Astroguidning vecka 41: Nu börjar eclipsetiden

Nu påbörjas en spännande vecka då vi framåt helgen går in i det som kallas för förmörkelsetid, även känt som eclipsetid. Denna förmörkelseperiod kommer vara intensiv och påverka oss alla på olika plan.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 41, 2023

Tiden 9/10 – 15/10

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Vid nymånen i Vågen den 14/10 inleds förmörkelsetiden och den avrundas vid fullmånen i Oxen 28/10.

Venus går vidare in i Jungfrun i veckan som kommer, där möter hon Saturnus i en opposition i Fiskarna direkt.

Mars och Pluto utmanar varandra i en spänd kvadratur och i veckan vänder Pluto direkt efter att ha varit retrograd sedan 1/5.

Mars och Saturnus bildar en härlig trigon på fredag och därefter bildas nymånen i Vågen.

 

Måndag 9/10

Venus går in i Jungfrun

Venus lämnar nu eldiga, kreativa Lejonet och går vidare in i Jungfrun. I Jungfrun kommer Venus energi fram genom Jungfruns omtänksamma sätt. Nu passar det perfekt att få ordning på hemmet och att försköna sitt utseende genom att lämna sommarens look bakom sig och gå in i höstens look. För dig som tycker om att skriva, förläsa och sjunga kommer kreativiteten till uttryck genom hur du uttrycker dig.

Mars, Vågen kvadratur Pluto, Stenbocken 28*

Det är en kraftfull transit när eldiga, drivna och motivationens planet Mars utmanar kraftfulla Pluto i en kvadratur i de båda kardinala tecknen Vågen och Stenbocken. Med dessa intensiva energier så råder jag dig till att inte driva igenom din vilja till vilket pris som helst.

Det kan uppstå maktkamper och konflikter nu, försök att inte vara för påstridig nu.

 

Tisdag 10/10

Venus, Jungfrun opposition Saturnus, Fiskarna 1*

Även detta är en tuff transit som kan bidra till begränsningar i både kärlek och ekonomi. Dina relationer kan utmanas och just nu kan du inte göra så mycket åt det, men minns att det är övergående. Om du har möjlighet så tillbringa gärna tid för dig själv i dag. Du kan även se dystert på din ekonomi nu.

 

Onsdag 11/10

Pluto direkt på 28* Stenbocken

Retrograd sedan 1/5 på 00.21* i Vattumannen.

Pluto, Skorpionens härskare som styr över makt, djup, intuition och transformation har varit retrograd sen 1/5 men nu rör sig nu framåt igen.

Under Plutos retrograd kan du ha blivit medveten om hur ditt liv ser ut. Är det någon eller något som kontrollerar dig? Eller är det något du försöker kontrollera? Ställ dig ärligt frågan om du känner att du sitter fast i olika beteenden som kommer ur ditt kontrollbehov.

Under retrograden kan du ha känt av detta i ditt liv och nu när Pluto rör sig direkt igen är det dags att skapa förändring. Lyssna till din intuition, den visar dig alltid vägen

 

Torsdag 12/10

Inga transiter

 

Fredag 13/10

Mars, Skorpionen trigon Saturnus, Fiskarna 1*

Efter Mars och Plutos maktkamp tidigare i vecken så möts nu Mars och Saturnus i en härlig trigon. Det gör att du kan ta dig framåt nu mot dina långsiktiga mål i livet. I dag gynnas uthållighet, långsiktighet och att skapa din framtid. Kärleken gynnas också av denna transit.

 

Lördag 14/10

Nymåne – eclipse 21* Vågen med solförmörkelse Ring of fire (- fullmåne i Oxen mån förmörkelse 28/10 5*)

Två gånger per år infaller sol och månförmörkelse, den perioden på ca två veckor kallas för förmörkelsetid, eller eclipsetid. Det är en intensiv tid och det är som att Universum ger oss en knuff i ryggen och knuffar oss framåt. Vi upplever det ofta som en förvirrad tid då vi kanske inte riktigt förstår vad som sker. Förmörkelser är oförutsägbara så ägna lite extra tid åt dig själv, känn in och lyssna till din intuition, Följ den guidning som ges till dig.

För det är också en tid då vi intensivt arbetar med vårt inre, våra inre känslor.

Som astrolog tittar på man på inom vilka stjärntecken detta sker. Höstens förmörkelseperiod infaller med nymånen i Vågen den 14/10 och följs därefter av fullmånen i Oxen den 28/10.

Månen står för våra känslor och Solen står för vårt personliga uttryck i världen. 

Oktobers solförmörkelse i Vågen markerar starten på förmörkelserna mellan Vågen (vi) och Väduren (jag) som kommer vara fram till 2025.
Så denna nymåne i Vågen som styrs av Venus visar på dig själv och dina relationer och hur du kan uppnå harmoni och balans i dina relationer. Månen bildar en konjunktion till Merkurius så sätt ord på dina känslor. Dessutom bildas en kvadratur till Pluto, så känn efter om du låter någon annan kontrollera dig. Med nymåne kommer också nya möjligheter att möta nya människor för att skapa nya relationer. Du kan nu resa dig som fågel Fenix ur de relationer som inte längre gynnar dig och känna hur du flyger vidare i livet.

 

Söndag 15/10

Inga transiter

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.