Astroguidning vecka 23: Var extra snäll mot dig själv

Tvillingarnas och Merkurius kvicka, livliga, mentala och livsnjutande energier präglar denna vecka, inte minst då det är nymåne i Tvillingarna på torsdag.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 23, 2024

Tiden 3/6 – 9/6

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Veckan inleds med ett positivt möte då Jupiter och Pluto bildar trigon till varandra i Tvillingarna och Vattumannen.

Energierna skiftar i veckan då Merkurius går in i Tvillingarna och Mars går in i Oxen.

Merkurius är väldigt aktiv på himlavalvet under veckan och i Tvillingarna, som styrs av Merkurius blir det fullt hus då Solen, Månen, Merkurius, Venus och Jupiter bildar stellium.

 

Måndag 3/6

Jupiter, Tvillingarna trigon Pluto, Vattumannen 2*

Jupiter och Pluto strålar tillsammans i lufttecknen Tvillingarna och Vattumannen i dag. Denna transit ökar ditt högre medvetande samtidigt som din intuition blir starkare. Det skänker kraft som kommer inifrån. Det är en underbar energi för att skapa de förändringar du önskar i ditt liv.

Merkurius, Oxen sextil Neptunus, Fiskarna 29.42* 

Merkurius styr dina tankar och Neptunus din intuition så även denna transit skapar autenticitet inom dig. Lyssna till ditt inre i dag och skriv gärna ner de insikter som kommer till dig. 

Merkurius in i Tvillingarna

Strax efter Merkurius transit till Neptunus så vandrar Merkurius vidare in i ett av sina egna tecken, Tvillingarna. Här kommer Merkurius kvicka och nyfikna energi till sin rätt vilket bidrar till en härlig kommunikativ energi under kommande veckor. Allt som har med kommunikation gynnas.

 

Tisdag 4/6

Solen konjunktion Venus, 14* Tvillingarna

Solen möter upp Venus i dag i Tvillingarna och skapar kärleksfulla energier. Det är en tursam transit som stärker din attraktionskraft och ditt estetiska sinne. Denna transit bidrar även till god tur. 

Merkurius konjunktion Jupiter 2* Tvillingarna

Ännu en härlig konjunktion bildas i dag mellan himlens budbärare Merkurius och himlens Guru Jupiter. Denna transit innebär goda nyheter, glädje och ett härligt flöde i livet. Du kan få nya och spännande idéer så i dag är det en perfekt dag att skriva ner din vision om framtiden. 

Merkurius, Tvillingarna trigon Pluto, Vattumannen 2* 

I dag bildar även Merkurius en härlig trigon till Pluto, vilket ger kraft till din person och dina ord. Denna transit bidrar till att du tänker smart och får igenom dina idéer. Du kan också möta människor som påverkar dig genom sin starka utstrålning, det kan även vara mötet med en själsvän som påverkar dig i dag.

 

Onsdag 5/6

Inga transiter

 

Torsdag 6/6

 Nymåne Tvillingarna 16*

Nymånen i Tvillingarna inspirerar din längtan efter att få vara mer spontan och att få ta livet lite mer som det kommer. Livslusten som Tvillingarna står för berikas av Solens livskraft och Venus kärleksfulla energier.

Med Jupiters och Plutos trigon så passar det perfekt att lyssna till ditt inre och skapa nya mål för ditt liv, där du bjuder in mer kärlek, spontanitet och livslust. Saturnus skapar spänningar till Solen, Månen och Venus och det ger möjlighet att känna in var du sitter fast och vilka förändringar du önskar göra. Skriv härliga mål för framtiden i dag, de blir realistiska och långsiktiga då Saturnus är med på ett hörn.

 

Fredag 7/6

Inga transiter

 

Lördag 8/6

Venus, Tvillingarna kvadratur Saturnus, Fiskarna 19*

I dag sker en utmanande transit mellan Venus och Saturnus och det kan uppstå spänningar i kärleksrelationer. Dessa kan vara relaterade till stress och krav. Du kan känna dig ensam och du kan också vilja dra dig undan för att få vara för dig själv i dag.

 

Söndag 9/6

Mars går in i Oxen

Nu lämnar Mars sitt eget tecken Väduren där han bidragit till handlingskraft och rättframhet, för att gå vidare in i Oxen. Det bidrar till att du kan känna att du drar ner på tempot, din drivkraft är stark men du kan föredra att tänka mer långsiktigt och låta saker och ting få ta lite längre tid. I kärlek söker du hellre stabilitet och trygghet än passion och hetta.

Solen, Tvillingarna kvadratur Saturnus, Fiskarna 19*

När Solen och Saturnus möts i kvadratur så uppstår spänningar. Du kan uppleva som att livet testar din karaktär lite extra i dag. Du kan känna dig lite nedstämd av alla krav men också bestämd för att få saker och ting gjorda på bästa sätt. Var lite extra snäll mot dig själv i dag.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.