Astroguidning vecka 9: Lycka, glädje, optimism

Medan Mars och Venus bildar spända kvadraturer till Jupiter, så det kan vara lite spänt i kärleksrelationer i början och slutet av veckan, däremellan är det härliga och inspirerande energier fyllda av inspiration, drömmar, intuition och glädje.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 9, 2024

Tiden 26/2 – 3/3

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Det är Fiskarnas signatur på veckan som kommer då Solen, Merkurius, Saturnus och Neptunus alla befinner sig i Fiskarna.

Venus och Mars är kvar i Vattumannen där de även sällskapas av Pluto. Jupiter närmar sig Uranus i Oxens tecken. Så alla planeter förutom Månen är fördelade i tre tecken.

I veckan möts Solen, Merkurius och Saturnus i en konjunktion i Fiskarna. Merkurius och Solen bildar underbart härliga och positiva sextiler till Jupiter i veckan.

 

Måndag 26/2

Inga transiter

 

Tisdag 27/2

Mars, Vattumannen kvadratur Jupiter, Oxen 11* 

Motivationens planet Mars möter nu expansiva Jupiter i en spänd kvadratur. Denna transit ger dig stor drivkraft och du är villig att ta stora risker för att nå dit du vill. Kom ihåg att inte ta dig vatten över huvudet och att inte agera på impuls. Den kan få dig att överskatta dina förmågor. Räkna till tio minst tio gånger innan du agerar nu!

 

Onsdag 28/2

Solen konjunktion Merkurius Fiskarna 9*

Merkurius konjunktion Saturnus 10*

Solen konjunktion Saturnus 10*

Detta möte består av Solen, vår livskraft, Merkurius, vår inre kommunikatör och Saturnus, som symboliserar av den stränga fadern. Nu möts de alla tre tillsammans på 9 – 10* i Fiskarna. Det är en fantastisk dag för dig att få saker och ting gjorda, genom att vara beredd på att ta ansvar där det behövs. Det kan leda till att du lyckas väl och tar steg framåt i livet. Du kan bli erkänd för dina insatser i livet. Samtidigt så kan du känna dig något hämmad att du har lite svårt att sätta ord på saker och ting på rätt sätt. Du kan lätt fastna i negativa tankar så motverka det i dag genom positiva affirmationer och att göra det du tycker om.

 

Torsdag 29/2 – Skottdagen

Merkurius, Fiskarna sextil Jupiter, Oxen 11

Solen och Merkurius strålar sina strålar i 60* mot Jupiter i dag och bildar en härlig sextil, Merkurius i dag och Solen i morgon. Så jag samtolkar denna härliga transit då den sker med bara några timmar emellan.

Lycka, glädje, optimism och god tur bjuds det på nu. Det är en underbar energi fylld av drömmar, storslagna drömmar och ett positivt synsätt för framtiden. Sikta mot stjärnorna nu för dessa transiter bär dig hela vägen! Tro på dig själv och tacka ja till alla möjligheter i livet!

 

Fredag 1/3

Solen, Fiskarna sextil Jupiter, Oxen 11*

Se ovan.

 

Lördag 2/3

Inga transiter

 

Söndag 3/3

Venus, Vattumannen kvadratur Uranus, Oxen 20*

Nu är det feminina Venus som möter oförutsägbara Uranus i en spänd kvadratur, vilket innebär att det kan uppstå spänningar i kärleksrelationer. I lugna relationer märks denna transit inte av så mycket, men i mer instabila relationer kan den ställa till oreda. Uranus är den inre rebellen och kan väcka upp en längtan efter att gå din egen väg vilket kan leda till plötsliga förändringar. Det bästa du kan göra är att försöka få lite mer utrymme för dig själv i dag och undvika konfrontationer. Detta lägger sig alldeles snart igen.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.