Anna Strandlind: Julen är en helig tid för mig

Julen är en tid då vi ska finnas för varandra. Anna uppmanar oss att hjälpa medmänniskor att finna ett ljus. Och du som är ensam, våga be om hjälp. Nu öppnas dörrar av kärlek och omtanke.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Jag älskar julen! Det finns så mycket vackert och kärleksfullt i denna högtid. För mig betyder den gemenskap, kärlek och hopp. Det är en tid då barnen och djuren står i fokus. Och jag är en riktig julfixare. Älskar pyntet, julgranen och stöket i köket med all matlagning och bakning.

Mina hästar, katter, hundar och kaniner får det där lilla extra. I stallet hänger granris och kransar med kulor och band. Mina katter Elsa, Freddy och Skrållan brukar ligga på höbalarna, och de klättrar gärna bland granris och på balkarna där julkulor bjuder in till lek.

 

Förra året var vi alla hemma här på vår lilla gård. I år likadant. Det kommer kännas tomt utan min syster Viktoria, men jag dukar upp en plats för henne också. Hennes barn och man kommer att vara med oss en del denna helg och det värmer i våra hjärtan.

 

Jag har upplevt och sett vättar under diskbänken i stallet. Jag har sett så mycket andeväsen som hjälper oss med djuren och naturen. Jag tackar dem alltid. För mig känns det så naturligt att allt sker i samklang med Moder Jord.

 

På julafton, efter att vi har promenerat i mörkret med lyktor under tipspromenaden, blir det julmys i stallet. Där dukar jag upp i glasburkar, allt julgodis, gröt och kakor med glögg och annan dryck. Vi ger hästarna morötter och umgås med katterna. Djuren är en så stor del av mitt liv och alla i min släkt älskar djur. De hör ihop med oss, så är det.

Inne har vi flera hundar springandes och under julafton kramas och gosar barnen med dem på filten eller i soffan. Vi äter och gör julklappsleken. Så mycket skratt och galenskap vi bjuder på vid denna stund.

 

Julen får mig också att be mycket och ge healing till dem som är ensamma. Förra året samlade jag ihop 22 000 kr till utsatta barn och kvinnor i min hemstad. Det var så många människor som hjälpte till, fixade kläder, skor, och allt möjligt fint för att hjälpa dessa utsatta barn och kvinnor.

Så gläd dig åt julen, men hjälp också andra att finna ett ljus.

 

Är du den som är ensam så be om hjälp. Det finns hjälp och stöd att få. Jag tror på människans godhet och att dörrar öppnas om vi själva vågar. Vi kan förändra mer än vi tror.

Öppna din juldörr för andra, så öppnar du också dörrar till dig själv.

 

Varmaste kramen från mig!

Anna

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.