Astroguidning vecka 7: En vecka i kärlekens tecken

I slutet av veckan är Venus, Mars och Pluto tillsammans i Vattumannen där även Merkurius och Solen befinner sig så hälften av planeterna befinner sig då i Vattumannen! Detta sveper härliga, frihetsälskande, originella och spännande energier över oss!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 7, 2024

Tiden 12/2 – 18/2

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

En ny vecka står för dörren och det är en spännande vecka då både Venus och Mars går vidare in i Vattumannen. Venus och Mars är himlens kärlekspar och de börjar nu närma sig varandra. Venus och Mars kärleksfulla energier känns av inför Valentine, men de möts inte exakt förrän den 22/2 på 7* Vattumannen. Dessutom möter både Venus och Mars djupa, passionerade Pluto i början av Vattumannen så det är starka känslor i luften inför Alla hjärtans dag.

 

 

Måndag 12/2

Inga transiter

 

Tisdag 13/2

Venus, Stenbocken sextil Neptunus, Fiskarna 26* 

Denna transit är mycket gynnsam för kärlek! Dina mjuka sidor kommer fram och du är väldigt omtänksam mot andra. Det passar perfekt för en dejt eller en romantisk middag så här dagen före Alla hjärtans dag också.

Mars in i Vattumannen

Mars går vidare in i frihetsälskande Vattumannen, där flera av de andra planeterna också befinner sig. Eldiga Mars trivs fantastiskt i luftiga Vattumannen och kommer bidra till stark motivation och drivkraft här. Framför allt för det som är udda, nytt och originellt. Så släpp fram dina nya, orginella tankar och tänk än mer utanför boxen.

 

Onsdag 14/2 – Alla hjärtans dag

Mars konjunktion Pluto, 0.46* Vattumannen

Mars stöter på Pluto det första han gör när han äntrar Vattumannen. Detta är en stark transit som väcker upp kärlek, passion och brinnande intresse för djupa och spännande ämnen. Se till så denna energi får utlopp genom kreativitet eller fysisk aktivitet annars kan du bli frustrerad och få kort temperament.

 

Torsdag 15/2

Inga transiter

 

Fredag 16/2

Venus in i Vattumannen

Nu vandrar även kärlekens planet Venus in i Vattumannen, i hälarna på sin andra hälft Mars och de kommer att mötas i Vattumannen, men först den 22/2. Men deras kärleksfulla energier känns redan nu omkring oss. Med Plutos djup så blir känslorna starka, passionerade och kraftfulla. Venus styr även över konst, tur och skönhet. I Vattumannen dras hon till det originella vilket kan locka dig till kreativa skapelser, en längtan efter att förändra ditt utseende eller att du dras till originella personer under kommande veckor.

 

Lördag 17/2

Venus konjunktion Pluto 0.51* Vattumannen

Nu är det Venus tur att fördjupa kontakten med Pluto vilket stärker din längtan efter närhet i dina relationer, framför allt i kärleksrelationer. Dock kan det vara bra att se upp med tendenser av svartsjuka, dina eller din partners, för det är starka känslor som skapas nu. Så samtidigt som du öppnar upp än mer i kärleken kan du också känna dig mer sårbar. Se upp så att ingen manipulerar eller försöker kontrollera dig.

Merkurius, Vattumannen kvadratur Uranus, Oxen 19*

Detta är en spänd transit mellan ditt lägre och högre medvetande så dina tankar kan stressa dig. Du kan också uppleva störningar i dina dagliga rutiner. Uranus står för plötsliga förändringar. Tempot ökar och du kan få nyheter som gör att du får mycket att fundera på nu. Mindfulness passar perfekt i dag då dessa aktiva planeter aktiverar ditt tänkande sinne.

 

Söndag 18/2

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.