Astroguidning vecka 28: Kreativitet och konstnärlighet

En ny vecka står för dörren och även denna vecka bjuder på flera positiva transiter då Merkurius och Jupiter, Venus och Uranus möts i sextiler.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 28, 2024

Tiden 8/7 – 14/7

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Två underbara trigoner skapas mellan Solen och Saturnus och Venus och Neptunus. Utöver det så skapas det en spänd opposition mellan Venus och Pluto.

Då Venus bildar flera gynnsamma transiter så är det en underbar vecka för kärlek, Dessutom går Venus in i eldiga Lejonet på torsdag.

 

Måndag 8/7

Merkurius, Lejonet sextil Jupiter, Tvillingarna 10*  

Snabba, smarta tankar blandar sig med Jupiters expansiva energi, vilket ger härliga drömmar och planer för framtiden! Du har lätt för att skriva ner och sätta ord på vad du verkligen vill. Skapa en vision för framtiden och dröm stort! 

Venus, Kräftan sextil Uranus, Oxen 26*

Ännu en positiv transit bildas i dag, mellan Venus och Uranus. Kärleken ser spännande ut och om du är singel kan du träffa någon som har en helt annan bakgrund än du själv. Kreativiteten är på topp och du kan få spännande och originella idéer nu. Det är en härlig dag att umgås med vänner och hitta på något kul och spännande.

 

Tisdag 9/7

Inga transiter

 

Onsdag 10/7

Inga transiter

 

Torsdag 11/7 

Solen, Kräftan trigon Saturnus, Fiskarna 19*  

Solen och Saturnus gynnar långsiktiga mål då de möts i denna härliga trigon. De orginella och spännande idéer du får i veckan kan du nu göra långsiktiga planer för att genomföra. Du kommer ha all den uthållighet du behöver för att ta dig framåt i livet, steg för steg.

Venus, Kräftan trigon Neptunus, Fiskarna 29, 54* 

Ännu en trigon bildas i dag, mellan Venus och Neptunus. Det är kärlek i luften! Romantiken är på topp. Du har lätt att uttrycka din kärlek och nå fram till din älskade. Denna transit visar även på att du kan träffa kärleken. Det är även en perfekt dag för att umgås med dina vänner. Kreativitet och konstnärlighet är på topp.

Venus in i Lejonet

Strax efter att transiten mellan Venus och Neptunus är exakt så lämnar Venus Kräftan och glider in i Lejonets tecken. Lejonet står för mod, kreativitet, spänning och glamour. Här får Venus utlopp i kärlek som blir mer direkt och rättfram. Det är flirt i luften och nya kärleksaffärer skapas under kommande veckor. Din kreativitet förhöjs så passa på att ägna dig åt skapande.

 

Fredag 12/7

Venus, Lejonet opposition Pluto, Vattumannen 1*  

Venus hann precis in i Lejonet då det bildas en opposition till Pluto i Vattumannen, vilket innebär att dina relationer kan komma under press. Det kan uppstå manipulation och maktkamper i befintliga relationer. Känslor som svartsjuka och äganderätt kan uppstå. Om du är singel så var lite extra försiktig om du ska på dejt i dag. 

 

Lördag 13/7

Inga transiter

 

Söndag 14/7

Inga transiter

 

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.