Anna Strandlind: Sex och andlighet, hur berör det dig?

Varför har vi så svårt att prata om sex? Varför är något så naturligt, tabubelagt? Anna uppmuntrar oss alla att njuta lite mer. Inte bara av sex, utan av allt som ger livsenergi.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Sex kan vara ett laddat ämne att prata om. Det lite konstigt, eftersom det är en naturlig del i våra liv, något som berör oss alla. Vår sexualitet.

Jag vill i denna krönika skriva om sex som öppnar upp vår själ. Om att släppa in en person innanför vårt skal, där tankar, känslor, rädslor, drömmar och framtidstro påverkas. Sex som förknippas med kärlek. Där vi vågar visa oss nakna inför varandra, både kroppsligt och själsligt. Det är andligt.

 

Vår sexuella kraft är en kraft som berör. En energi som ger oss liv och styrka. Gör oss mer glädjerika och kreativa.

Jag tror att om vi människor hade lagt mer tid på att njuta på ett sunt sätt, då menar jag njutningens betydelse överlag, så hade vår stress minskat drastiskt. Vi hade också blivit både piggare och mer positiva i vår vardag.

 

Jag tror att stress och trötthet hindrar vår sexualitet att blomma och få tid. Varje njutbar stund som berör, är viktig. En ömsint kram, musik, dans, ett bad eller sexuell tillfredställelse. Allt som gör att vi kan få tillbaka livsenergin. Sex handlar om så mycket mer än sex.

 

Det finns inget hat i sunt sex, bara ren kärlek och frihet. Jag anser att det är något vackert, ödmjukt och själsligt att älska med någon som man älskar. Att ta makten över sin egen kropp, njuta och bestämma är något fint som vi kvinnor och män ska vara stolta över. Att njuta är inget fult, utan en rätt vi har och som vi är födda med. Jag vill också påstå att njutning kan få människor att läka, till viss del.

 

Jag tror att vår uppfostran påverkar mycket på hur vi ser på sex, precis som allt annat i livet. Hur kan vi då göra sex till något fint och icke tabulagt? Hur ser du på din kropp? Hur tar du hand om din sexuella kraft? Är det kärleksfulla tankar du har till dig själv om din kvinnokraft eller manskraft?

 

När vi vågar slappna av och verkligen känna, så handlar det om så mycket mer än sex. Vi lär känna oss själva och ge oss hän, även till livet. Att lära känna sin kropp och sexualitet är en del av dig. Det är bara du som har svaret och som vet. Låt ingen annan bestämma över din kropp eller hur du ska känna. Din kropp är helig.

Kärleksfulla kramar från mig!

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.