Astroguidning vecka 20: Glädje, expansion och extra god tur

Under veckan går även Merkurius in i Oxen och där han gör Solen, Venus, Jupiter och Uranus sällskap. Så de sensitiva, jordande energierna från Oxens stjärntecken omsluter oss nu.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan

Vecka 20, 2024

Tiden 13/5 – 19/5

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Ännu en vecka står för dörren då det sker flera planetära händelser i Oxens stjärntecken.

På måndag möts Solen och Uranus i konjunktion vilket kan bidra till spännande förändringar! På lördag bildar Solen och Jupiter konjunktion i Oxen, det blir en riktigt härlig turdag! Samma dag möts även Venus och Uranus i konjunktion och skapar spännande händelser i kärleken!

 

Måndag 13/5

Solen konjunktion Uranus 23* Oxen 

När Solen och Uranus möts innebär det en tid med oväntade förändringar på olika sätt. Det ligger en stark känsla av frihet i denna konjunktion vilket kan vara det som utlöser dessa plötsliga förändringar. Var medveten om att inte provocera fram de förändringar du vill se, för Uranus är kallad för den inre rebellen så det finns en risk för att vilja förändra saker och ting på direkten.

Venus, Oxen sextil Saturnus, Fiskarna 18* 

Venus och Saturnus bildar en positiv sextil som stärker kärleksrelationer och ger romantik och långsiktiga planer. Denna aspekt skapar närhet och trygghet i relationer.

 

Tisdag 14/5

Inga transiter

 

Onsdag 15/5

Merkurius in i Oxen

Nu vandrar även Merkurius in i Oxen för att stanna där i några veckor. Dina tankar och ord blir mer grundade, sunda och förnuftiga. Det passar perfekt för att ta tag i saker och ting som kräver din koncentration, som att se över dina viktiga papper, göra budget och arbeta mot långsiktiga mål.

 

 

Torsdag 16/5

Inga transiter

 

Fredag 17/5

Merkurius, Oxen kvadratur Pluto, Vattumannen 2*                               

När Merkurius och Pluto utmanar varandra så går dina tankar mer på djupet. Du kan brinna starkt för en idé du har och du vill att andra ska lyssna. Se upp så du inte manipulerar andra eller att du själv blir manipulerad.

 

Lördag 18/5 

Solen konjunktion Jupiter 28* Oxen

När Solen och Jupiter strålar tillsammans skapas underbara energier av flöde, glädje, expansion och extra god tur! Jupiter står för expansion på alla plan, andligt, själsligt, känslomässigt och personligt. Det skapar stora drömmar, visioner och längtan efter att ge dig ut i världen. Jupiter ger en känsla av att allt är möjligt! Dessutom sker denna konjunktion tillsammans med Venus och Uranus konjunktion, även den i Oxen, så det är en underbar energi i dag!

Venus konjunktion Uranus 23* Oxen

Venus och Uranus möts i sensuella Oxen och kärleken är på topp! Denna transit kan skapa spännande förändringar i ditt liv inom områdena kärlek, skapande och pengar. Spännande kärleksmöten kan ske. Likaså kan du få originella och kreativa idéer inom livets olika områden i dag.

 

Söndag 19/5

Inga transiter

 

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.