Astroguidning vecka 21: Kärlek, intuition och ett rejält flow

Det blir en händelserik vecka på planethimlen. Både Solen och Jupiter vandrar in i ett nytt tecken och på torsdag strålar fullmånen i Skytten. Det är dags att ta nya steg i livet!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 21, 2024

Tiden 20/5 – 26/5

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

En av årets större astrologiska händelser sker på söndag då Jupiter gör entré i Tvillingarna!

Nu skiftar energierna rejält i veckan när även Solen och Venus går in i kvicka, mentala och intellektuella lufttecknet Tvillingarna! Men inför Venus och Jupiters inträde i Tvillingarna möts de på 29.30* i Oxen och de bildar dessutom en harmonisk sextil till Neptunus som skänker kärlek, intuition och ett rejält flow!

Samma dag är det fullmåne i Skytten på 3*!

En härlig vecka väntar med positiva transiter på himlavalvet!

 

Måndag 20/5

Solen in i Tvillingarna

Solen, Oxen sextil Neptunus, Fiskarna 29*

Precis innan Solen lämnar Oxen i dag så bildar Solen i Oxen sextil till Neptunus i Fiskarna. Detta skänker inspiration och liv åt dina visioner om vad du önskar framåt. Som en sista chans att sätta mål framåt och visualisera det du önskar uppnå av det Solen i Oxen har erbjudit dig för motivation under de senaste veckorna.

Solen lämnar därefter Oxen och går vidare in i Tvillingarna, luftens flexibla tecken. Så under veckorna som kommer så präglas energierna av social samvaro, nyfikenhet och kommunikation. Det ger perfekta möjligheter till att ägna sig åt att skriva, tala, sjunga och att arbeta med kommunikation. Med Tvillingarnas snabba och flexibla energi finns det en risk att du vill göra allt på en gång så du kan känna dig lite splittrad, men du lär få mycket gjort.

 

 

Tisdag 21/5

Inga transiter

 

Onsdag 22/5

Solen, Tvillingarna trigon Pluto, Vattumannen 2* 

Solens trigon med Pluto är mäktig och den ger dig kraft till att vilja utforska och gå på djupet med det du är intresserad av. Du är viljestark och kan få igenom det du önskar och tror på. Se upp bara så du inte manipulerar eller blir manipulerad, det är lätt hänt nu.

Det är en perfekt energi för att fördjupa dig i mystiska och spännande ämnen som astrologi eller liknande.

 

Torsdag 23/5

Fullmåne Skytten 3*

Venus konjunktion Jupiter 29* Oxen

Jupiter, Oxen sextil Neptunus, Fiskarna 29,30* 

Venus, Oxen sextil Neptunus, Fiskarna 29,30*

Venus in i Tvillingarna

I dag är det mycket som sker på stjärnhimlen, vilket skänker mycket positiv energi! 

Fullmåne Skytten 3* - Blommåne

Fullmånen strålar i Skytten i dag, dess härskare är Jupiter som bildar väldigt fina transiter och gör sitt inträde i Tvillingarna i veckan. Omgiven av härliga sextiler och trigoner så är detta en fullmåne som kan visa dig visioner om vad du söker i ditt liv. Intuitionen är stark så meditera i fullmånens sken och ställ dig frågan om vart du är på väg i livet. Lyssna till din själ. Visualisera ditt allra bästa jag och att du lever det liv du längtar efter. Det är dags att ta nya steg i livet och släppa taget om det som inte längre gynnar dig. 

Venus konjunktion Jupiter 29* Oxen 

Venus, lilla lyckoplaneten och Jupiter, stora lyckoplaneten möts på den sista graden i Oxen. Det är en härlig aspekt som skänker kärlek, lycka, flöde och god tur. 

Jupiter, Oxen sextil Neptunus, Fiskarna 29,30* 

Jupiter, himlens Guru och Neptunus, härskaren över det osynliga kungariket strålar tillsammans i en härlig sextil, vilket skänker harmoni, expansion och andlighet. Det är en transit som bidrar till framgång på olika plan. Du kan få andliga insikter och få en klarare bild över världen och din plats i den. Du kan även få fina spirituella insikter så passa på att meditera.

Venus, Oxen sextil Neptunus, Fiskarna 29,30* 

Kärleken blomstrar när Venus och Neptunus strålar tillsammans. Det är en aura av kärlek, inspiration och drömmar som omsluter oss i dag. Med dessa planeters inverkan finns det en längtan av att göra världen till en bättre plats. Omge dig själv med skönhet, konst, kreativt skapande och musik. Det är också en härlig dag för vänskap.

 

Fredag 24/5

Inga transiter

 

Lördag 25/5

Inga transiter

 

Söndag 26/5

Jupiter in i Tvillingarna! 

Varje år vandrar Jupiter, himlens Guru, in i ett nytt stjärntecken. Nu lämnar Jupiter Oxen och gör entré i Tvillingarna. Här kommer Jupiter att bidra till spännande tankar, idéer och många kommer vilja lära sig nya ämnen, träffa nya människor och nätverka. Med Jupiters reslust och Tvillingarnas nyfikenhet så påverkas vi av att vilja se oss om i världen. Hitta vår livsfilosofi och vårt sätt att förhålla oss till oss själva och våra liv. Jupiter ökar ditt högre medvetande och ger dig en längtan efter att se livet ur ett större perspektiv. 

Venus, Tvillingarna trigon Pluto, Vattumannen 2*

Venus och Plutos transit fördjupar känslor, kärlek och passion. Kärleken ser spännande och passionerad ut. Befintliga relationer får en ny intensitet och nya kärlekspar kan bildas under stjärnorna. Djup, passion, intensitet och spänning är ledorden. Denna transit kan även få dig att vilja förändra din inredning och göra den mer dramatisk och färgstark.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.