlind: Prova skogsterapi!

För Anna som bor med skogen inpå knuten är naturen ett rum som ger kraft och vila varje dag. Nu uppmanar hon oss alla att bli ett med Moder Jord.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Se dig själv gå på en stig som leder dig in i skogens innersta djup. Du har kontakt med marken. Du hör ljuden från trädens grenar, löven som prasslar. Och du känner allt under dina fötter medan du går genom skogen. En fågel fångar din uppmärksamhet, fågelsången är som ljuv musik. Nu känner du doften från skogen, en doft av mossa och jord. Solen lyser igenom, mellan trädkronorna som svajar stolt, högt uppe mot skyn. Du andas lugnt, avslappnat och känner en sådan frid i nuet. Tystnaden, fågelsången och din känsla av närvaro stärker dig och ger dig kraft. Du är ett med Moder Jord…

 

Att få använda oss av alla våra sinnen, gör att vi blir mer närvarande i livet och kan finna harmoni. Att få omslutas av skogen, gör att vi upplever dess naturliga storhet, väldigt nära oss.

Har du vandrat i skogen en hel dag någon gång? Eller kanske i flera timmar? Kommer du ihåg känslan? Var du närvarande?

 

Jag är helt övertygad om att våra kroppar upplever skogen som en del av vårt hem. Jag tror att det är viktigt att vi inte glömmer det, i all yttre stress som vi utsätts för idag. När vi har kontakt med naturen så slappnar vi av, vi fylls på med healing från naturen.

Det bidrar till ett bättre mående och att stressen ”rinner av” oss succesivt. Vi får gratis terapi av Moder Jord genom dessa helande energier. Vi blir också starkare i våra själar, vill jag påstå. Det bidrar till att vårt immunförsvar blir bättre, vi blir friskare och kan förbygga både psykiska och fysiska sjukdomar.

 

Våra kroppar är anpassade för ”naturliga” miljöer. Det kan räcka att gå i en park eller att ta in dofter och allt vackert i en blomsteraffär, om du inte har tillgång till skogen.

 

Moder jord ger oss sin kärlek och stöd i sin tystnad, allt för att finnas för dig och mig. Jag är ute i skogen nästan jämt och varje gång så känner jag en vördnad och kärlek till allt detta som är en daglig gåva till oss människor. Min eviga tacksamhet till Moder Jord gör att jag utvecklas som människa och min mediala kraft stärks.

Jag vill hylla Moder Jord. Gå ut och upplev skogen med alla dina sinnen! Det kan bli en magisk dag.

 

Varma kramar till dig!

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.