Anna Strandlind: Hur ser du på dig själv?

Vi måste bli bättre på att se våra goda egenskaper och vanor, lyfta fram dem, upprepa dem för oss själva och låta dem växa. Vår stund på jorden ska fyllas av glädje!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Ibland kan ett ösregn vara befriande och härligt, ibland kan det kännas lite tråkigt och ledsamt. Påverkas du av väder?

Jag tycker om alla väder för det skapar variation och ny energi. Jag styrs inte så mycket av det. Jag måste ändå ut med hundarna, hästarna ska skötas och gården ska det grejas med. Tänk vad mycket vi vänjer oss vid i livet. Både bra och kanske mindre bra saker, har du tänkt på det?

För mig är det ”bara” att ta på sig kläder och fixa det som ska göras, det har blivit en god vana som jag inte ens reflekterar över längre. Frisk luft, ny energi och rörelse. Vad har du själv för god vana som du inte ens tänker på? Något du alltid gör av rutin, som är bra för dig i din vardag.

 

Jag upplever ibland att vi hakar upp oss på allt som vi själva inte tycker är bra, istället för att uppmuntra det vi är bra på. Allt som vi ska ändra och alla måsten. Vad är det för måsten vi skapar? Det blir ett destruktivt beteende och det gynnar inte oss alls.

 

Kan det vara så att vi är hårdare mot oss själva? Att vi har mer förståelse för andra? Ja, jag tror att det kan vara så ibland. Men att vara god mot sig själv gynnar också andra. Vi blir då goda förebilder och får en starkare tro och tillit till allt runt omkring oss. Jag tror också att vi bygger upp en förståelse till vad vi vill ha mer av i våra liv - Kärlek.

 

Detta uttrycket stämmer så väl: ”För att kunna älska andra ska man kunna älska sig själv.” Om du läser dessa ord långsamt och tar till dig innebörden ser du att det är sant.

Att älska innebär så mycket. Att älska sig själv innebär inte att vara ”perfekt”, inte ha några brister. Att älska sig själv är att bli medveten om vad vi bör utveckla, lära oss, komma till insikt om.  Och ändå älska och acceptera oss själva.

Vi gör fel i livet, men vi är ju inte fel som människor för det! Det är en stor skillnad.

 

Vad har du för goda sidor och styrkor? Upprepa dessa för dig själv.  Utveckla dem och ha fokus på det som är bra. Bli medveten om vad du kan utveckla, och acceptera det.

Livet på denna jord är alldeles för kort för att hänga upp sig på fel hos oss själva och andra, sådant som ofta inte är av betydelse. Lev, dröm stort och satsa på glädjen i ditt och andras liv. Då blir det enkla stort.

 

Varm kram

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.